Hur många gånger har du sett en signal eller potentiell handelsuppställning på marknaden och av någon anledning inte tog den, bara för att vakna nästa morgon och se att marknaden har åkt iväg utan dig ombord? Detta har hänt med alla oss vid någon tidpunkt och jag vet att det kan vara väldigt frustrerande, minst sagt. Men vad sägs om jag nu skulle berätta för dig att det finns en andra chans att komma ombord på affärer du redan missat?

Tanken bakom dagens artikel är att visa dig hur man kan komma ombord på en affär eller komma in på den marknaden du kanske har missat. Men du vill inte “jaga” marknaden, så du måste lära dig hur man gör det ordentligt så att du fortfarande kan komma in på ett optimalt område för att få ett bra risk / belöningsförhållande på handeln. Här är några av de tekniker som jag använder för att komma ombord på handelsmöjligheter som jag kanske har missat…

En handel gäller tills den inte finns…
Det är viktigt att vi förstår konceptet att de prisåtgärdssignaler vi undervisar faktiskt är giltiga tills de är ogiltiga, eller en rörelse på marknaden är på gång tills den inte finns längre, vilket innebär att när diagrammets dynamik ändras, kommer detta att neutralisera den tidigare signalen som hade bildats, men tills den dynamiken förändrar och neutraliserar en signal eller flyttar, är den signalen eller rörelsen fortfarande giltig och öppen för handel.

Vad vi vill göra nu är att visa dig hur du ska komma in medans den första signalen fortfarande är aktiv eftersom det vanligtvis finns en andra chans för att komma in. Så nästa gång du ser en signal som du missat på ett diagram, få inte panik, kom tillbaka och läs den här artikeln igen som guide om hur du ska återgå in i handeln.

Så här hittar du andra handelsmöjligheter:
1. Det första exemplet jag vill diskutera är en prisåtgärdssignal som skjuter iväg utan att du är ombord. Låt oss ta en pin-bar-signal till exempel, vi antar att den börjar röra sig utan dig strax efter att den stängs och du tittar på den och tror att du missade den. Det finns ett mycket bättre alternativ än att hoppa in sent och jaga marknaden eller att inte handla alls…

Vänta på en återställning (pullback). Vänta på att priset ska dras tillbaka eller rotera till ett glidande medelvärde, horisontell stöd eller en motståndsnivå på marknaden, se sedan till att komma in där. Så om vi till exempel hade en bullish pin-bar-signal, så länge som priset ligger ovanför pin-baren, är det fortfarande giltigt och eventuella rekyler tillbaka till den här pin-bar betraktas som potentiella öppningsmöjligheter. Vi vill särskilt leta efter pull-backs till nivåer, till exempel glidande medelvärden eller en stödnivå i fallet med en bullish pin-bar.

Låt oss titta på ett exempel …

2. Nästa exempel på att komma ombord på ett drag som du kanske har missat är den rörelse som börjar vid viktiga stöd och motståndsnivåer. Om en marknad har hittat en nivå och började studsa och du missade den första studsen, kommer marknaden att dra tillbaka – använd den återgången för att komma in, helst med en signal men det behöver inte alltid vara en signal. Ett starkt drag på marknaden som började nära en nyckelnivå är fortfarande giltig tills priset stängs tillbaka på andra sidan av den nivån.

Låt oss titta på ett exempel …

3. Det sista och kanske inte så vanliga scenariot om att komma ombord på en handel du missat, är den av en löpande trend som kan ha upprättats veckor eller månader innan du observerade diagrammet.

Det finns en mängd olika sätt att komma in, men konceptet är att om det ser ut som en riktigt uppenbar fortsatt trend som roterar tillbaka till kortsiktiga glidande medelvärden och studsar varje gång och (eller) att diagrammet har brutit till nya höjder eller låga, då är den minsta motståndets väg uppenbar. Du känner till de trender jag pratar om här, de du normalt tittar på och säger “Jag missade dem”, men dem fortsätter bara – utan dig.

Nu är tanken på att återkomma här och att vänta på en pull-back till de glidande medelvärden eller en kortsiktig nivå (värdeområden) och bara hoppa på där. Du kanske ser en prisåtgärdssignal i värdeområdet, kanske inte, men tanken är att hoppa in på värdet.

Låt oss titta på ett exempel …

En sak du kanske tänker är, hur definierar jag min riskbelöning med dessa tekniker i andrahand? Ja, det kommer inte vara lika enkelt som om du kom in i handeln från den första öppningsignalen men en bra idé skulle vara att referera till dina nuvarande ATR och din stop-loss ska vara över eller under en logisk närliggande nivå, glidande medelvärde eller en andra signal som bildats. Det kommer att behöva vara lite engagerande men det är det pris du får betala för att vara ombord på en bra signal som du missat och det är bättre att vara ombord än att inte vara det. Stop-loss-placeringen på dessa andra möjligheter kan vara lite mer godtycklig än den initiala riskbelöningen på den första möjligheten men du måste göra det bästa med den struktur du har och för att du ska kunna hitta en annan logisk nivå eller signal för att flytta din stop-loss. Som en typ av felsäkring, hänvisa till den genomsnittliga dagliga volatiliteten på marknaden för stoppavstånd.

Slutsats
Jag hoppas att den här lektionen har gett lite mer insikt på hur du kan återkomma till affärer och starka rörelser på marknaden som du kanske har missat. När du saknar en bra handelsuppställning, få inte panik. Var lugn, tålamodig och vänta på en av de andra chanserna jag visade dig ovan. Kom bara ihåg de tekniker som diskuterats och kom tillbaka till den här artikeln om du behöver en uppdatering om det här ämnet.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here