Om du kallar dig en handlare, lönsam eller ej, ser alla andra handlare det som “förräderi” när de hör att du gör något annat förutom trading. Enligt min åsikt är det inte konstigt att dessa människor ofta är de som kämpar med sin handel och sina övergripande omständigheter i livet. Anledningen är ett fullständigt missförstånd om ditt förhållande och hur du kan förbättra din syn på handel och tjäna pengar.

Varför vill du handla?

Låt oss börja med den mest uppenbara frågan. Naturligtvis vill vi alla tjäna pengar – det är därför vi vågar ut i handelsvärlden, eller hur? Men vi vill inte ha pengar för att bara ha pengar. Vi vill ha pengar på grund av de saker som det tillåter oss att göra.

Så vad är det du verkligen vill ha? En djärv gissning från mig skulle vara att du letar efter att avsluta ditt 9-17 jobb, jobba hemifrån, vara din egna chef och kanske resa lite mer.

För de flesta handlar trading inte om Ferraris, lyxvåningar eller sexiga tjejer i bikini; handel är möjligheten att förändra saker i sitt liv och det är bara ett alternativt sätt att tjäna pengar, om du är ärlig mot dig själv.

Varför begränsar du dig till en inkomstström?

Jag ser det varje vecka, människor som efter åratal av handel fortfarande inte kan göra en krona på marknaderna. De har investerat tusentals timmar, oftast tiotusentals dollar och deras desperationsnivå är till max. De kan dock inte sluta eftersom de har investerat för mycket. Denna typ av tryck hjälper inte dig på din resa och du handlar från ett begränsat sinnestillstånd.

Att tro att handel är din enda utväg är att skapa mental ångest och blockeringar.

Skulle du istället driva ett litet företag eller bedriva någon annan inkomstgenererande aktivitet (frilansande, rådgivning, produktförsäljning, passiva inkomstkällor, affiliate-marknadsföring, investeringar i fastigheter) samtidigt som du tillåter dig att leva en fri livsstil? Hur befriande skulle det vara om du visste att du kan återgå till andra inkomster om din handel inte skulle fungera? Ingen av de stora företagen eller de mest framgångsrika varumärken har bara en produkt. Alla framgångsrika företag har flera olika produkter, flera divisioner och olika sätt att generera intäkter.

Handel är ett företag och du måste tänka som en affärsman. Var öppen för att utforska andra möjligheter. Begränsa dig inte helt från början.

Handel och varians

Varians är en väldigt viktig komponent i handlarens liv – och en ännu större för dem som bedriver karriär på heltid. Du kan inte förutse din vinst som en trader; du vet aldrig när marknadsförhållandena förändras och negativt påverkar din handelsmetodik. Även de bästa handlarna har långa perioder där de inte kan tjäna pengar – inte på grund av dålig handel, men på grund av begreppet varians och växlande marknadsfaser. Om du bara är beroende av din handelsinkomst kommer du att drabbas hårt när en varians slår ut – inte bara ur ett monetärt perspektiv, men också emotionellt. När du är beroende av dina handelsresultat och plötsligt kastar marknaden en curveball, vill du gärna ha andra inkomster på plats som kommer att kompensera din handel.

Bli en bättre trader på grund av distraheringar Det är väldigt lite att göra under hela handelsdagen när du har gjort en grundlig marknadsanalys. Faktum är att den viktigaste dagen i veckan är söndagen där du tittar på alla marknader du handlar, uppdaterar dina diagram, kartlägger eventuella handelsscenarier och ställer prisrapporter. Handel blir då bara ett spel och du måste låta priset komma till dig.

Swing-handlare som är limmade till sina diagram hela dagen hamnar i mikrohantering av sina affärer, slumpmässigt bläddrar genom tidsramar och letar efter något intressant att handla, bara på grund av tristess. Att ha något annat att göra håller dig upptagen och borta från dina diagram. Personligen gillar jag att satsa på olika områden – helt oberoende av handeln – vilket också håller mig upptagen och hjälper mig att expandera min horisont.

Bygg ditt konto

Fördelarna med flera inkomster gör att du kan växa ditt handelskonto stadigt utan att behöva ta ut pengar. Detta gäller speciellt i början eller om du vill fortsätta bygga ett stort konto utan att behöva ta ut pengar. Begreppet sammansatt intresse är den “8:e världsunderen”. Att veta att din andra inkomst ger dig möjlighet att upprätthålla en god levnadsstandard och att ditt handelskonto bara fortsätter att växa är väldigt kraftfullt. Jag skulle kunna fortsätta men jag tror att du redan förstår en sak – för att du ska kunna nå dina livsmål bör du inte begränsa dig till en inkomst. Du vill inte vara en handlare för handelns skull, men på grund av de möjligheter som den erbjuder. Var öppen, använd dina talanger, utveckla nya färdigheter och ha kul medans du gör det. Vad är dina tankar om detta? Har du några tips som kan hjälpa andra handlare. Vad fungerar för dig?

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here