Det spelar ingen roll hur mycket pengar du har, det spelar ingen roll hur bra analytik du är, och det spelar ingen roll hur mycket du tror att du vet om handel, om du inte har rätt tankesätt och kunskap.

Din framgång eller misslyckande på marknaden beror främst på ditt tankesätt. De flesta handlare vet hur viktig psykologi är i handeln, men de skickar den bort som något de ska “arbeta på senare”, eller de ignorerar det helt och hållet. Stort misstag. ENORMT.
Om du handlar med fel inställning, spelar det ingen roll om du har femtio stora riskkapital att handla med eller inte – du kommer att misslyckas. Ingen strategi och ingen summa ger dig pengar om du inte har rätt kunskap och rätt inställning.
Låt oss diskutera några av de viktigaste aspekterna som du behöver förstå om du vill uppnå dina mål.

Pengar och tankesätt

Risken påverkar ditt tankesätt. Den viktigaste faktorn när det gäller att uppnå och upprätthålla den rätta handelshänsynen, är att hanterar din risk.
Att riskera mer än du är beredd att förlora kommer att “infektera” alla andra aspekter av din handel. Det vill säga det kommer att göra dig alltför emotionell och knuten till handeln.
Ju mer du jagar den, desto svagare blir precisionen. Det finns en direkt korrelation mellan hur mycket pengar du riskerar för en handel och hur känslomässig du blir om du gör det.
Nyckeln är att klara av små mängder när du börjar handla live. Du kommer att behöva “testa vattnet” för att hitta din “sweet spot”. Börja med en liten summa.

Kunskap

Många privatinvesterare krånglar till saker och ting i onödan. Att investera direkt i aktier kan verka svårt i början, men är relativt enkelt om man skaffar sig några grundläggande kunskaper om aktier och risk, samt orienterar sig i hur investeringar och finansmarknaden fungerar. Att investera direkt i aktier är inte så svårt som man kan tro.

Skaffa dig de grunläggande kunskaperna genom att läsa tidningar och böcker. Det finns också innehållsrika webbplatsersom ger introduktion till aktieinvesteringar, och där kan man få grepp om aktieinvesteringar.

Aktiemarknadens psykologi är ett fascinerande tema. Hur mycket kunskap och erfarenhet du än har som investerare, påverkas du av börsen på olika sätt. Även erfarna investerare brottas med sina egna känslor och impulser. Vi blir överösta av köpråd från analytiker och media. När börsen rusar i höjden blir vi rädda att missa tåget och kliver alldeles för ofta på vagnen längst bak. Det gäller att ha tålamod och tro på att analysen du gjort är den rätta.

Vi är olika som personer och alla har inte lika lätt. Det är viktigt att lära känna sig själv i relation till pengar och investeringar. Och det gör man bara genom att investera i verkligheten. Ett sätt att minimera den initiala risken är att börja läsa.

Ta det lungt. Läs på och ha roligt. Lär dig på vägen. Vänta inte för länge. Särr igång dikrekt när du har läst klart boken. Besök olika evenemang.

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here