Om du försöker vinna Ironman Triathlon där deltagare måste simma 3,86 kilometer, sedan cykla 180,25 kilometer följt av en 42,20 kilometer lopp, här är några av de viktigaste ingredienserna du behöver: En långsiktigt engagerad outlook, år av konsekvent och seriös träning, år av studier och observation av andra Ironman-deltagare, en mentor, sund kost, fysisk och mental fitness och sömn. Det borde vara självklart att om du börjar med sprint, brinner ut och ännu värre, kommer du att förlora.

Precis som marathon-tävlande måste du vara väl förberedd för att vinna tävlingen.

Enkelt uttryckt, utan rätt kunskap, träning, förberedelse och färdigheter, kommer du aldrig att vinna i handelspelet. Så, i dagens lektion kommer jag att ge dig en bra inblick i vad du måste egentligen göra.

Har du hört talas om Haren och Sköldpaddan?
Den historien är lika tillämplig till handel som det är till allt annat också. Haren blev övertygad, arrogant och lat, i stort sett tänkte han och handlade emotionellt snarare än logiskt. Sköldpaddan var tvärtom, långsam men han var konsekvent och metodisk, han hade inte bråttom, han brann inte upp allt sitt bränsle och han var inte känslomässig, arrogant eller lat. Vi vet alla vem som vann den tävlingen…

I ett handelslopp vinner den långsammaste personen. Vad jag menar med det är att om du börjar gå för fort som de flesta handlare gör, försöker tjäna mycket pengar snabbt genom att handla ständigt och riskera mycket per handel, kommer du att förlora.

Jag vet att du kanske inte vill höra det, men om du vill vara en framgångsrik handlare på lång sikt måste du gå långsamt och vara konsekvent. Om du börjar handla för mycket och riskerar för mycket, kommer du att bränna alla dina pengar och vara ute från loppet snabbare än haren. Om du upptäcker att du är så orolig för dina affärer och att du inte kan stoppa titta på diagrammen efter att ha gått in i en levande handel, försöker du vara arrogant (som haren), så kommer detta snabbt leda till din undergång. Kom ihåg – Var som sköldpaddan, inte haren.

Du skrämmer dig själv för att vinna långdistanshandeln genom att göra följande:

Inlärning
Identifiera dina handelsgränser
Bevarande av riskkapital
Ha en plan

Hur man blir expert på handel
Det är allmänt känt att för att bli expert på allt så måste du ge betydande tid och energi. Men kan vi bryta ner det i mer specifika bitar så att du bättre kan förstå vad som krävs för att bli experthandlare? Ja, jag tror att vi kan …

Först kan du ha hört “10 000 timmar konceptet” som säger att det tar 10 000 timmars träning att bli expert på nästan vad som helst. Detta blev mer känt från en populär bok några år tillbaka, men det har sedan dess åsidosatts av många vetenskapsmän som har sagt att övning och tid är viktigt, men det exakta antalet timmar att bli expert på något kan variera från person till person beroende på flera variabler.

Du är dock överens om att konsekvent långsiktig studie är en viktig komponent för att bli expert på något professionellt område, eller hur? Tänk läkare, forskare, advokater, universitetsprofessorer etc. För dessa människor är det ett långsiktigt engagemang och välståndet börjar när de äntligen får en karriär inom sitt utvalda område, inte medan de fortfarande lär sig.

Så, hur blir du en “expert”? Vad behöver du göra?

Du behöver vara engagerad. Du behöver bestämma dig tidigt om du är i handel för långdistans. Det är ett bevisat faktum att personer som begår något långsiktigt har en mycket bättre chans att lyckas med det över dem som kanske bara experimenterar.
Hur ska du börja? Lär dig läsa, tolka och handla på grundval av enkla prissättningsstrategier, lär dig läsa ett diagram från vänster till höger, lär dig handelspsykologi och penninghantering, ignorera allt annat.
Träna på allvar. Du kommer att behöva demohandel innan du går live. Men bara att du inte behandlar detta som ett levande konto. Du borde använda ett demo i en månad eller tre, för att få hänga på plattformen och sedan börja en riktig livehandel med små mängder pengar.
Hitta en mentor. Snabbaste sättet att lära sig någonting. Lär dig av en mentor!
Få feedback. Du behöver veta om du är på rätt spår.

En maratonvinnare planerar
Om du tror att du bara kan öppna ett handelskonto, slå in på marknaden och börja dra ner pengar som Gordon Gecko, kommer du att förlora tävlingen.

Du behöver träna (lärning och demohandel) innan du kör det riktiga loppet. Du behöver ha en plan för hur du ska vinna handelsrundan. Människor som kör Ironman-loppet i år, planerar och förbereder allt från sina kläder till vad de ska ätas, osv.

Målet är att vinna långsiktigt, inte på kort sikt

Du kan få tur i det här spelet och göra några snabba pengar, men du kommer snabbt ge tillbaka dina vinster till marknaden. I den här vägen säger jag att du måste ha ett långsiktigt mål att vinna varje år. Bryt det målet ner i mindre och mindre bitar du kan agera på varje dag. Ju mer du förbereder och planerar och beräknar hur du når ditt handelsmål (eller något annat mål) genom att bryta det i mindre handlingsbara mål, desto mer sannolikt är du för att uppnå det. Lita på mig när jag säger att 90% av handlarna förlorar på lång sikt och 90% av handlarna gör INTE vad jag just sagt att du ska göra. Var en av de 10% av handlarna som vinner.

Här är en väldigt kort lista över några av de många världsberömda investerarna och handlare som byggt sina förmögenheter på lång sikt, ej snabbt ….

Warren Buffet – Alla vet hans historia, största investerare av våran tid, långsam, metodisk, konsekvent.
George Soros – Det kan tyckas som om han blev rik snabbt, men han ägnade sitt liv att finansiera och investera

Slutsats
Du kan helt enkelt inte komma framåt i handelsvärlden genom att avvika från vad du vet är rätt. Ingen chef, ingen som tittar på dig … kommer du att ha integriteten att göra det rätta när ingen tittar på? Kommer du att kunna testa dig själv eller kommer du att försöka “sprinta” till mållinjen?

Jag kan utan tvekan säga att lärdomarna och handelsstrategi samt metodik, kommer att få dig till mållinjen. Det är upp till dig att göra första steget på vägen för en lönsam handel.

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here