istock-child-investor-300x168Många som börjar investera ställer sig denna fråga.

Hur tjänar man pengar på aktiemarknaden?

Även om frågan kan ha många svar (inte alla av dem är korrekta), är det i själva verket bara sex enkla steg som man borde följa. Vilka? Läs texten nedan!

1 # – Rätt tidpunkt för att börja transaktionen

Visste du att 90% av framgång är rätt ingång? Det är ju därför den dåliga tidpunkten (när du köper aktier, eller i början av handel), genererar förluster för de flesta investerare. Handlare köper ofta aktier när de är på topp – om du går till affären och kan välja mellan produkten för 50 kr och 250 kronor, skulle du välja den dyrare då? Naturligtvis inte! Medan detta händer ganska ofta på marknaden.

# 2 – Lämplig risknivå – hur tjänar man pengar på aktiemarknaden?

En lämplig kapitalhantering är en annan nyckel till framgång. Genom att riskera 80%, 50% eller till och med 30% av all din kapital på en position ökar du placeringsrisken. Oavsett vilka aktier du köper eller hur du handlar, måste din eventuella vinsten alltid vara större än den potentiella förlusten – detta är endast ett svar på frågan om hur man tjänar pengar på aktiemarknaden.

# 3 – Var inte så emotionell

Det är det som gör det svårt att handla i störst utsträckning. Vi tror att vi är klokare och det är därför vi förlorar. Handeln bör behandlas som en maskin och gradvis införa det system som vi har valt.

# 4 – Stänga lönsamma positioner

Detta råd verkar vara väldigt enkel, men många människor är okunniga när det gäller pengar på aktiemarknaden. Ofta på grund av rädslan stänger vi positionen för tidigt eller för sent. På grund av girighet förlorar vi dem potentiella eller redan realiserade vinsterna.

Det är därför du måste ha en strategi.

# 5 – Hur tjänar man pengar på aktiemarknaden med hänsyn till Money Managament?

Utan money management kan man inte upprätthållas på marknaden. Det är tre saker som spelar roll här – tjäna, spendera och investera. Du får inte spendera alla dina pengar (vinst) eftersom du inte kommer att ha medel för ytterligare investeringar eller kunna öka dina inkomster. Dessutom måste du komma ihåg om den långsiktiga nedåtgående trenden – du behöver något kapital för att överleva denna period.

# 6 – Rätt investeringsmetod

Den sista punkten tar hänsyn till flera faktorer. Vad är din investeringsprofil? Har du mål?Hur lång tid kan det tänkas ta att nå målet? Allt detta måste samverka med varandra.

 

 

Tidigare artikelPrice Action Dagliga Setups – EURAUD, EURJPY, EURUSD, USDJPY – 5 januari
Nästa artikelTekniska indikatorer
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.