Hur många affärer tog du förra månaden? 4? 40? 400? Svaret kommer att berätta mycket om dig och hur du gör på marknaden. Det finns en extremt hög korrelation mellan handelsfrekvens eller antal transaktioner som tas per månad i en handelskurva.

Med andra ord…

Visa mig en stadigt ökande kapitalkurva och det är nästan säkert en lågfrekvent handelsstrategi bakom den. Visa mig en stadigt sjunkande kapitalkurva och det finns förmodligen en mycket högre frekvens av handel som sker bakom den.

Dagens lektion, medan vi använder hypotetiska exempel, är väldigt verklig i sin teori och de begrepp som lärs ut. Jag ska visa dig min handelsstil och ta dig igenom ett exempel på en 3-månaders handelsrutin som ser väldigt lik ut som min personliga handelsrutin från månad till månad. Jag ska visa dig hur jag handlar, hur jag tänker, hur ofta jag handlar, planerar risk/belöning och mer. Så, låt oss börja med det …

4-handel per månad handelrutin …
Min hela handelsfilosofi samt mitt livsfilosofi är att mindre är vanligtvis mer, enkelt är bättre, jag anser mig själv som minimalist, speciellt när det gäller handel. Det finns några väldigt goda skäl till att jag gör det här. Jag har upptäckt över tid och genom mycket erfarenhet att ju mer du trycker och försöker “tvinga” pengar ur marknaden, desto mindre kommer du att göra.

Vad det här betyder är att jag föredrar att använda en lågfrekvent handelsstrategi eftersom verkligheten är med vad som fungerar. Investerare som handlar mycket eller handlar per-dag handlar oftast om att öka kostnaderna i spridningar/provisioner samt att förlora affärer. För att inte tala om det så finns en mycket verklig psykisk påfrestan som kommer med handeln, den är otroligt mentalt stressfull och tömmer en på energi, vilket har en fysisk påkostnad på dig samt dina vänner och familj.

Du måste förstå detta:

1. Du behöver inte handla mycket för att tjäna mycket pengar.

2. Du behöver INTE vinna en väldigt hög andel av dina affärer för att tjäna mycket pengar.

När du förstått de två ovanstående punkterna kommer det att börja förändra hur du tänker på handel.

Risken för riskbelöning är ofta dåligt förstådd och underutnyttjad av de flesta handlare, vilket innebär att de förlorar pengar. När du inte utnyttjar riskbelöning måste du vinna en väldigt hög andel av dina affärer för att vara lönsam och det är en väldigt svår sak att göra.

Låt oss nu titta på en hypotetisk uppsättning på 3 månader av min handelsrutin. Det här är inte riktiga affärer jag tagit utan de diagram som du ser är bara exempel på höga sannolikhetspriser för prisåtgärder som jag undervisar i mina kurser och att du ska kunna lära dig att handla. Några av handlarna i kalkylbladen (förlorarna) är helt påhittade och tjänar bara som exempel.

Här är resultatet av månad 1:

Du kommer att märka i kalkylbladet nedan att 4 Trades togs på ungefär en månad. Observera att det fanns 2 förlorande affärer och 2 vinnare, men vinnarna var båda 2R, vilket betyder 2 gånger risk, så en 2 till 1 riskbelöning. Resultatet var en positiv 2R vinst. Så om du riskerar $500 per handel skulle du ha gjort $1000 i vinst för den här månaden. Inte dåligt för att bara skriva in 4 affärer, vilket skulle kräva VÄLDIGT lite tid på investering från din sida.

Den första vinnaren i det ovanstående kalkylbladet var en fin stavsäljarsignal vid en nyckelmotståndsnivå, vilket ses nedan. Denna handel fortsatte att göra 2R. Observera dock att det tog 2 till 3 veckor att spela ut från ingång till utgång. Du måste ha tålamod att handla på det här sättet, det är därför att jag alltid säger att tålamod är det som gör pengar i handel. De flesta handlare hoppade in och ut ur marknaden under dessa 2 till 3 veckor, förlorade pengar och blåste bort sina konton med spridningsavgifter, förlorade sömn och brukade bara bli frustrerade och arga. Inte du! Du handlar med 4-handel per månad-metoden!


Den andra vinnaren var också en trevlig 2R vinst. Börjar från en Bullish-tailed backbar som bildades efter en tillbakadragning till stödet, vilket framgår av tabellen nedan.

Tänk på att detta är hypotetiskt. En skicklig Price Action-investerare kan enkelt vinna mer än 50% av sina affärer i några månader. Jag försöker visa dig att även med en låg strejkfrekvens (även under 50%) med rätt riskbelöning kan du fortfarande tjäna bra pengar. Investerare hamnar i trubbel genom att komma in i dumma affärer och därmed ta dumma förluster som var onödiga, riskerar för mycket och förlorar för mycket och vanligtvis avviker från sina handelsplaner.

