I denna artikeln kommer vi att prata om mina favorit Price Action- handelsstrategier; pin bar, inside bar och fakey. Dessa handels-inställningar är enkla men mycket kraftfulla, du kommer att lära dig att använda dem med disciplin och tålamod.
Dessa tre inställningar är mina favorita uppställningar, det finns många andra versioner och varianter i avancerad PA-trading. Däremot kan du lära dig mycket. Artikeln kommer hjälpa dig att lägga grunden för framtida lärande.

Pin Bar Setup:
pinEn pin bar har en mycket hög noggrannhet i trend-marknader, särskilt när den förekommer på en sammanhängande nivå. Pin barer inträffar vid viktiga stöd- och motståndsnivåer, i allmänhet mycket exakta inställningar. Pin baren motverkar trenden, så länge vi kan definiera den, och helst bara på det dagliga diagrammet tidsram. Se bilden till höger – ett exempel på en nedåtgående pin bar (1 bar) och en hausse pin bar (2 bar) ->
I följande diagram ser vi en pin barer som inträffar för en trend-marknad; min favorit sätt. Observera också att denna trend är uppåtgående och började bakom två hausse pin barer som förde till ett slut av den nedåtgående trenden.

pin1

Fakey Setup:
fakeyFakey-handelsstrategin har helt annorlunda inställningar och indikerar ett avslag av en viktig nivå på marknaden. Ibland kan marknaden vara på väg åt ett håll och vända tillbaka, samt driva upp priset tillbaka i motsatt riktning. Fakey inställningar kan kvitta några ganska stora rörelser på valutamarknaden.
Ta en titt på bilden till höger – fakey-mönstret består i huvudsak av en inside bar-> setupen orsakade en falsk brytning av inside baren och är stängd inom dess räckvidd.
I diagrammet nedan kan vi se marknaden som rörde sig uppåt innan fakey bildas. Notera att fakey bildades efter falsk brytning av en inre bar setup.

fakey1

Inside Bar Setup:
insidebar1Insidan bar är en stor trendfortsättnings-signal, och kan användas som en vänd-signal. Först måste du lära sig att förstå insidan bar strategin som en fortsättning-signal – vi kommer att ha fortstatt fokus på att lära oss mer om detta. Som vi kan se på bilden till höger – en inside bar är helt innesluten i området av-> föregående bar
Den visar en kort konsolidering och en brytning i den dominerande trenden riktning. Inside baren används oftast på det dagliga och veckovisa diagrammet. Den tillåter små risker och ändå mycket stora belöningar. Insidan bar strategi i kombination med en mycket stark trend på marknaden är en av mina favorit PA-inställningar.
I exemplet nedan ser vi den aktuella inside bar på EURUSD som har fastnat på nedsidan med baisse fart. Vi kan se en bra inside bar inställning som bildades strax efter marknaden bröt ned under en viktig stödnivå, setupen har sedan fastnat betydligt lägre och fortsatt att falla mot nästa stöd på 1,2625.

ib2

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here