Handel är en väldigt personlig och intim sak. Det finns ingen storlek som passar alla. En strategi som fungerar väldigt bra för en person, kommer inte att fungera för en annan – inte ens om det är 100% teknisk.

Faktum är att det finns många system i världen och inga två handlare kommer någonsin att utföra samma strategi på samma sätt. Vad betyder detta för dig?

För det första, när du börjar handla ett system som inte utvecklats av dig själv, måste du anpassa dig. Ta saker som är meningsfulla för dig och kolla bort från vad som är meningslöst. Du måste faktiskt känna ditt system för att kunna handla lönsamt.

Så vilka är de viktigaste egenskaperna hos ett system och din personlighet / nuvarande situation i livet som du bör titta på när du bestämmer om ett visst system är bra för dig eller inte?

Du bör överväga hur mycket tid du kan och vill investera i handel med ett visst system. Alla vill vara “daytraders” i början men de ser inte att det betyder långa arbetstider, höga krav på koncentration, mycket disciplin och eftersom hämndhandel är ett mycket större problem för “daytraders” än för “swingtaders”.
Tänk på din nivå av tålamod och emotionell kontroll. Kan du vänta dagar eller veckor för en handel och hålla den? Mot ditt sunda förnuft kommer lågt tålamod faktiskt att göra daytrading hårdare för dig, eftersom sittande framför din dataskärm är ännu mer påfrestande för ditt tålamod.
Är du en snabb eller långsam tänkare? Om du tänker långsamt, är det inte dags för dig.
Gillar du att lösa komplexa pussel, tycker du om att tänka djupt eller behöver du mycket action? Måste ditt system generera många signaler per tidsenhet?
Är du en visuell person eller föredrar du att titta på ett flertal tal? Med andra ord vill du byta mönster på ett diagram eller ser du på siffror som volymer, och så vidare?
Hur flexibel är du, hur lätt är det för dig att ändra dig?
Riskerar du motståndskraft eller är du en risktagare? Behöver du omedelbar tillfredsställelse? I så fall passar ett system med lägre RRR.
Vilken del av systemet är meningsfullt för dig och varför, eller varför inte?

Är systemet tillämpligt på de marknader du vill handla?
Sist men inte minst, har du den tekniska utrustningen som krävs för att handla det specifika systemet, t.ex. stora skärmar, snabb internet och så vidare?
Dessa är bara några av de saker du bör tänka på när du tänker på att handla ett system och det finns många fler att tänka på. Naturligtvis, innan du utvecklar ditt egna system, bör dessa frågor uppmärksammas.
Bortsett från detta bör inte bara systemet betraktas, utan även dina nivåer av lycka och tillfredsställelse. Ett system som inte är meningsfullt för dig kommer inte att uppfylla dina krav med glädje när du tar en vinnande handel, men det kommer därför att frustrera dig ännu mer när du tar en förlust.

När allt kommer omkring är marknaderna så komplexa att jag personligen letar efter en förklaring varför ett mönster fungerar eller inte är särskilt nyttigt. Det är tillräckligt för mig att ett mönster fungerar, jag oroar mig inte för varför det fungerar. Därefter finns det många människor som behöver hitta en förklaring till varför de föddes, så jag antar att dessa behöver en förklaring till varför ett system fungerar också.

Det är verkligen upp till dig. Du måste känna dig själv. Viktigt är att du är medveten om att du inte kan ta ett system, börja handla det och tjäna pengar från första början. Vid ett tillfälle, när du känner till systemet in och ut måste du göra justeringar för att fullt ut lita på det. För utan förtroende är ett system är inte värt ett enda öre och utan anpassning till din egna personlighet, inget förtroende.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here