Om du fortfarande inte ser framsteg, är det här för dig

Frågan “Hur kan man bli en bättre handlare?” är en av de mest ställda frågan vi mottar regelbundet, förutom indikator- och systemfrågor som är en annan historia … Idag ska vi prata om några ämnen och begrepp som är # 1 prioritet för varje handlare. De ämnen och idéer som vi ska dela ska användas för att göra självkontroll och utvärdera hur din tankegång, inställning och attityd lever upp till dessa punkter.

Du behöver grunderna först
Framgång är varken magisk eller mystisk. Framgång är den naturliga konsekvensen av att konsekvent tillämpa de grundläggande grundarna.
– Jim Rohn

Problemet med handlare är att de ofta går vilse i detaljerna och hoppar över de grunderna som oundvikligen leder till olönsam handel och det är svårt, om inte omöjligt att komma tillbaka på rätt spår efter att ha lärt in negativa beteendemönster. Att fokusera på väsentligheterna och bygga en solid grund först är så viktigt att vi inte kan stressa detta tillräckligt ofta.

Om du vill bli en läkare måste du känna till dina verktyg och få en god förståelse för människokroppen innan du gör diagnoser eller har din första operation. Det finns ingen “Hur jag blir läkare i 2 veckor” kurs och handlare skulle vara mycket bättre om de förstod att genvägar leder till ingenstans och att lönsam handel tar mycket längre tid och ansträngning.

Som en handlare måste du identifiera dina vanligaste misstag och problemområden först och bara fortsätta efter att du har övervunnit dessa problem. Om du fortfarande inte har disciplinen att vänta tills alla insatsregler är närvarande, eller om du fortsätter att utöka dina order för stoppavbrott för att förlora affärer som ofta är oanvända, är det väl inga problem att leta efter en annan “bättre” metod eller prova ett annat vinstdrivande tillvägagångssätt som kan ge dig några extra poäng. Om du inte har övervunnit de mest grundläggande och väsentliga problemen i din handel finns det ingen anledning till varför du bör fokusera på mer avancerade handelsämnen.

Bottom-up innebär att du identifierar och tar itu med dina största problem först och du adresserar dina frågor en efter en. På det här sättet ser du inte bara de största effekterna på din handel men det ligger en solid grund som kan bygga upp din handelskarriär senare.

Realistiska förväntningar och rätt inställning
De allra flesta människor börjar handla på grund av alla pengar som kan tjänas och även om det är motiverat och du har stora drömmar och ambitioner, är det inte nödvändigtvis dåligt men det kan ofta leda till felaktiga handlingar. Att jaga dubbelsiffriga avkastningar är en enorm paradox i handeln. Människor kan inte och vill inte acceptera att det bara krävs några procentenheter på ett konsekvent sätt som är mycket mer önskvärt än att ständigt riskera en väsentlig del av sitt konto för att försöka landa in ett lyckligt slag.

Vi uppmanar dig att kontrollera dina förväntningar nu. Men säg inte bara att du ej är efter de stora pengarna och att du handlar för att du gillar spelet. Utvärdera dina handlingar eftersom de kommer exakt reflektera ditt sanna tankesätt. Hoppar du fortfarande från system till system regelbundet utan att se några framsteg, gör du fortfarande de vanliga nybörjarnas misstag som att utvidga stop-loss order, tar affärer som inte överensstämmer med dina kriterier och använder för stor risk för att kompensera för tidigare förluster snabbare? Hur seriöst handlar det om handel? Tillbringar du tillräckligt med tid på dina färdigheter? Planerar du dina affärer framåt och uppdaterar regelbundet din handelsdagbok? Det här är alla frågor du måste svara på för att få en tydlig bild av dina förväntningar och tankegångar.

Att vara ärlig mot dig själv
Denna punkt plockar upp där vi slutade. Att vara ärlig mot sig själv är ett viktigt karaktärsdrag, för vilken professionell yrkesman, inom vilket område som helst. Utan att ha möjlighet att ärligt se på dig själv, är framsteg omöjligt, även om det ibland kan vara en smärtsam uppenbarelse och om du inte är medveten om dina brister, fortsätter du att göra samma misstag utan någon chans att förbättra dig själv.

