Federal Reserve (Fed)

954px-denver_co_fed_res_bank_361-300x242

 

Federal Reserve har förmodligen den största påverkan på de finansiella marknaderna. Av denna anledning bör banken vara föremål för observation.

FED- mötet är viktigt inte bara för USA, utan även för resten av världen. Samtidigt är det betydligt fler som är oroliga för ökad inflation i USA. Den totala arbetslösheten är 4,7% (9% bland afroamerikaner). Denna situation och en växande oro i Kina kan stoppa räntehöjningar.

 

Europeiska centralbanken (ECB)

euro_ecb-300x225-1

På grund av den svåra ekonomiska situationen i Europa kommer ECB att förlänga sitt program, åtminstone fram till halvårsskiftet 2017. Banken kan underlätta exporten Genom att bidra till en viss nedgång i eurokursen. Varje investerare bör vara medveten om alla ECB:s reaktioner.

 

 

Kinas folkbank (People’s Bank of China)

1024px-chinese_bank_of_china-300x168-1

Kinas folkbank är Kinas centralbank. Den ekonomiska nedgången tvingade Kinas folkbank att pumpa in 140 biljoner yuan i likviditet genom lån med kortlöptid.

De ekonomiska problemen och avmattningen tvingar investerare att investera utanför Kina. Dessutom är avkastningen på utländska marknader är betydligt högre.

Bank of Japan (BOJ)

1-1-8606334-300x200

Japonska är ett av världens rikaste länder och har världens näst störst ekonomi. BOJ spelar en viktig roll i landet. Alla investerare bör övervaka ekonomiska händelser i Japan.

BoJ upprepade att ” penningmängden kommer att öka i en årstakt om ca 80 biljoner yen så länge som det ses som nödvändigt” för att slå ner deflationen.

 

Internationella valutafonden (IMF)

file_27_1462266067_13071-300x169-1

Internationella valutafonden spelar en viktig roll på den globala scenen. Investerare bör övervaka alla stora händelsen som påverkan börskurserna.

Den senaste tidens volatilitet på de globala finansiella marknaderna kan skydda mot höga räntor.

Tidigare artikelGBPSEK, den 10 october
Nästa artikelEURCAD – avstängning på linjen 5/8
Aktiv på Forex-marknader från 2010. Har tidigare sysslat med börsen och valutkunskaperna fick han genom arbetet på webb-växelkontor. Anhängare av rena prisdiagram, personlig utveckling, enkla strategier, samt gradvis eliminering av potentiella fel. Hans motto: söka efter den statistiska fördelen snarare än den så kallade heliga Graalen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here