pro-150x150Robert Kiyosaki är en författare till över tjugo böcker om privatekonomin. En av dem är “Rich Dad Poor Dad”, som var ständigt närvarande i toppen av New York Times bestseller-listor. Boken”Rich Dad’s Prophecy” som publicerades för 14 år sedan, i vilken författaren beskriver den största börskraschen i USA sedan den stora depressionen på tjugo- och trettiotalet rankas återigen högt. Inte bara det, författaren vet precis när nästa krasch kommer – år 2016.

Robert Kiyosakis prognos har baserats på problemet med så kallade “baby boomers”. Vanligtvis kallas på det sättet personer som är födda under åren 1946-1964. Enligt US Census Bureau föddes 76 miljoner människor under dessa år, varav 64 miljoner fortfarande är i livet. Dessa människor (efter 70 årsåldern) bör dra nytta av sina pensioner, och eftersom det finns så många, kommer det att finnas ett starkt kassautflöde från de amerikanska börserna. Dessa massiva utbetalningar sker nu under 2016.

I en intervju med Rich Dad på Internetportalen Market står författaren vid sin prognos, att uppmärksamma de andra ekonomiska faktorerna, som försäkrar honom i hans tro. Det är den ekonomiska avmattningen i Kina, vilket enligt honom, kommer också att orsaka nedgångar på börserna i Australien, Kanada och i de afrikanska länderna. Och detta beror på den avtagande efterfrågan på råvaror i dessa länder är den största exportören. Vad är räddningen för världens börser? Enligt Robert Kiyosaki är det bara ett annat program av kvantitativa lättnader QE4. Man ska bara ändra sin inställning till denna fråga.

Om vi å andra sidan tror på förutsägelser, varför kan inte en person klara av sina investeringar? Robert Kiyosaki gjorde sin förmögenhet på äganderätt och upphovsrätt till sina böcker (inte på börs investeringar). Enligt Forbes under 2012 kunde man estimera att hans tillgångar överstigit $80.000.000. Men nyligen gick hans företag Rich Global LLC i konkurs och lades ned med sina fordringsägare. Vi lever nu i 2016 och snart kommer vi att kunna övertygas om att Rich Dad hade rätt. Visst lever vi i intressanta tider.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here