Jag tror att självmedvetenhet är förmodligen den viktigaste saken mot att vara en mästare.
– Billie Jean King

I handel är självbedrägeri väldigt vanligt och det är ofta en skyddsmekanism som skyddar dig från den smärtsamma verkligheten av din verkliga prestation och det hjälper att rättfärdiga den fullständigt irrationella strävan efter att försöka hitta det enda handelssystemet som äntligen kommer att ge den bästa insatsen av signaler och gör dig till en framgångsrik handlare. Det är inte ovanligt att även efter att ha spenderat år efter år av handel, ser folk fortfarande ut som kompletta nybörjare och de är så långt ifrån att bli en lönsam trader, som de eventuellt kan bli.

Svara på alla de frågorna fullständigt ärligt för i slutändan bryr sig ingen om du blir en lönsam handlare eller bara ljuger för dig själv om din handelsresa:

Förlorar jag fortfarande konsekvent pengar?
Gör jag fortfarande samma misstag gång på gång?
Pratar jag regelbundet nya handelsmetoder utan att verkligen lägga in arbetet för att behärska de?
Återspeglar handelsrutiner mina mål? Lägger jag undan tid för att arbeta med mina färdigheter? Håller jag en handelsdagbok och planerar mina affärer i förväg? Ska jag spendera tid på diagrammen överhuvudtaget?

Dessa 4 frågor kommer att ge en mycket tydlig bild om din tankegång. Svaret kommer att visa om du verkligen är seriös med handeln eller om du bara letar efter en snabb metod för att bli rik. Men om du fångar dig själv med tankar som “Detta är inte sant för mig”, “Jag behöver inte svara på dessa frågor” eller “Jag kommer att hitta en bra handelsstrategi på något sätt”, då behöver du ompröva din handelsstrategi mer än någon annan.

7 tips för att starta din handel och göra en ny start

# 1 – Välj en metod och håll fast vid den

Det här är mer som en utmaning än ett tips. Nästa gång du vill byta till en annan handelsmetod eller göra en märkvärdig förändring, fråga dig själv hur mycket byte från system till system har gett dig. Sluta prova nya saker under de närmaste månaderna och fokusera istället på hur du kan förbättra den strategin du redan har.

# 2 – Följ bottom-up-metoden

Identifiera dina största utmaningar, problem och arbeta med dem först. Sprid inte ditt fokus, men försök att göra ett steg åt gången. Vad orsakar de största förlusterna? Identifiera ditt # 1 problem och arbeta med det!

# 3 – Skapa en handelsrutin

I stället för att göra flera saker på en gång och vara överallt, pausa och reflektera. Upprätta en rutin som inkluderar tid för att planera dina affärer, din faktiska handelstid och hur du närmar dig en handel i allmänhet (vilka instrument, tidsramar, hur du övervakar dina diagram osv.) och hur du arbetar med dina färdigheter efter dina handelssessioner.

# 4 – Sluta jaga tillbaka

Försök inte dubbla ditt konto på några månader. Det här är bara inte hur handel fungerar. Sätt dig själv till realistiska förväntningar. Prioritetsordningen bör vara:

Sluta göra nybörjarmisstag. Sluta förlora så mycket pengar. Bli en balanserad handlare. Liten och konsekvent vinst efter ett disciplinerat tillvägagångssätt.

# 5 – Arbeta på dina färdigheter offline

Efter stängning av handel ser de flesta handlarna aldrig på sina tidigare affärer. Detta undviker inlärningseffekten och gör förbättring omöjlig. Starta en handelsdagbok och regelbundet granska dina affärer och dina tidigare resultat.

# 6 – Utvärdera dina tankar och mål

Kontinuerligt checka in på dig själv och utvärdera om dina handlingar speglar ditt mål. Fortsätter du att göra samma misstag?

# 7 – Fokusera på att göra de bästa besluten

Anta en processorienterad tankegång. Det innebär att du handlar fristående från din P & L och fokuserar uteslutande på att göra de bästa affärerna och besluten. Detta kommer även att ta hand om dem många andra problemen. I den här videon förklarar vi vikten av att ha en processorienterad inställning.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here