Som en Price Action-handlare, har vi i grund och botten två sätt att handla; med eller utan en “bekräftelse” -signal. Nu lägger jag ordet “bekräftelse” i enkelt citat eftersom det har kommit till min uppmärksamhet att det nyligen har funnits en överdriven bokstavlig tolkning av min användning av frasen “Price Action-bekräftelsessignal” av vissa individer.

För att klargöra, när jag säger “bekräftelsessignal”, betyder det inte att det är “bekräftat” att priset kommer att röra sig i den riktning som signalen innebär. Som jag sagt många gånger i många artiklar är handel ett sannolikhetsspel.

Jag föreslår inte eller säger att “varje handel” behöver heller en bekräftelsessignal. Faktum är att jag har en hel lektion om vad jag kallar “blinda entrys”, något annat som uppenbarligen och tyvärr har misstolkats och förvrängts på andra handelssidor under senare tid. En blind entry betyder inte att du bara går in blint utan att ta hänsyn till marknadskontext eller tillstånd.

I dagens lektion, kommer vi att upptäcka de två huvudsakliga metoderna som en handlare behöver handla; med en bekräftelsessignal eller utan …

Hur bestämmer jag mig för att handla med eller utan bekräftelsessignal?
Det är viktigt att förstå att varje handel och varje diagrams situation är unik. Det kommer aldrig att finnas två handelssituationer som exakt är samma på marknaden. Hur en handlare går in efter eget behag och bygger på sin uppfattning om diagrammet vid den tiden.

Så, huruvida du anger en prisåtgärdssignal eller utan kommer att bestämmas från fall till fall. Du kan välja att vänta på en signal på en nyckeldiagramnivå i linje med trenden, eller du kanske bara anger “blint” på en nyckelnivå. Det är slutligen upp till dig.

Du kan välja att vänta på den “perfekta stormen” av sammanflödet genom att ha så många stödjande faktorer som möjligt i din tjänst, eller så kan du bara bestämma att det finns en väldigt väldefinierad Pin Bar-signal med en lång svans och det räcker för att du ska gå in på. Så länge du går in på en stark komponent (helst två eller flera) av T.L.S. ‘System’ (Trend, Nivå (level) eller Signal), och det verkar logiskt för dig, så är det bra.

Det finns många variabler i spel och det finns inget systematiskt sätt att titta på handel. Den som försöker sälja ett mekaniskt handelssystem har ännu inte utvecklat sin känsla av handel och söker fortfarande efter den obefintliga “Heliga Graalen” av handel.

Handel med bekräftelsessignaler
Att handla med en prisåtgärdssignal innebär helt enkelt att du väntar på en uppenbar prissignal eller uppställning som bildas på marknaden, helst från en nyckelkortsnivå av stöd eller motstånd eller inom en trendmarknad. Låt oss ta en titt på några exempel på detta …

I diagrammet nedan ser vi ett exempel på att vänta på en PA-bekräftelseköpssignal på en stödnivå. Särskilt för en handel som denna som skulle övervägas mot den tidigare fallande trenden som leder fram till det, gillar jag att se en bekräftelsessignal innan jag går in. Vi kan se ett trevligt steg efter denna Pin Bar-köpsignal i GBPJPY vid nyckelstöd nära 175,75…

I nästa diagram ser vi på GBPUSD där vi nyligen har ett exempel på att ange båda med en PA-bekräftelsessignal och utan. Vi kan se stödzonen i diagrammet nedan, mellan 1,5165 och 1,5055 område, det här supportområdet var en logisk plats att se efter för att vara en köpare efter den tidigare starka brytningen ovanför den. Så när priset kom tillbaka och testades om det, kunde vi antingen ha blivit “blinda” inom den stödzonen med en stop loss under den, eller kunde vi ha väntat på en PA-köpssignal.

Observera att båda alternativen skulle ha fungerat här, men “blind entry” skulle ha fått dig till ett bättre pris med en större potentiell riskbelöning. Blind-entry kan göra det, men det är på bekostnad av det extra sammanflödet som en bekräftelsessignal ger, så det är lite mer aggressivt av en entry…

Handel utan prisbekräftelsessignal
Ibland får du en bra prissignal som i exemplen ovan, ibland får du inte det. Det finns ingen anledning att inte gå in i handel under långa perioder, bara för att du inte har en prisåtgärdssignal. Vi kan komma in i en handel utan en bekräftelsessignal på ett antal olika sätt och det kan fortfarande betraktas som “sniper trading” eftersom vi väntar på att gå in från nivåer eller från värdepunkter inom trender, trots vad du kanske har läst någon annanstans.

I diagrammet nedan ser vi ett exempel på att komma in i en handel utan prisbekräftelsessignal. När priset återvänt till det viktiga motståndet i EURUSD nära 1.1035, kunde vi ha letat att sälja var som helst från cirka 1.1000 till 1.1035. Denna handel hade sammanflöde men utan en signal, så även om den inte hade en prisåtgärdssignal, har den vikten av fallande trend och en viktig motståndsnivå bakom den…

I nästa exempel ser vi en entry utan en bekräftelsessignal på 4-timmarsdiagrammet för EURUSD. Observera att ibland kommer du inte att kunna hitta en bra entry på det dagliga diagrammet på en starkt trenderande marknad. Således är det bra att ta en titt på 4 timmars och 1 timmars-diagram och leta efter pullbacks inom en trend för att komma in på en intradagnivå. I det här fallet hade vi en liten 4 timmars diagramnivå och flera tester av den nivån innan den trend som återupptogs av marknaden sjönk. Detta är ett annat exempel på att ha sammanflöde utan en bekräftelsessignal; i det här fallet var det den totala dagliga diagramutvecklingen och en intradagresistensnivå som var sammanflödet, vi kunde då ha gått in kort vid eller nära nivån i väntan på att den fallande trenden återupptogs…

Slutsats
Jag hoppas att du kan se att det finns mer än ett sätt att handla prisåtgärder. Du behöver inte alltid en “bekräftelsessignal” och ofta ser du inte en på ett tag, så det är bäst att lära dig att handla både med och utan.

Det kommer alltid att finnas en magkänsla och individuell diskretion som krävs vid handel och de mest framgångsrika handlarna i världen vet detta och de anammar och litar på det. Varje handel måste tas från fall till fall och det är upp till dig att bestämma när och hur man ska dra avtryckaren på en handel. När du väl har börjat utveckla detta, kommer du att känna dig själv och vara mer i synk med diagrammen och när du kombinerar denna förmåga med självdisciplin och en stark pengahanteringsförmåga har du det som krävs för att lyckas som handlare.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here