I början kan det vara svårt för dig att bestämma i vilken riktning du ska handla. Det är därför jag har förberett denna mall för Metatrader, som hjälper dig att fatta bättre beslut.

Vad kan du se på diagrammet? Låt oss gå igenom detta:

– Ett ljusdiagram
– 200 MA
– Det viktade glidande medelvärdet från 5 till 154 (regnbågen)
– Två Kijun-sen linjer (en är 26 perioder och lång och den andra är 60 perioder och lång)

Det hjälper dig att visualisera vad den nuvarande situationen är.

Du måste ha kunskap om ljusstakar och 200-MA. Låt oss diskutera de andra verktyg i detalj.
De viktade glidande medelvärden från 5 till 154 perioder kallas också för regnbågen. Det finns många typer av regnbågensdiagram – ibland byggs från medelvärden, från 2 till 200. I det här fallet sorteras genomsnittet från 5 till 154 i tre grupper: blått, grönt och rött, som hjälper dig att ta reda på vad den nuvarande trenden är och hur starkt den är. Det är mycket enkelt. Om den blåa gruppen är i botten, gröna i mitten och röda på toppen, är trenden fallande.

fibonacci-trading-guide-image-062

När det finns en motsatt situation – blåa på toppen, gröna i mitten och röda på botten, är trenden stigande.
Om dessa genomsnitt blandas upp, är det förmodligen något fel.

fibonacci-trading-guide-image-063

Vi använder regnbågen för att få bekräftelse på den nuvarande trenden. Vi kan uppnå ett liknande mål med en uppsättning av några medelvärden, men jag gillar utseendet på regnbågen. Den är mycket intuitiv att använda.

Kijun-Sen linjerna

Dessa linjer är tagna från Ichimoku Kinko Hyo indikator. Det finns bara en Kijun-sen linje och några andra linjer, men jag har tagit två Kijun-sen linjer med olika parametrar. Vad är det som är så bra med dessa linjer? Priset respekterar dem och om det finns en stigande trend, så ligger priset ovanför linjerna. Om det finns en fallande trend, ligger priset under dessa linjer.

fibonacci-trading-guide-image-064
Hur man använder mallen

I princip bör man vänta på en situation där:

1. Priset är över 200 SMA
2. Regnbågens linjer visar att trenden är stigande
3. Kortare Kijun-sen ligger ovanför längre Kijun-sen

fibonacci-trading-guide-image-065

För att öppna en kort position, väntar vi på en situation där:

1. Priset är lägre än 200 SMA
2. Regnbågens linjer visar att trenden är fallande
3. Kortare Kijun-sen ligger under längre Kijun-sen

fibonacci-trading-guide-image-066

Nu kan du dra rekyllinjer och börja din handeln i riktning mot trenden.
Naturligtvis är det inte alltid så perfekt, men den ovan beskrivna situationen kan ge dig en bra vinst. Låt oss ta en närmare titt på två exempel.

Här kan vi se en stark stigande trend på 4-timmarsdiagrammet. Det är en perfekt situation att använda Fibonacci rekyler och förlängningsverktyg. Trenden är stark, så det är väldigt lätt att hitta ABCD mönster.

fibonacci-trading-guide-image-067

En nedåtgående trend: vVi vet att det säkraste alternativet är att leta efter ABCD mönster för att kunna öppna en kort position. Vi måste vänta på en korrigering.

fibonacci-trading-guide-image-068

Du kan upptäcka logiken här. Denna mall hjälper dig att investera i rätt riktning. Jag tycker att den är mycket användbar och jag hoppas att du kan använda den också.

Tidigare artikelAtt avsluta en handel (del 7)
Nästa artikelNågra viktiga saker du bör veta (del 9)
Chefredaktör på Comparic.com. Trader i 11 år nu, professionellt på Forex­marknaden i 9 år. Förhåller sig tekniskt till marknaden. För närvarande arbetar han med Ichimoku­teknik, samt Price Action. Bedriver utbildningar och seminarium inom Price Action. Ger en särskild uppmärksamhet i handeln en gynnsam risk/avkastning. Föreläsare på konferenser angående investeringar på kapitalmarknaderna. Samarbetar med de största mäklarna i Polen och i världen. Vice ordförande på FxCuffs­ Utbildning och utveckling på finansmarknaderna.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here