Den första metoden
Vi kommer använda Fibonacci förlängning. Om du inte kommer ihåg vad det är, gå tillbaka till del 3 och läs den igen.

Det finns vissa regler, baserade på korrigeringar. Ta en titt på diagrammet nedan.

Korrigering till:

38,2% 138,2%
50% 161,8%
61,8% 161,8%

Metoden kan förklaras på ett enkelt sätt.

Låt oss anta att vi har hittat en uppåtgående trend. Vi väntar på en korrigering för att öppna en lång position. Korrigeringen är svag, bara till 38,2%. Vi går lång och nu finns det en fråga – när ska vi stänga den? Många handlare följer regeln och stänger den vid 138,2% (precis som i diagrammet).

De är helt enkelt medvetna om statistik och sannolikhet. De vet att det finns en stor chans att rörelsen kommer att sluta helt eller för en stund.

Ta en titt på det dagliga diagrammet för EUR / USD. Den lilla korrigeringen slutade vid 38,2% och priset fortsätter stiga. Vi har ett motstånd på 138,2%.

fibonacci-trading-guide-image-056

Om korrigeringen är djupare, så finns det en större chans att rörelsen blir starkare. Ta en titt på diagrammet nedan – en korrigering av 50%, 61,8% eller 78% rekyl kan leda till en starkare uppgång till förlängningsnivån 161,8%.

I nästa exemplet har vi ett diagram för S & P500. Från den högre tidsramen vet vi att den viktigaste trenden är fallande. Det finns en korrigering som slutar vid förlängningen 61,8% -det är strax under 200 SMA och denna information säger att vi borde stänga positionen. S & P500 faller ner till 161,8%.

fibonacci-trading-guide-image-057

På det dagliga diagrammet ser vi en korrigering nedåt till 50%-rekyl. 200-dagars SMA (fungerade som ett motstånd) är brutet och euron börjar stiga. Rörelsen varade fram till förlängningen 161,8%.

fibonacci-trading-guide-image-058

Kan man köpa på 50% och sälja vid 161,8%? Är det så enkelt? Nej. Det fungerar inte alltid på det sättet. Exemplet nedan visar en svag korrigering till 38,2% och det finns en stark rörelse till 161,8%.

fibonacci-trading-guide-image-059

Du måste förstå att det handlar om sannolikhet.

Hur använder man förteckningar?

Du har sett några exempel där anslutningarna mellan korrigering och förlängningslinjen är väldigt exakta. När använder man förteckningar? Om du är osäker, så är det klokt att följa denna regel.

Du kan ansluta den med ledningssystem. Dela din position i 2 eller 3 delar. Stäng större delen på förlängningsnivå och låt resten fånga rörelsen.

Att ställa in en utgångsplats
Utgångsorder – du måste placera den precis under den nivå du planerar att avsluta på. Du bör träna själv. Mitt råd är att placera den några punkter under avslutningsnivån.

Det finns två anledningar till detta.

Priset når inte alltid förlängningslinjen. Det kan missa den ibland.

En annan orsak: när priset når en viss förlängningslinje, då är du inte den enda som försöker att avsluta sin handel. Priset kan peka på linjen och flytta tillbaka snabbt och din nära slutorder kan inte genomföras.
Genom att ställa in en utgångspunkt precis framför förlängningslinjen ökar du dina chanser att stänga din handel med vinst.

I vissa fall kan priset gå bortom förlängningslinjen. Sånt är livet. Det viktigaste är att ha en plan som kan ge dig bra utgångspunkter och inte toppar och bottnar.

På lägre tidsramar är rörelsen mycket snabbare. Vi är väldigt aktiva och vi bör anpassa oss. Försök inte fånga hela rörelsen från början till slut. Det finns många möjligheter här. Är du i en lönsam handel? Det är bra. Ta en närmare titt på diagrammet nedan.

