Investeringsfällor

Handel för en erfaren investerare kan vara mycket rolig och mycket lönsam. Tyvärr är det inte så enkelt för en rookie. Det finns många fällor för en nybörjare. Vissa beteenden som är lämpliga i ditt liv kan vara förödande på aktiemarknaden.

Det är två av många fällor som väntar på oerfarna investerare:

1) Man följer börsens publik.

Publiken har alltid fel. De förevisade känslorna testas. Känslan tolkas på ett teoretiskt sätt, vilket innebär att de flesta investerare förväntar sig en uppåtgående trend – när detta inträffar brukar priset att falla. Nybörjare investerare som letar efter idéer på Internet är dömd att misslyckas. Kom ihåg att personer som skriver på ekonomiska forum kan faktiskt sakna erfarenhet. En bra investerare är flexibel i sina beslut och kan snabbt ändra det.

2) Heta nyheter om handeln.

“Vad gör vi med en het nyhet? Den hamnar i papperskorgen”. Det är hur Ed Seykota (känd amerikansk investerare) undervisar sina elever. Detta är en bra regel, eftersom nyheterna från börsen används vanligtvis endast för kortsiktiga rörelser, varefter pris återgår till den viktigaste trenden.

Ett exempel på en sådan situation var en terroristattack i Paris (November 2015). På finansiella platser fanns information och analys om ytterligare kollaps och katastrof på finansmarknaderna. Några av investerarna började sälja och öppna korta positioner (se diagrammet nedan). Vissa handlare öppnade shorts på låga nivåer.

DAX30 efter en terroristattack i Paris (November 2015)

2016-08-02_edu_hotnews_dax_h4-us

FTSE100 efter Brexit-beslut (24 juni 2016)

2016-08-02_edu_hotnews_ftse_d1-us

Tidigare artikelGuten Morgen DAX 11/03/2016
Nästa artikelEUR/JPY – en stigande trend, CALL-option
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here