Exempel 1. EUR / JPY
Det dagliga diagrammet visar att det fanns en korrigering upp till 50%-rekyllinjen. Det senaste 200-MA fungerade som ett stöd och priset bröt igenom motståndsnivån i slutet av april:

fibonacci-trading-guide-image-091

Vi fick en ingångssignal och tar en kort position på EUR / JPY. Tidigare har vi identifierat ABC mönstret och nu letar vi vi efter punkt D. Den fallande rörelsen är mycket stark. Det finns en viss reaktion vid 127%-förlängningslinjen – du kan stänga en del av din position här. Jag väntade tills priset nådde förlängningen 161,8% – detta var min punkt D.

fibonacci-trading-guide-image-092

Exempel 2. EUR / JPY på lägre tidsramar
Kom ihåg att du kan placera order på lägre tidsramar. Om det viktiga stödet / motståndet bryts, kan tidsramen sänkas. I exemplet nedan fanns det gott om möjligheter till handel på H1 (och andra tidsramar):

fibonacci-trading-guide-image-093

I exemplet ovan har vi två bra ingångssignaler. Den första efter brytningen under den röda trendlinjen, den andra efter brytningen under stödet och Fibonacci-linjen. Priset sjönk till 138%-förlängningsslinjen. Om du tittar i diagrammet noga så ser du att det fanns en annan fördelning och du kan använda Fibonacci verktyg igen för att gå in och avsluta en annan kort position.

Exempel 3. Kort position på NZD / USD
I detta exempel kan vi se ett ABC mönster i början av trenden. Korrigeringen gick upp till 50%-rekyllinjen (vår punkt C). Förlägningningsslinjen 127% var det bästa stället att ta vinst eller åtminstone att stänga en del av positionen.

Det finns några punkter där du kan komma in i handeln, men låt oss fokusera på den större bilden. Vi såg en korrigering. Du kan dra andra rekyllinjer, men var uppmärksam på hur förlängningslinjer arbetade. Det fanns en stark utförsäljning ner till 261,8% förlängningslinjen.

fibonacci-trading-guide-image-094

Exempel 4. En misslyckad brytning
Se diagrammet nedan. Det fanns en brytning över 200-MA och du kan upptäcka ett ABC-mönster. Några timmar senare såg vi ett utbrott ovanför den senaste toppen. Det såg ut som en bra ingångssignal och du skulle förmodligen öppna en position. Priset återvände och vi såg en stark utförsäljning. Därför bör du alltid ha stop loss-order!

fibonacci-trading-guide-image-095

Tidigare artikelNågra viktiga saker du bör veta (del 9)
Nästa artikelFibonacci “how-to” (del 13)
Chefredaktör på Comparic.com. Trader i 11 år nu, professionellt på Forex­marknaden i 9 år. Förhåller sig tekniskt till marknaden. För närvarande arbetar han med Ichimoku­teknik, samt Price Action. Bedriver utbildningar och seminarium inom Price Action. Ger en särskild uppmärksamhet i handeln en gynnsam risk/avkastning. Föreläsare på konferenser angående investeringar på kapitalmarknaderna. Samarbetar med de största mäklarna i Polen och i världen. Vice ordförande på FxCuffs­ Utbildning och utveckling på finansmarknaderna.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here