Om du kämpar med prisanalyser bör du veta att du inte är ensam och du borde inte bli alltför bekymrad över det. De flesta handlare kämpar med prisåtgärder för en handfull ganska vanliga skäl och dagens artikel kommer att diskutera dessa skäl och hjälpa dig att övervinna dem.

Läs vidare för att lära dig några av de vanligaste anledningarna till att människor kämpar med Price Action-analyser. Följande skäl är några riktlinjer för hur du kan övervinna dem.

Du har inte fullt ut förbundit sig att pröva åtgärdsanalyser
Du måste släppa bort rädslan och tveka/gissa dig fram angående prisåtgärder. En del av er anser att handel bör vara tekniskt svår, så du känner att du behöver indikatorer och ett väldigt komplicerat och eller dyrt handelssystem. Du måste släppa bort dessa rädslor och genomföra enkla prisåtgärder som jag lär ut här.

Så här åtgärdar du det: Gå till prisåtgärden.
När du har fått träningen måste du ge dig tid och du måste se till att du håller fast vid programmet/metoden. Du måste spendera rätt tid att lära sig allt och låt det verkligen sjunka in, formulera sedan en plan och handla ett demokonto ett tag innan du går live.

Du måste hålla dig till metoden i minst sex månader för att verkligen ge det en chans att arbeta till din fördel. Jag har funnit att de flesta har en tendens att ge upp efter ett par förlorande affärer, bli odisciplinerade och börjar leta efter andra metoder och tillvägagångssätt.

Förstå att handel innebär både vinster och förluster och du kommer aldrig att tjäna pengar om du inte är disciplinerad nog att hålla dig till en metod i sex månader eller mer.

Du väntar inte på tydliga prisåtgärdssignaler
Den enda största anledningen till att vissa kämpar med price action-analyser är att de helt enkelt inte väntar på uppenbara handelssignaler som bildar sig från nyckelnivåer eller trender.

Så här åtgärdar du det: Vänta på signalen.
Tålamod är nyckeln här, liksom en tydlig förståelse för vad en “bra” prisåtgärdssignal ser ut, som relaterar sig till föregående punkten ovan. Du måste först lära dig en riktig prisåtgärdsmetod och sedan genomföra det för att veta vad en bra prissignal ser ut. Om du inte gör det, har du ingen riktig prisåtgärdsstrategi.

Om lär dig en prisåtgärdsmetod måste du då genomföra det som sagt ovan och en del av att begå det betyder faktiskt att man väntar på att signalerna ska visas.
Det mest användbara jag kan säga till dig är att “tålamod” är det snabbaste sättet att tjäna pengar på marknaden, så kontraintuitivt som det kanske låter.

Tålamod betyder att du väntar på att din strategi bildar en signal och väntar tålmodigt på att handeln spelar när du hittar en signal.

Du vill bli rik snabbt
Oavsett om vi erkänner det eller inte, vill vi alla bli rika snabbt och handel verkar som det perfekta sättet att göra det för de flesta nybörjare. Men det tar inte mycket tid på marknaden att räkna ut att du inte kommer att bli rik snabbt. Det tar vanligtvis några års lärande, flera försök, fel och kräver disciplin att börja göra konsekventa pengar på marknaden.

Så här åtgärdar du det: Skaffa och behåll rätt handelshantering
Ju längre du försöker få “snabba” pengar på marknaden, desto längre kommer det att ta att faktiskt göra det, låt mig förklara …

Prishandelsframgång kommer från den rätta handelshänsynen och upprätthåller den tanken under en tillräckligt lång tid för att det ska ge dig ökande summor pengar. Den rätta handelshänsynen innebär att du inte förväntar dig att vinna varje handel och att vänta tålmodigt på uppenbara handelsmöjligheter; du hoppar inte vid varje litet mönster som följer med. Du måste närma dig din riskhantering med förståelsen att någon viss handel kan vara en förlust.

Du har faktiskt inte en solidifierad prisåtgärdsmetoden
Den vanligaste orsaken till att handlare kämpar med prisåtgärder är att de inte faktiskt handlar med en specifik prissättningsmetod. I stället deltar de i prishandelshandel från olika källor och de tror att de vet hur man handlar med prisåtgärder. Men du måste fråga dig själv; har du faktiskt lärt dig en riktig, solidifierad metod som samlas till en effektiv prishandelsstrategi? Om du inte har det, är du förmodligen inte särskilt fokuserad och du tittar bara slumpmässigt på diagrammen utan rutin eller process bakom din prisanalys.

Så här åtgärdar du det: Lär dig en faktisk prisåtgärdsmetod.
Att lära sig en riktig prisåtgärdsmetod och hålla fast vid det är det första steget för att lösa dina kampar med prishandel. Det innebär att man får en utbildning om prisanalyser från någon som har sammanställt sin inställning till ett omfattande inlärningsprogram.

Poängen är att du måste hitta en prisåtgärdsinriktning och hålla fast vid det. Kombinera inte en massa olika tillvägagångssätt eller hoppa från en metod till nästa.

Bryta igenom “väggen” av handelsmisstag som håller dig tillbaka

Det här kan bara vara den viktigaste handelsartikeln du någonsin läst, för jag ska visa dig hur du äntligen kan sluta upprepa samma handelsfel om och om igen. Att lära av våra handelsfel och faktiskt göra permanenta förändringar från det vi har lärt oss är nyckeln till att skapa konsekventa pengar på marknaderna. Om du inte lär dig av dina misstag kommer du att bli som en hamster som löper kontinuerligt på ett hamsterhjul men aldrig kommer någonstans.

Skaffa rätt handel tankesätt.
Du kan ha läst andra artiklar jag har skrivit om rätt handelsinriktning, men det är inte viktigt att betona vikten. All handelsframgång börjar från att erhålla den rätta handelshänsynen eller handlarpsykologin.

Alla säger att “känslor är fienden” för handelsframgången och liknande anekdoter. Men jag känner att det är för allmänt, låt mig förklara varför ..

Först och främst är inte alla känslor dåliga i handelsområdet, i själva verket kan de vara hjälpsamma och väldigt roliga ibland. När du till exempel har utvecklat en solid handelskänsla kommer du till sist att utveckla ett slags internt “tidigt varningssystem” när en handel inte är rätt, med andra ord, din rädsla sparkar in på ett bra och användbart sätt.

Oavsett om du låter känslorna påverka dig negativt, så blir de farliga. När du är medveten om dina känslor, kan du göra justeringar och ta kontroll över dina handlingar på marknaden. Det här är förmodligen det största du kan göra för att hjälpa dig själv att sluta göra samma handelsmisstag och om igen. De flesta handelsmisstag är kommer ut ur känslorna som påverkar oss negativt, så om vi är mer självmedvetna om våra känslor när vi handlar kan vi arbeta för att se till att de inte påverkar oss för att avvika från vår handelsplan.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here