Det andra sättet
Att kunna avsluta en handel är väldigt viktigt, men det är inte så lätt. Det är svårt att säga när detta ögonblick kommer. Priset kan röra sig långsamt till en viss nivå eller falla helt plötsligt ner.

För att definiera en god utgångspunkten, måste vi ansluta Fibonacci förlängningsnivåer och teknisk analys. På det sättet blir det lättare att avgöra när man ska stänga sin position. Jag tänker inte lura dig – vid ett flertal tillfällen kommer du att stänga din handel för tidigt eller för sent. Det är normalt.

Alla dina idéer är bättre än att hoppas på det bästa.

Tack vare Fibonacci-förlängning får vi potentiella nivåer där priset kommer att stanna. Problemet är att vi inte vet vilken av dessa nivåer kommer att fungera.

Om din handel är lönsam så flyttar du din stop loss till ingångspunkten. På detta sätt (även om priset går tillbaka) kommer du att skydda ditt kapital.

Tre delar
Därefter måste du dela din position i tre delar. Du stänger den första delen till höger vid förlängningen 127%. Om priset går fortfarande enligt trenden stänger du den andra delen på 161,8% (eller 138,2% om du tycker att trenden är svag). Du låter den tredje delen stiga och då kan du stänga den manuellt.

På så sätt skyddar du din vinst, men du låter den växa.

I exemplet nedan ser vi att korrigeringen slutar på rekyl-nivån 61,8%. Ljuset är stängt över 50-MA. Den 1:a delen ska stängas på 127%. Den fortsätter att öka, därför ska den 2:a delen vara stängd på 161,8%. Den 3:e delen är fortfarande öppen. Du kan stänga den manuellt när som helst.

fibonacci-trading-guide-image-060

Trenden är stark, men om du är osäker bör du stänga den 2:a delen på 138%. Trenden stannar längre och vi skyddar vår vinst!

Ibland kan priset nå nästa Fibonacci nivå.

I exemplet nedan ser vi en fallande trend. Korrigeringen är djup, upp till rekyl-nivån 78%, utgångspunkten ligger efter stängningen under 50 MA.

fibonacci-trading-guide-image-061

Priset faller ner till förlägningen 127%, där 1:a delen  är stängd. Priset vänder och börjar stiga. Det finns fortfarande 2 delar av positionen som är öppna, men stop lossen höjs till startpunkten. Det är viktigt att komma ihåg att höja stop lossen till ingångspunkten.

Ökningen fortsätter och vi stoppas ut, men vi får ändå en bra vinst. Allt tack vare den 1:a delen som är stängd vid 127% och den upphöjda stop lossen.

Ibland har du tur, trenden är stark och du stänger alla tre delar på högre nivåer. Vid andra tillfällen kommer du att stoppas ut med en förlust, eller bara en liten vinst från första förlängningsnivå.

Om denna regel är en alltför komplicerad för dig, börja från att dela din position i två delar. När du hanterar dina affärer noggrant, bör du göra bra pengar på det.

Detta är det huvudsakliga metoden att hantera dina affärer, men du kanske vill använda ett tekniskt verktyg för att kunna bekräfta signalen. I ett sådant fall skulle jag rekommendera något enkelt – du måste sänka din tidsram. Du kan även dra några korta glidande medelvärde (5 eller 10 perioder).

Tidigare artikelAtt komma igång – ett säkert scenario (del 5)
Nästa artikelMin mall (del 8)
Chefredaktör på Comparic.com. Trader i 11 år nu, professionellt på Forex­marknaden i 9 år. Förhåller sig tekniskt till marknaden. För närvarande arbetar han med Ichimoku­teknik, samt Price Action. Bedriver utbildningar och seminarium inom Price Action. Ger en särskild uppmärksamhet i handeln en gynnsam risk/avkastning. Föreläsare på konferenser angående investeringar på kapitalmarknaderna. Samarbetar med de största mäklarna i Polen och i världen. Vice ordförande på FxCuffs­ Utbildning och utveckling på finansmarknaderna.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here