Handel är svårt – är det verkligen så? Även om vissa av människor misslyckas och aldrig kommer att kunna göra en enda dollar i handel, beror det inte på att handeln är extremt svår. Anledningen till varför de flesta handlare misslyckas är att vårt sinne fungerar väldigt annorlunda än vad det borde när det gäller framgång. Vår uppfostran, omständigheterna och samhället gjorde det nödvändigt att genomföra vissa genvägar till hur vi behandlar och hanterar information. Tyvärr, här behöver du den fullständiga motsatsen. I den följande artikeln diskuteras 5 vanliga psykologiska problem som handlare hanterar. Varför påverkar de våra handelsbeslut?

Att nå resultat

“Så länge du tjänar pengar, spelar det ingen roll vad du gör” – en mycket känd fras i handel, men det kunde inte vara längre bort från sanningen. Du kan göra en riktigt dålig handel, bryta mot alla dina regler och ändå sluta med en vinst på grund av några lyckliga omständigheter. Om du missförstår detta med skicklighet, kommer du att ha ett problem eftersom det leder till inkonsekvent och felaktigt handelsbeteende. Å andra sidan, om du gör en bra handel, är tålmodig och följer din plan, men ändå slutar med en förlust, finns det inget att oroa sig för. Det är precis så marknaderna och handeln fungerar.

Sträva efter att bli en disciplinerad och en tålamodig handlare som följer sin plan.

Att fatta beslut – Jag hade bara några vinster, min strategi är oslagbar

Om dina senaste 5 affärer gått till vinst, är det mer sannolikt att du kommer tro att din handelsmetod är Heliga Graalen och du är villig att riskera mycket mer på den sjätte handeln. Å andra sidan, när du bara har 5 förlorande affärer i rad, börjar du betvivla din handelsmetod och undrar om det fortfarande fungerar överhuvudtaget. Vid nästa handel kommer du att vara orolig och benägen att “spela det säkert”, vilket minskar din risk. Båda tankesätt är vanliga, men inte särskilt hjälpsamma.

Handlare låter ofta resultatet påverka deras handelsbeslut. Varje handel kan bara vara vinnande eller förlorade.

Det är viktigt att du inte gör några förändringar i hur du utför eller hanterar dina affärer utifrån resultatet.

Traders gillar att följa “kända” människor på twitter, handelsguruer eller lyssna på vad experterna har att säga om finansiella medier. Men även den smartaste experten har ingen större kraft att förutsäga vad som kommer att hända. Anledningen till att handlare fortfarande lyssnar på andra handlare och till och med fattar handelsbeslut baserat på någon annans åsikt är att de kan lägga ansvaret på någon annan. Det är viktigt att du fattar egna beslut för att kunna växa och utveckla skicklighet.

Självbetjäning

Leta efter någon eller något annat att skylla på när dåliga saker händer. Du kan ofta höra handlare hävda att de gjorde massor av forskning, gjorde en bra handelsplan och väntade tålmodigt på att allt föll på plats. Vi gillar inte att erkänna att vi hade fel. Om du inte accepterar att ta ansvar som handlare kommer du aldrig att lyckas. Handel handlar om det okända. Du är den enda som trycker på knapparna och fattar beslut.

Negativitet – det här stora rallyt måste vara över

Det kan bara inte gå högre. Negativitetsförspänningen är en bra förklaring till varför många handlare aldrig kommer att kunna handla lönsamt. Även om aktiemarknaden har gått upp i flera månader kommer vissa av handlarna bara att prata om rallyts slut, den kommande kraschen och den oundvikliga korrigeringen som är nära förestående.

Försök inte leta efter dolda tecken som kan motivera att gå mot alla andra – handla det självklara. Och då, när det är verkligen över, kommer du att ha tid att gå in i andra riktningen.

Efterklokhet – det var så uppenbart

Varför har jag inte sett det förut? Efterklokhet är bland de vanligaste psykologiska utmaningarna som en handlare måste övervinna. Hur ofta har du lämnat en handel och sedan tittat tillbaka och sett omedelbart vad du har gjort fel? Om du nu säger “ofta”, så har du fel. Om det var så uppenbart, skulle du ha sett det tidigare. Problemet är att vi får oss att tro att en förlust kunde ha undvikits; vi var bara inte medvetna, inte uppmärksamma eller använde fel indikator. I verkligheten försöker våra tankar att komma på ursäkter, falska antaganden och skäl som vi bara inte kunde vara medvetna om.

Leta inte efter ursäkter eller anledningar till varför en handel har misslyckats. Försök inte ändra en indikatorinställning eller lägga till ett annat verktyg för att hitta en ursäkt för hur du kunde ha undvikit en förlust. Även den bästa inställningen kan misslyckas om och om igen. Du måste tänka på lång sikt.

Slutsats: Medvetenhet, acceptans och anpassning. Om du är medveten om dina misstag då har du vunnit hälften av slagen.

Tidigare artikel10 tips för att undvika P & L
Nästa artikelHur mycket kan man tjäna som trader?
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here