Hur planerar du din trading? Återspeglar dina rutiner faktiska nuvarande metoder? Vad innebär en daglig rutin för dig? Vad gör du efter det? Hur hanterar du dina affärer? Vad är din plan?
Vill du få en snabb överblick över hur jag planerar mina affärer och hur min dagliga handelsrutin sett ut hittills? Läs vidare.
Det har gått många år sedan jag började min tadingäventyr, men jag minns tydligt hur det kändes. Det är lätt att känna sig överväldigad och förvirrad, till och med förlorad. Dagens lektion kommer förhoppningsvis ge dig lite vägledning.

Så här planerar jag mina affärer …
Jag dricker alltid den dagliga vattendosen kort efter jag vaknat. Jag brukar vanligtvis kolla och svara på meddelande från mina elever och tar en snabb titt på vad som hände medan jag sov. Eftersom jag vanligtvis vaknar när USA-sessionen avslutar är det en perfekt tid för mig att titta på de dagliga diagrammen och prisuppgifterna. Gör en mental notering av några uppenbara affärer eller eventuella verksamheter jag ser.
Jag stänger av min bärbara dator och gå och äter frukost, åker till kaféet och ta en kaffe med min fru.
Jag tar en snabb titt på tabellerna. Om jag inte ser någonting intressant på marknaderna, fokuserar jag på andra saker, som familjesaker etc.

Vi är mest fokuserade på uppgifterna i slutet av dagen, och inte på alla de små hickarna som äger rum på intradagsdiagram. Det jag säger är att du bör titta på de intradagsdiagrammen som jag diskuterade ovan när du analyserar diagram på dina regelbundna morgon- och kvällsmarknadsanalysstider. I grund och botten rekommenderar jag att du spenderar inte mer än 20 till 30 minuter per dag.
Och de viktigaste målen är:

Om inga affärer dyker upp på morgonen (vilket betyder att det inte finns något självklart inrättande) bör du avsluta din handel.
Ju fler timmar en person sitter och tittar på diagrammen, och ju fler försök man gör, desto mer sannolikt är det att man blir på förlust. Njut av den stunden – på så sätt skyddar du ditt handelskapital, vilket i sin tur betyder att du kommer att ha mer pengar att handla med och en större positionsstorlek om du vill.

Setup
OK, låt oss anta att jag verkligen såg en setup som jag gillade på morgonen.
Jag skulle då göra en djupare analys på diagrammet för att se om setupen jag upptäckte tidigare den dagen är värd att riskera.
Jag letar efter saker som: Trend – Vad är den dagliga utvecklingen på denna marknad? Viktiga nivåer – Finns det några nivåer i närheten? Är signalen som jag gillar in-line med den dagliga utvecklingen?
Vad är den realistiska potentiella risken / belöningen på denna handel? Kan jag få en 1: 2 riskbelöning eller bättre?
Jag vill se minst 2 av 3 av T.L.S. (Trend, Level, Signal).

Titta på tabellen nedan, pin bar köpsignal var en uppenbar signal (väldefinierad från närliggande priceaction), den hade också ett kortsiktigt / uppåtgående momentum.

Därefter bestämmer jag om jag kommer in eller inte. Jag bestämmer också stopp loss placering samt mål-placering / exit plan.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here