De flesta misslyckas med handel eftersom deras önskan att bli framgångsrika inte är tillräckligt stark och det är svårt att tvinga dem till att ha en långvarig självdisciplin. Med andra ord kan de helt enkelt inte uppmuntra viljan att konsekvent agera på ett logiskt sätt varje dag på marknaden.

Sitter du någonsin där framför dina diagram och tänker”Om andra människor kan leva på marknaden, så kan jag också göra det, men vad gör jag fel?”. Jag är säker på att du har haft den tanken förut, det är en väldigt logisk tanke att ha och det är verkligen det första steget mot att gå i rätt riktning som handlare. I dagens lektion vill jag ge dig en inblick i hur du kan låsa upp din fulla handelspotential, för jag är villig att satsa på att du inte utnyttjar alla mentala fakulteter du har på rätt sätt.

Emulera framgångsrika handlare
Det första jag vill att du ska göra för att börja låsa upp din fulla handelspotential är att ha en vision om dig själv som en framgångsrik handlare, för att du måste efterlikna dem som du mest vill vara. Jag vill att du ska luta dig tillbaka och tänka på hur du skulle känna och agera om du redan var en heltidshandlare eller på vilken handelsnivån du vill vara på. Stäng dina ögon och föreställ dig verkligen varje aspekt av din personlighet och ditt liv som en framgångsrik handlare, gör anteckningar om hur du känner och vad du ser i din vision.

Därefter vill jag att du ska börja göra förändringar i ditt liv enligt din egna vision. Föreställde du dig själv som mer avslappnad och självsäker? Oavsett vad du ser, börja med att göra de här sakerna nu – du måste skapa ditt egna öde. Det innebär att du gör vad proffshandlare gör och tänker på samma sätt som de tänker, använd din vision att vägleda dig och göra ditt bästa- du behöver åtminstone försöka göra några positiva förändringar i avtal med vem du vill vara och vad du hoppas uppnå.
Tyvärr är det en nödvändig bit av pusslet för att lyckas med handel och för framgång inom andra område också.

Sluta vara rädd för misslyckande
Varje person som har uppnått någonting betydande i sitt liv troligtvis misslyckades många gånger på väg till att hitta framgång. Om du googlar någon framgångsrik person, kommer du troligen att hitta att de hade många bakslag och misslyckanden innan de äntligen uppnådde vad de bestämde sig för att uppnå. Handel är kanske det enda yrket som innebär misslyckande både på resan till behärskning och framgång, samt efter att ha uppnått den här behärskningen och framgången. Du kommer alltid att behöva hantera förlorade affärer och ju mer du accepterar detta och bara tänker på det som en “del av spelet”, desto mindre kommer det att dra ner dig och påverka dig emotionellt.

Således har vi en dubbel dos av misslyckande och förluster som vi måste ta itu med. Du har två val i hur du hanterar detta – möta problemet eller försök att undvika och ignorera det. Tyvärr kan du inte undvika förluster när du handlar. Om du försöker undvika dem genom att flytta dina SL längre bort eller göra andra dumma saker som Hedging, förhindrar du bara det oundvikliga för en stund … förlusterna kommer, så det är bäst att hantera dem innan de dödar ditt handelskonto.

För att låsa upp din fulla handelspotential behöver du verkligen inte vara rädd för att misslyckas, för att ett “misslyckande” kommer alltid att vara en del av handeln. Sluta tänka på en förlorad handel som ett “misslyckande” och se på det på annat sätt … som kostnaden för handel.
Huvudskillnaden mellan framgångsrika och misslyckade handlare är att de framgångsrika har utvecklat mental förmåga att väva den känslomässiga stormen som följer med både uppgångar och nedgångar i handel. Medan samma upp-och nedgångar kommer att förstöra en svagare handlarens affärsinriktning.

Lär dig av misslyckade affärer … oroa dig inte för dem. Framgångsrika handlare lär sig av misslyckade affärer och ser således på dem i ett positivt ljus snarare än ett negativt.

Tänk, planera, fatta beslut och vidta åtgärder, utan några garantier …
För att verkligen låsa upp din fulla handelspotential måste du göra vad professionella handlare gör. Men allvar betyder att du måste tänka, planera och fatta beslut utan några garantier om vad som händer med dina affärer. Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några garantier med någon handel du tar … din handel har slumpmässig fördelning av vinst och förlust.

Många människor kämpar med disciplin i handel eftersom de helt enkelt blir alltför drabbade av deras tidigare handel. De glömmer att handel är ett maraton och inte en sprint och så börjar de handla som Haren och mindre som Sköldpaddan. Den svåraste aspekten av framgångsrik handel är att upprätthålla förmågan att handla på ett disciplinerat sätt inför ständig osäkerhet. De flesta har väldigt svårt att agera med disciplin och med allt som har ett osäkert resultat, så handel är svår för de flesta. Det finns verkligen ingen kortslutning till handelsframgång …

Modet att börja och uthärda
Den ironiska delen av handeln är att det inte finns någon stor “hemlighet” för handelsframgång, de flesta handlare vet redan vad de ska göra för att uppnå långsiktig handelsframgång, de har bara inte motivation att göra det konsekvent av vissa skäl. Om du verkligen vill låsa upp din fulla handelspotential måste du fortsätta, uthållighet över tiden och inför alla hinder stå inför i din handel. Du måste fatta beslut i förväg att du aldrig kommer att ge upp, att du kommer att fortsätta på ett disciplinerat sätt oavsett vad, för det här är det som krävs för att handla framgångsrikt.

En av mina favoritförfattare och motiverande talare, Napoleon Hill, sa att självdisciplin är “huvudnyckeln till rikedomar”. Självdisciplin är förmågan att göra det själv som du vet att du borde göra när du ska göra det. För många handlare, är deras oförmåga att behålla självdisciplin över en tid, anledningen till varför de inte är lönsamma.

När du har uthållig självdisciplin bygger den ditt handelsförtroende och självkänsla, det är som en positiv handel med snöbollseffekt. Ju längre du handlar med disciplin, desto mer kommer dina positiva handelsvanor att förstärkas, vilket ökar ditt självförtroende och processen blir enklare och lättare för dig, tills du inte behöver tänka på att vara en disciplinerad handlare.

Alla handelsförmågor går att lära in
Slutligen är det viktigt att förstå att alla handelsförmågor går att lära in. Några av de mentala färdigheter som en framgångsrik handlare måste ha är enklare för vissa människor att utvecklas än andra. Du borde trösta på det faktum att det enda verkliga hindret som blockerar din väg till handelsframgång är DU. När du accepterar det här och börjar göra saker du behöver göra för att övervinna det kommer du att vara bra på väg för att låsa upp din fulla handelspotential.

Det första stora steget för att låsa upp din fulla handelspotential är att emulera framgångsrika handlare och lära sig vilken typ av handelsmetoder de använder och försöker få en känsla för hur de tänker på och handlar marknaden. Handel är något som varje framgångsrik handlare förstår och använder antingen som huvudstrategi eller som en del av sin strategi, det är en väsentlig del för alla framgångsrika handlares handelsmetoder. Om du fortfarande är borttappad i “indikatorland” och drömmer om någon “Holy Grail”-handelssystem, handlar du så långt bort från en konsekvent lönsam handel som du kan vara.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here