tradingsuccessDet spelar ingen roll hur mycket pengar du har, det spelar ingen roll hur bra  teknisk analytiker du är, och det spelar ingen roll hur mycket du tror du vet om handel, om du inte har rätt tänkesätt.
Din framgång eller misslyckande på marknaden beror på din tänkesätt. De flesta handlare vet om hur viktigt det är att ha kunskap, men de lämnar bort det eller de bara ignorerar det helt och hållet. Ett stort misstag. ENORMT.
Om du handlar med fel tänkesätt, spelar det ingen roll om du har fem eller femtio tusen dollar i riskkapital för att handla med – du kommer fortfarande att misslyckas.
Låt oss diskutera några av de viktigaste aspekterna av näringsidkare psykologi.

Pengar och tanke
Oavsett om vi tror det eller inte så påverkar pengarna vårt tankesätt. Den viktigaste faktorn för att uppnå och bibehålla sitt rätta tänkesätt är att hantera risken.
När du riskerar mer än du har råd med  kommer du att “smitta” alla andra aspekter av din handel. Det vill säga att det kommer att göra dig alltför känslomässig.
Många nya handlare gör misstaget att investera för mycket på en enda handel. Vissa handlare investerar mer än 50 procent på en handel. Det finns ett direkt samband mellan hur mycket pengar du riskerar på en handel och hur emotionell du blir om du gör det.
Det viktiga är att börja med små summor. Du kommer att behöva “testa vattnet” lite för att hitta din “sweet spot”, där du inte är alltför känslomässig. Börja med en väldigt liten summa som du inte skulle sakna om du nu förlorar.

Förväntningarna
Handlare kommer ofta in på marknaden med extremt orealistiska förväntningar. De är orealistiska om hur lång tid det tar för dem att lära sig att handla på rätt sätt. Om du har orealistiska förväntningar så utsätter du dig för känslomässig smärta, minst sagt.
I denna artikel talar jag om den slumpmässiga fördelningen av vinnare och förlorare för varje given handelsstrategi. De flesta handlare glömmer att deras handelsstrategi kan ha en total vinst på 60% (eller mindre). Detta innebär att de kommer att förlora 40% av sina affärer.
Med tanke på den slumpmässiga fördelningen av vinnare och förlorare är det inte konstigt att så många handlare förlorar sin disciplin, tålamod och förlorar sina pengar. Kom ihåg att hålla kursen och hålla fast vid din handelsstrategi!
Du måste avstå från alla känslomässiga engagemang. Du kan göra detta genom att kontrollera dina förväntningar om handel och dina affärer.

Ju enklare desto bättre
Människan har en tendens att komplicera saker, göra saker svårare än vad de egentligen behöver vara. Samma sak med handeln.

Det är viktigt att du förblir lugn och klartänkt när du spelar och för att göra det behöver du en enkel handelsstrategi, som t.ex. Price Action.
Själva handlingen av att analysera marknaden och identifiera diagrammet – stöd- och motståndsnivåer, trender, PA uppställningar, etc. är inte den svåraste delen av handeln. Den svåraste delen är riskhantering, vinsttagningar och handelsförvaltningen; och alla dessa saker kommer att göras exponentiellt svårare om du är i fel sinnesstämning (på grund av en rörig och alltför komplicerad handelsmetod).
Börja med en enkel men väldigt effektiv handelsstrategi – det är steg nummer ett för att uppnå och bibehålla den rätta handeln. Den andra viktigaste saken är rätt hantering av pengar (riskkontroll som diskuterats ovan) och förväntningar, som även  diskuterats ovan. Om du kan genomföra dessa tre saker med disciplin och konsekvens; enkel handelsstrategi (PA analys), hanteringen av pengar och realistiska handelsförväntningar, är du på god väg att utveckla den rätta handeln.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here