Vi vet av våra egna erfarenheter att handel är väldigt svår och utmanande. Inte konstigt att 40% av handlarna slutar efter 1 månad och endast 7% är fortfarande aktiva.

Men varför är det så svårt? Anledningen till att så många handlare ger upp för tidigt och inte ser resultaten som de letar efter, kan kokas ner till 8 punkter. Följande punkter hjälper dig att förstå vad som krävs för att överleva ditt första år som trader.

Förväntningar

Tankar som “Hur lång tid tar det för mig att bli en lönsam handlare?” är en fråga som framför allt ”nybörjare” brukar ställa sig. Ja, det är möjligt att bli en lönsam handlare men det är mycket mer sannolikt att du kommer att förlora flera handelskonton före det. Fråga istället “hur kan jag undvika att förlora pengar?”

Felaktiga förväntningar kan leda till besvikelse och frustration. Acceptera att du inte kommer att leverera din handel för de närmaste åren och fokusera på processen.

Fokusera bättre – det första året

Ta de första stegen – bli bekant med marknaden och marknadsdynamiken, du borde leta efter en anständig mentor (mer om det senare) och börja studera så mycket du kan.

Välj en metod eller tillvägagångssätt och lägg allt fokus på att lära dig den ena strategin. Under din handelskarriär kommer du sannolikt att gå igenom flera system och prova olika saker, vilket är normalt. Likväl bör man hålla sig borta från “systemhopping” och ändra sin inställning varje månad.

 

Demohandel

Demohandel rekommenderas för nya handlare. Denna typ av handel ger dig möjlighet att bekanta dig med hur handelsmekanik och marknadsdynamik fungerar.

Demo kan dock ha en negativ effekt – du kommer inte att känna allvaret med förlusterna och de psykologiska problemen i handeln. Att skapa ett litet live-konto är ett bra sätt att träna. Var försiktig så att du inte börjar spela när ditt handelskonto är för litet.

 

Lär dig om dina verktyg

Som vi tidigare nämnt om systemhopping är det viktigt att undvika detta hemska beteende och tankegång.

Undersök det du inte riktigt förstår. Om du vill bli en professionell, lönsam, heltidsanställd trader, är det viktigt att du håller dig borta från signaljakt.

Bli expert på ditt område. Det betyder att du själv väljer din handelsstrategi och lär dig så mycket du kan.

Hitta en mentor

Mentorer är bra, men kan också vara den fullständiga motsatsen. Det finns många charlataner där ute. Vissa nya handlare lockas med löften om snabba pengar, fördubbling av ditt konto och andra för-bra-att-vara-sant-påståenden.

Vad behöver du en mentor för?

Nästan alla lönsamma traders använder system som de på något sätt har utvecklat – åtminstone till viss del. Ett handelssystem är något väldigt personligt och det måste passa din personlighet och din karaktär. Leta inte efter en mentor som lovar “bästa avkastningen”, men någon som kan lära dig om handel i allmänhet. Någon som bygger din tankegång, talar om handelspsykologi, det långsiktiga handelsbegreppet, hjälper dig att undvika vanliga problem, förbereder dig och påverkar “din resa”.

Förutom mentor, finns det några fler saker att tänka på. Det finns fantastiska handelsböcker, skrivna av de bästa aktörerna nånsin. Här är vår lista över de 4 bästa böcker för nybörjare:

Peter Brandt – Diary of a Professional Commodity Trader: Lärdomar från 21 veckor i Real Trading

Steenbarger – Trading Psychology 2.0: From Best Practices to Best Processes

Steve Burns – New Trader, Rich Trader 2: Good Trades, Bad Trades

Marty Schwartz – Pit Bull: Lessons from Wall Street’s Champion Day Trader

Vi rekommenderar Trader Efter Dante, Assad Tannous och bloggen av NBT.

Dagbok och handelsplan är också ett måste om du vill förbättra din handel.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here