Förväntningar är viktiga

Traders kommer ofta in på marknaden med extremt orealistiska förväntningar om många saker, t.ex om hur lång tid det tar att lära sig att handla ordentligt och att konsekvent lyckas.
Man förväntar sig vinster, men man glömmer att varje handelsstrategi kan ha en övergripande vinstnivå på 60% (eller mindre). Det innebär att man kommer att förlora 40% av sina affärer.
Med tanke på denna slumpmässiga fördelning är det inte konstigt att så många näringsidkare förlorar sin disciplin och tålamod, börjar överhandla och förlora pengar.

Det viktiga är att du hittar ett sätt att beskriva din egen investeringsmetod så att den är enkel att hålla sig till. Den ska vara en hjälp för dig, så att du lättare kan hålla fast vid din metod och bara fatta beslut som ligger i linje med den.

Våra förväntningar om framtiden har gjort att i morgon är viktigare än i dag. I en tid när allt är tillgängligt är vi mer intresserade av vad som väntar bakom hörnet. Aktiemarknaden är ett perfekt exempel på att prenumerera på framtiden – människor köper aktier i ett företag för att de förväntar sig att det ska löna sig i framtiden. Och det är i framtiden det händer. Glöm drömmen om att göra snabba klipp på börsen.

När blir man ekonomiskt oberoende?

Det är givetvis olika från person till person. Några vill leva kostnadseffektivt och behöver inte ha så höga inkomster. Andra vill ha en hög levnadsstandard. Då behövs höga inkomster. För att kunna leva enbart på inkomsterna från sina finansiella tillgångar, utan att behöva ta av kapitalet, behöver man ha ett kapital på minst 15-30 miljoner kronor i finansiella tillgångar.

Var den bästa trader du kan vara.

Oavsett om du är nybörjare eller elit, bör du ha ett mål som hjälper dig att sätta ditt fokus på handelsprocessen och bli en bra näringsidkare.
Som en trader bör du fokusera på den faktiska handelsprocessen, inte på vinst och belöningar.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here