En av de vanligaste frågorna jag får från nybörjare är “Hur lång tid tar det för att bli en lönsam handlare?” Även om det här är en väldigt vanlig och uppenbar fråga i början av din handelskarriär, speglar det behovet av mer kunskap och utbildning.

Som med de flesta saker i livet, om du blir alltför fixerad på destinationen (lönsam handel) och glömmer bort resan dit, kommer du att förlora det som är viktigt. Således är frågan om hur lång tid det tar för att bli lönsam? Det är egentligen fel fråga att ställa. Här är de rätta frågorna du borde ställa just nu och svaren på dem …

De rätta frågorna att ställa …

Vad behöver en handlare göra för att bli lönsam?

Den första och viktigaste frågan du borde ställa är “Vad behöver en handlare göra för att bli lönsam?”.

Anledningen till att det är så viktigt är att du inte kan bli lönsam eller oroa dig för “hur länge …” tills du först förstår hur du blir en lönsam handlare. Om du inte vet hur man handlar på marknaden ordentligt kommer du förstås aldrig att tjäna pengar. Därför måste du först förstå hur du handlar ordentligt och vad du behöver göra för att bli lönsam.

Nästa fråga du borde ställa är “Vad innebär att bli en lönsam handlare?” Denna fråga handlar mer om de psykiska/psykologiska aspekterna av handel och hur man behärskar dem. Handel är en intensiv och psykologisk strävan och om du inte har det rätta tankesättet får aldrig chans att bli en lönsam handlare.

Sanningen är att inte alla har det som krävs för att vara en handlare. Med andra ord är handel inte för alla och innan du verkligen börjar lägga pengar på det, måste du bestämma om du tycker att du passar in till det. Du måste ärligt svara på frågor som; är jag redo att förbli disciplinerad inför konstant frestelse? Är jag redo att vara tålamodig? Accepterar jag marknaden?

Så, hur lång tid tar det?

Jag kan nästan höra dina tankar, du tänker fortfarande “OK, men jag vill fortfarande veta hur länge det tar för att bli en lönsam handlare.” Jag ska ge dig det bästa och mest exakta svaret på den frågan jag kan. Svaret är att det inte finns något slutgiltigt svar eftersom varje persons förmåga är unik.

Så, hur lång tid tar det att du blir en lönsam handlare beror helt och hållet på DIG. Vissa människor kommer bara att ha en enklare tid att förstå och tillämpa de handelsbegrepp. Det stämmer att vissa människor är födda med en hjärna som är bättre kopplad till handel och alla fallgropar som den kommer med än andra. Det betyder inte att du inte kan bli en lönsam handlare om du inte är naturligt begåvad på handel, det innebär bara att du kanske behöver mer studier och mer tid än andra handlare.

Girighet får dig att bli “slaktad” på marknaden eftersom det betyder att du kommer att handla som en gris istället för en tjur eller en björn. Kom ihåg att tjurar tjänar pengar, björnar tjänar pengar, men grisar slaktas.

Tanken som du inducerar när du frågar och oroar dig för “Hur länge tid tar det tills jag blir en lönsam handlare?” är en väldigt begränsad fråga som skadar din förmåga att växa och lyckas med handel. Denna fråga kokar verkligen ner till en sak, girighet. När du är alltför fokuserad på det, kommer du att begå handelsfel som att handla för ofta och riskera mer än vad du borde. Dessa misstag gör att du förlorar pengar och lägger dig mycket längre bort från ditt mål att bli lönsam. Genom att fokusera för mycket på målet att vara en lönsam handlare kommer det faktiskt att göra att du blir en förlorande handlare.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here