Det här är förmodligen frågan vi får oftast höra och vi tycker att vi borde spendera några minuter att utforska detta ämne. Vad behöver man veta när det gäller prestanda eller procentuell avkastning i handel? Även om du inte hittar specifika returnummer här, kommer den här artikeln att hjälpa dig att förstå din handel i ett nytt ljus.

Varför frågar du det?

Du vill veta vad du kan förvänta dig av din handel och om det är värt att spendera din tid på det. Du vill kanske också beräkna hur mycket pengar du behöver eller hur stort ditt handelskonto måste vara för att uppnå en viss inkomstnivå med din handel.

Detta är helt normalt men vi kommer att se varför detta kan vara farligt för din handel.

 

Handel är inte en säker grej.

Det är självklart. Det finns ingen lönecheck som väntar på dig i slutet av månaden och utbetalningarna kan variera väldigt i handeln. Att acceptera detta på en djup nivå verkar svårt för många handlare eftersom det betyder osäkerhet.

De flesta människor vill veta hur mycket pengar de gör och när deras lön kommer så att de kan planera sitt liv.

Att bli en handlare betyder mer än att kunna läsa diagram och förstå finansiella marknader men det kräver också en mental förändring – speciellt för personer med ett jobb från 9 på morgonen till 17 på eftermiddagen (det är annorlunda om du redan är egenföretagare). Att vara handlare innebär att du tänker som en handlare och accepterar slumpen och osäkerheten i detta spel.

 

Nästa steg: begränsa inte dig själv

Nästa riktiga problem som följer är att du begränsar dig själv. Låt oss säga att du på något sätt upprättar ett 5% månatligt returmål och du gör bara 3% i månaden. Betyder detta att du handlar dåligt? Naturligtvis inte, men om du ställer in ett mål och inte når det, kan det lätt leda till frustration och sedan negativt påverka din handel.

Handel är en verksamhet med stor osäkerhet och du kan inte kontrollera hur mycket pengar du kan ta ut av marknaden. Du måste vara öppen för handeln när de kommer och du måste hålla dig borta från att tvinga affärer eftersom du vill nå ditt slumpmässiga avkastningsmål.

 

Jag är inte du

Bestämt resultat är nära relaterad till risk och risknivån du är villig att ta kommer att bestämma din avkastning, men även andra saker som kontosvolatilitet och drawdowns.

Du kan modellera efter andra traders handelsmetoder men du borde aldrig jämföra dig med någon annans resultat.

Självklart är avkastning viktigt och om du inte kan tjäna pengar, kommer handel inte att vara värt för dig.

 

Var är du som handlare?

Ditt fokusområde bör vara på någon annanstans. Det är som en fotbollsspelare som frågar hur mycket Cristiano Ronaldo tjänar per år – det är inte bara meningslöst, men det hjälper inte dig att bli en bra fotbollsspelare och får känna dig ovärderlig och dålig i värsta fall. Först måste du lära dig ditt hantverk, arbeta med grunderna och bestämma din plats.

Ditt viktiga mål är att lära dig så mycket du kan och undvika de vanliga nybörjarmisstagen.

 

Du är din egna motståndare

I stället för att fråga andra handlare hur mycket de tjänar, titta på din egen prestation och försök sedan förbättra det. Om du fortfarande förlorar konsekvent, försök att bli en jämnare näringsidkare. Fokusera på att få din prestation till att bli positiv, och om du gör 1% – 2% per månad, se om du kan förbättra din prestanda genom att att förbättra din process

 

Följ dina framsteg

Jag förstår att det skulle vara bra om jag bara kunde säga att du kan göra 100% avkastning varje år genom att följa några enkla tips, men det här är inte hur handel fungerar och ju tidigare du kan förstå det och fokusera på det, desto större har du chans att lyckas.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here