Handel är helt annorlunda än andra företagtyper men det är fortfarande ett företag och du måste tänka på det som med ett företag. De flesta handlare börjar på fel väg direkt i början genom att behandla sin handel som en resa till kasinot i stället för ett företag som kräver struktur, planering och som har riktiga kostnader.

Precis som med andra företag är det ett sätt att tjäna pengar genom att få in mer intäkter än utgående kostnader. Däremot om du förlorar pengar och slutligen går i konkurs blir dina kostnader större än dina intäkter. 

Dina kostnader för att göra affärer på marknaden

Förlorade affärer
De viktigaste kostnaderna för att driva ett handelsföretag är att förlora handel. Ja, du hörde rätt, att förlora affärer är och bör ses som en kostnad för att driva ett handelsföretag. Det är viktigt att du ser det på det här sättet eftersom det hjälper dig att bli mindre känslomässigt påverkad av dina förluster. Tänk istället så här; en restaurangägare blir inte ledsen eller arg när han måste beställa mat eller betala sina anställda eftersom han vet att dem sakerna är bara kostnader för att göra vidare affärer.

Så dina största kostnader för dina affärer är dina förluster. Varje handlare på jorden, oavsett hur lönsam han är, har nån gång förlorat i handel. Du kan inte undvika det, så acceptera bara att du måste ta itu med kostnaden för alla förlorade affärer och istället för att försöka undvika dem, lära dig att hantera dem ordentligt, men du måste först acceptera dem som en löpande kostnad (mer om hur man hanterar denna kostnad kommer jag skriva senare).

En annan mindre kostnad som är förknippad med handel är “mäklarspridning” eller provisioner. Detta kommer att vara en löpande kostnad för dig och du bör komma ihåg att varje gång du går in i en handel betalar du en spridning eller provision till din mäklare. Det här är en riktig kostnad och du borde tänka på det som sådant. Självklart har dags-handlare ofta mycket högre kostnader i samband med spridningar eller provisioner än att swing-handlare som jag (och du med, hoppas jag).

Skapa ett handelskontor
Nästa stora kostnad du kommer att ha som handlare är ditt handelskontor. Nu kan denna kostnad variera kraftigt från handlare till handlare, men du behöver en bra bärbar dator, ett skrivbord och en stol. Vissa handlare kan välja en multiskärmar med dator som uppenbarligen kan bli väldigt dyrt. Det är dock inte nödvändigt för att handla lönsamt.

De goda och dåliga nyheterna om handelskostnader
Nu när vi har diskuterat de primära kostnaderna för att göra affärer som handlare, låt oss först diskutera de goda nyheterna om dem. Den goda nyheten är att du vet vad dina kostnader är och det finns inte så många av dem. Du kan även enkelt och effektivt innehålla dina kostnader som handlare. Denna inneslutning görs genom att hantera din risk när du handlar. Det betyder att du inte riskerar mer än du verkligen har råd att förlora, vilket görs genom att använda stoppförluster förstås. Att veta hur man korrekt placerar stoppförluster kommer även att vara en stor faktor för att hantera risker och för att maximera belöningen. En korrekt placering kan vara skillnaden mellan förlust eller vinst i många fall.

Nu de dåliga nyheterna om handelskostnader. Om du inte hanterar och kontrollerar dem ordentligt kan de växa, väldigt mycket och väldigt snabbt. Faktum är att om du inte hanterar din risk korrekt när du handlar så kan du förlora alla dina handelspengar väldigt snabbt, snabbare än som i andra företag.

Så nu vet du de primära kostnaderna för att driva ditt handelsföretag, även om det kan finnas andra så är det dem största kostnaderna för de flesta handlare. Ditt mål är att se till att du gör tillräckligt med pengar från dina vinnande affärer (intäkter) för att täcka alla kostnader.

Hur du gör din handel lönsam
Nu är det dags att lära dig att driva din handelsaffär med vinst.
Som tidigare nämnts går ett handelsföretag med vinst när intäkterna (pengar från vinnande affärer) kompenserar kostnaderna (förluster, kontorsinstallation etc.).

Frågan blir då, vad kan du göra för att dina handelsintäkter ska överstiga dina handelskostnader? Här är en översikt:

Fokus på risk för belöningsförhållanden – Vid varje handel du tar måste du bestämma om riskpotentialen är tillräcklig för att göra handeln värdig. Du måste vara säker på att minst en 2R eller högre belöning är möjlig samtidigt som du ser till att du har din stoppförlust placerad korrekt.
Handla inte mycket – Du behöver inte handla med hög frekvens för att tjäna pengar. Du måste istället fokusera på att lära dig att handla ordentligt, med hög kvalitet / hög sannolikhet.

Fokusera mer på pengahantering – Med pengahantering menar jag att du hanterar och kontrollerar din risk per handel och ser till att en 2R eller större belöning är möjlig – även på handelsutgångar. De flesta handlare fokuserar för mycket på slöseri med saker som handelsindikatorer, när de i verkligheten bör vara mycket mer fokuserade på pengahanteringen.

Se till att du vet hur du läser Price Action korrekt – Grunden för varje framgångsrikt handelsföretag är att förstå prisdynamik och hur man läser och handlar från ren PA.

Slutsats
Vad jag vill att du ska göra nu är att skapa en handelsplan. En omfattande men noggrann handelsplan är nödvändig för att driva ett framgångsrikt handelsföretag. Du kan inte bara flyta på och hoppas på det bästa. Det här är vad de flesta handlare gör och det i slutar vanligtvis med, en massa förlorade pengar.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here