“Ideal är som stjärnor. Även om vi inte kan nå dem, bör vi ändå kunna orientera oss kring dem. “George Bernard Shaw

Låt oss säga att du redan valt den bästa trendindikatorn till dig själv, så att du kan förutsäga prisutvecklingen på minst 200-300 pips. Konceptet har god frekvens (åtminstone flera signaler per månad) och acceptabel noggrannhetsnivå av 30-50%.

Oavsett vilken trendindikator du valt, är det definitivt värt att spendera en hel del tid att lära känna dess grund, att förstå principerna för dess drift och se dem många potentiella sätten för dess användning. Till exempel, om du valt att definiera trenden med två EMA (inte gå den enkla vägen) och även om du i slutändan väljer en populär inställning 55 och 200, då kontrollera åtminstone signalerna som du får genom att använda andra parametrar. På samma sätt är det faktum att överallt är det rekommenderat att ställa in MACD 12, 26 och 9, det betyder då inte att detta kommer att vara det bästa valet i ditt fall. Mer om detta ämne har jag skrevit i artikeln “utforskning av teorin.”

“Tänkande är möjligt det svåraste arbetet och förmodligen därför så få gör det.” Henry Ford

Om du redan bekantat dig med din valda trend indikator är det tid för den att genomföra de första statistiska undersökningarna. Positionen kommer att öppnas efter korrigeringen, så vi vet vad vi kan förvänta oss i en sådan situation. Från min erfarenhet, förekommer de största statistiska avvikelserna i de välkända områden som avgränsas av två interna Fibonacci 0,382 och 0,618.

Jag rekommenderar dela din trend i tre zoner med hjälp av de två koefficienterna 0,382 och 0,618, och sedan se hur ofta det leda till justeringar i var och en av dem. Förmodligen avslutar den i zonen av 0,382-0,618, så det verkar rimligt att inleda ett transaktionsvillkor in i vårt handelssystem för att bara spela på de korrigeringar som är färdiga i denna del av trenden.

Vad är syftet med våra statistiska undersökningar? Att veta vad som väntar efter korrigeringen i vår trend. Om vi vet att korrigeringen slutar endast i 20% av fallen över eliminering av 0.382, bör man förmodligen bara ignorera alla insignaler över denna nivå och vänta tills priset sjunker. I en sådan situation har vi upp till 80% chans att i bästa fall sluta på BE (break even), men oftast bara på SL. Men om vi samtidigt vet att de flesta av de korrigeringar som slutat i zonen på 0,382-0,618, väntar vi inte tills priset sjunker.

Huvudsyftet är att beskriva åtminstone 50% korrigering på ett enkelt, tydligt och objektivt sätt. Ett exempel på ett villkor kan vara just den principen att vi spelar bara i zonen av 0,382-0,618 av vår trend. Tänk även på att tillämpa principen om AB = CD. Men om du vill spela på justeringen av jämlikhet AB = CD är 0,382-618, tar du då emot signaler med hög noggrannhet, men för låg frekvens, eftersom det helt enkelt kan vara för lite. Därför bör AB = CD villkoret snarare vara ett villkor för stöd. Det är även värt att leta rätt på avskaffandet av gränsen mellan trendbrottet och dess fortsättning. En bra plats för detta är på runt 0,75 till 0,786. Om de statistiska resultaten ska vara tillförlitliga, bör man kolla in åtminstone på 100 olika situationer.

Naturligtvis kan du validera en rad möjliga kombinationer, men enligt mig bör du i slutändan inte använda mer än 5 inre avskaffanden, eftersom det strider mot enkelhetsprincipen.

I nästa artikel kommer jag göra en hyllning till oscillatorfans och jag kommer att visa er hur man använder oscillatorer för att beskriva justering (i stället för Fibonacci nyckeltal) och jag kommer att visa dig en enkel men förvånansvärt effektiv metod för bestämning av TP.

Tidigare artikelAUDJPY i fortsatt konsolidering
Nästa artikelUSD/CAD – gap-formation
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here