Även om det låter enkelt är ‘tålamod’ eller brist på tålamod ett problem. Brist på tålamod är den värsta egenskapen som hindrar dig från att nå din potential på alla olika sätt. Tålamod är tajmning, förmågan att lägga sin puchline i rätt ögonblick.
Vi lever i en tid med högt tempo där snabba resultat och effektiva lösningar är det som förväntas och efterfrågas. Ganska mycket ligger faktiskt utom vår kontroll och rör sig i sin egen rytm. Vi kan träna oss att hitta vårt tålamod.
De flesta handlare vill bli rika och de vill ha det nu. Detta gäller särskilt handlare med mindre konton.

Här är några situationer som vi alla känner igen. Vad väljer du?

Äter du en chokladkaka eller går och tränar?
Föredrar du en utekväll med vänner eller väljer du att studera/läsa i några veckor som kan hjälpa dig att få ett bättre jobb?
Vissa människor försöker uppnå saker för tidigt. Om du är 25 eller 30 år gammal, då har du fortfarande 50 – 60 år kvar att leva. Skulle det inte vara bättre att investera i 5 eller till och med 10 år med ordentlig utbildning och se till att du ‘är på rätt väg i stället för att hoppa från ett system till ett annat?

Försök föreställa dig ett scenario där du vill lära dig allt du kan, utan att försöka dubbla din handelskonto med några månaders mellanrum. Kan du fokusera på dina kunskaper och förbättra din handelsstrategi utan att oroa dig?

De flesta handlare börja handla och planerar att lämna sitt jobb inom några månader, men kom ihåg – du måste vänta minst ett år innan du börjar tjäna pengar.

Se hela videon nedan – en video från Gary Vaynerchuck, författare till boken Jab, jab, jab, right hook – How to tell your story in a noisy social world:

Tidigare artikelAmbition, hårt arbete och känslor
Nästa artikelBra fart på börsen
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here