Ljusdiagrammet ger mest information om marknadssituationen och prisrörelsen. Det är av dessa skäl att de har så många anhängare och enligt min mening är det värt att utforska kunskapen kring den. Dem är tydligare än ett linjediagram och innehåller viktig information för oss. Fortfarande börjar många nya aktörer ingå transaktioner baserade på små linjekartor som erbjuds av mäklare.

Hur man läser ljusdiagram

Det måste tydligt anges att linjediagrammet är sämre i marknadsinformation än ljusdiagrammet. Diagrammen i linjärform presenterar endast den allmänna situationen om hur priset har förändrats under senaste tid.

Detta diagram visar hur priset ändrats från 9:30 till 10:10. Enligt mig är det svårt att säga hur priset kommer att verka inom en snar framtid. Därför har linjediagram ersatts av populära “ljus”, så kallad ljusdiagram eller på annat sätt kallade japanska ljus.

På mitt diagram är de fallande ljusen röda, medan tillväxtljusen är gröna. De svartvita tillväxtdiagrammen har en vit kropp och dem nedåtriktade är svarta. Ljus kan och har ofta nyanser som berättar hur långt priset har gått upp eller ner.

För att bygga ett sådant ljus behöver du: öppna priser (sing czy plur?) från en given period, slutkursen från en given period, lägsta priset från en given period och högsta priset från en given period.

Japanska ljus har en mängd olika utseenden och har därför separata namn, till exempel en doji-formation eller en hangmanformation. Det är värt att lära känna dem och jag kan rekommendera en av de bästa böckerna om dem japanska ljusen – “Ljus och andra japanska tekniker för att analysera diagram”. Författaren är Steve Nison. Du kan hitta den här boken och andra, bland annat på:
Det finns gott om information om japanska ljus på Internet, så jag skriver inte för mycket om det. Alla kan hiyta dem relevanta webbplatserna och pdf-filerna. Låt oss anta att du redan har lärt dig om enskilda ljus, ljusformationer, etc. Är det tillräckligt att förutse framtida prisrörelser?

Vissa hänvisar emellertid inte alltid till exakta transaktioner i binära alternativ. Frågan uppstår varför? I början måste jag skriva att den exakta kunskapen om namnen på enskilda ljus, ljusformationer är inte tillräckligt. Du behöver veta vad ett ljus betyder och vad som just har hänt på marknaden.

Exempelvis är en hammarformation en stark formation som ofta framträder. Hammaren är vanligtvis ett förebud av en trendomvandling i den uppåtgående trenden eller början av en korrigering i en mindre eller större skala på marknaden. Hammaren har en liten vit eller svart kropp (på det andra diagrammet är dem gröna och röda), en nedre långa skugga och en liten toppskugga.

I denna bild visas valutaparet EUR / USD. Nummerna 1, 2 och 3 visar bara ljus som kallas hammare. Observera att hammaren kan vara både ett ljus med en svart kropp och en vit kropp.

I denna bild presenterar ett 5-minutersdiagram över GBP / USD-valutaparet. Från 7:15 till 9:40 sjönk priset till hammarens utseende (pil till vänster). Den nedre skuggan av detta ljus visar att ljuset i början var rött eller sämre. Men när priset nådde nivån 1,48553 började köparna attackera. Bulls sade att priset har sjunkit för mycket och då började de köpa och priset gick upp. Efteråt ändrades ljuset från nedåtgående till uppåtgående, då den stängdes över öppningspriset. Som du kan se gick priset upp, men vid 11:40 var det igen en väldigt lågt på 1.48560. Men ännu en gång började tjurarna köpa tungt på detta område och trots att det stängdes under öppningen skapades hammarljuset. Som du kan se från denna hammare skapades 3 starka stigande ljus och priset är för närvarande 1,48831.

Självklart måste man komma ihåg att inte alltid ett hammar-ljus kommer att orsaka ett stigande pris, men det är vanligtvis fallet. Kom ihåg att det viktigaste är att denna typ av ljus visas på diagrammet med andra ljus. Det viktigaste här är kontexten.
Linjediagram är helt enkelt en linje och innehåller ingen värdefull information som dem mest populära japanska ljusen. Försök att lära känna andra typer av ljus och ljusformationer och börja söka dem själv på diagrammet i MetaTrader 4-programmet.

Tidigare artikelLot
Nästa artikelInflation
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here