Riskhantering

En del investerare har sedan tidigare erfarenhet av de finansiella marknaderna, särskilt på aktiemarknaden. Uppgifter om grundläggande och teknisk analys är inte främmande för dem, men de flesta (över 80%) avslutar sin äventyr med förlust.

För att förklara varför detta händer kommer vi att använda tabellen från FXCM. Uppgifter kommer från 12 miljoner verkliga transaktioner som utförs under åren 2009-2010.

kapitalhantering_1

Antalet beställningar med lönsamma beslut är under 50%.

59% på EURUSD, 61% på USDCAD och 71% på AUDNZD. Om vi är så bra på förutsägelser, så varför bekräftar våra analyser att vi förlorar? Förklaringen till detta är uppgifter från den andra tabellen. Den visar den genomsnittliga förlusten på transaktion och den genomsnittliga vinsten.

kapitalhantering_2

Här ligger hela problemet. Trots att våra beslut är bra i mer än 50% av situationer, är vinst / förlust-förhållande mindre än 1: 1. Det bästa exemplet är det mest populära valutaparet – EURUSD. För varje intjänad 65 pips faller 127 pips i förlust !!! Ännu värre är situationen på GBPJPY. Valutahandlare hade rätt 66% av tiden, vilket är dubbelt. Men för varje 55 pips, förlorade de sina 122. Vinst och förlustgenomsnitt (y / y) är 1: 2. Allt vi behöver är ett förhållande 1:1.

Alla investetingsböcker läs oss att vi ska: ”Klippa förluster snabbt och låta vinster na växa”. Men i själva verket ser det helt annorlunda ut. Vi vill alltid ha rätt, men det vi m behöver göra är att generera vinst.

Kom ihåg:

Analysera marknaden!

  • Använd alltid Stop Loss (SL) och Target Point (TP) SL/TP, förhållandet måste vara högre än 1:1
  • Flytta aldrig SL!
  • Det enda villkoret för att flytta SL är att ställa den på en bättre nivå  för att säkra vinst