En sak jag har märkt är att många av handlarna letar efter den perfekta affären och de är beroende av den “jakten”.
Jag visste inte heller hur det skulle hanteras. Jag var ofta osäker på min handelsstrategi. Den perfekta handeln finns inte.
Med tiden insåg jag att de bästa affärerna har en tendens att visa sig plötsligt; De har helt enkelt blivit mina nu. Jag följer marknaderna eftersom jag gillar det och varje signal som dyker upp är viktig för mig. Jag lärde mig att man inte ska jaga handel utan låta möjligheterna komma till mig. Det låter kanske som en kliché, men det är sant.

Jag vill inte kämpa hela tiden. Anledningen är enkel – jag märkte att det inte gick att bara handla för att handla, man måste handla när det är läge och när man ser en bra ställning – som har störst chans att få en stor avkastning. Jag vill inte bli störd av positioner med låg sannolikhet.
Ju mer man ”springer efter” ställningen, desto mindre chans blir det att få den. Det kan låta lite subjektivt, men det är sant och du kommer snart inse att jag har rätt.

Marknaden kommer alltid att finnas
Det första sättet att lösa problemet är att komma ihåg att marknaden alltid finns till. Ta ett djupt andetag in och andas ut, kom ihåg att marknaden har funnits innan du föddes. Det kommer alltid att finnas nya möjligheter på horisonten – oroa dig inte, en dag hit eller dit gör ju ingenting. Det är ingen brådska, ingen kapplöpning mot tiden. Det är viktigt att du förstår dessa punkter för att du ska ingjuta dem i din handel. Vi kan med ganska stor sannolikhet anta att mindre stress leder till mer lycka.

Dagliga diagram
Jag insåg just en sak – jag har fokuserat endast på det dagliga diagrammet. Det hjälpte mig undvika förluster i onödan. Du behöver tillräckligt med självdisciplin eftersom det är mycket lätt att bara ändra tidsramar och “se vad de gör” snabbt. Kom ihåg att du försöker och vill ändra dina vanor. Detta innebär att du måste vara disciplinerad och kämpa mot frestelsen att ha ständig handel. Man kan förebygga problemet genom att planera i förväg.
Kom ihåg: man ska titta på det dagliga diagrammet tillräckligt länge för att lära sig att de bästa affärerna visas på högre tidsramar.

Långsammare, mer avslappnad analys
Kom ihåg att marknaden kommer att vara här i morgon. Fokusera på det dagliga diagrammet som hjälper dig att utveckla en långsammare och mer avslappnad inställning.
Du kommer att bry dig mindre om riktningen eftersom de dagliga och veckovisa diagrammen rör sig naturligt långsammare än de kortare tidsramarna.

Din grundläggande plan är att lokalisera TLS: trend, nivå, signal, ladda upp diagrammet. Tveka inte i dina beslut och fundera inte på om det ena eller det andra kommer hända.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here