Här är resultatet av Månad 2:

Du kommer att märka i kalkylbladet nedan att 4 Trades togs på ungefär en månad. Observera att det fanns 2 förlorande affärer och 2 vinnare, men vinnarna 3R och 1R, vilket innebär 3 gånger risk och 1x risk. Resultatet var en positiv 2R vinst. Så om du riskerar att säga $500 per handel skulle du ha gjort $1000 i vinst för den här månaden, inte dåligt för att bara skriva in 4 affärer, vilket skulle kräva VÄLDIGT lite tid på investering från din sida.

Den första vinnande handeln i denna månadperiod var ett intressant fakey-mönster som bildades på det dagliga diagrammet för S & P500 inom den senaste tidens trend, denna marknad var strax innan all den senaste volatiliteten sattes in. Du kommer märka att vi nettade en 3R-vinnare här och kunde ha nettat en 4 eller 5R vinnare.
Börjar du se varför jag älskar denna handelsstil så mycket? Du kan vara ute med att göra någonting annat under denna handels tidperiod; du behöver inte sitta framför skärmen med oro, du ställer bara in och glömmer dina affärer …

Nästa vinnande handel i denna månad var ett Inside-bar breakout spel. Observera att detta bara var en 1R-vinst med anledningen att det fanns en viktig motståndsnivå som kom till spel innan 2R skulle ha blivit träffad, så logik skulle diktera att vi går ut för nyckelnivån istället för att hoppas och ber om prisavbrott genom den. Det är okej att ta 1R vinster ibland om det är vettigt, gör det inte regelbundet för annars måste du vinna en mycket högre andel av affärer för att tjäna pengar.

Här är resultatet av Månad 3:

Du kommer att märka i kalkylbladet nedan att 4 handelar togs på ungefär en månad. Observera att det fanns 2 förlorande affärer och 2 vinnare, men vinnarna var båda 2R vilket betyder 2 gånger risk för totalt 4R vinst. Resultatet var en positiv 2R vinst efter att du subtraherade de två 2 1R-förlorarna. Så om du riskerar att säga $ 500 per handel skulle du ha gjort $ 1000 i vinst för den här månaden, inte dåligt för att bara skriva in 4 affärer, vilket skulle kräva VÄLDIGT lite tid på investering från din sida.

Den första vinnaren i denna grupp var en uppenbar Pin-bar signal på Guld som bildades vid ett eventområde som vi diskuterade i stor utsträckning i vårt dagliga nyhetsbrev som en köpzon innan den stiftet bildades. Detta var en snabb omgång på den här handeln, med en 2R-vinnare endast 4 dagar efter ingång.

Den andra vinnaren i denna grupp var lite av en fräck en; en Inside-bar säljsignal vid en nyckelmotståndsnivå. Normalt gillar jag Inside-bars som trendkontinuation av breakoutspel, men i vissa situationer kan de användas i mottrend, något jag förklarar mycket mer fördjupat i min kurs för Price Action-handel. Observera att vi hade en bra 2R-vinst av denna inställning som slutade i en bullishinrikad Pin-bar från stödet från och med fredagen vilket kanske leder till en köpmöjlighet. (Se våra dagliga kommentarer för uppdateringar om detta).

Viktiga punkter i sammanfattning:

Minimalistisk tillvägagångssätt för handel (och liv) är vad jag älskar och vad som fungerar för mig på marknaderna, det kommer att fungera för dig om du släpper det.

Alla branscher togs på den dagliga diagrammets tidsram. Så här handlar jag 90% av tiden och det är hur du borde. Sluta slösa tid och pengar på korta tidsramar, det här är en stor anledning att du förlorar.

Om du inte håller fast vid din handlingsplan, kommer ingen av detta att fungera. Du kan inte vara för skjutglad. Du behöver handla som med en sniper, inte en kulspruta! Det tar tid, träning och tålamod att bli bra på det här, liksom allt annat.

Du måste tro på din handelskant (trading edge) och att det kommer att lösa sig med tiden. Du behöver handla utan rädsla, inte som en desperat investerare som vill tjäna pengar.
Slutresultatet av att ta bara 4 trades per månad över 3 olika enmånadersperioder:

Slutsats
Jag vill att du ska lova dig själv, du kommer att försöka starta i morgon: Du kommer att förbinda dig att ta bara 4 affärer per månad. Försök. Lämna mig en kommentar nedan med ditt löfte att begå detta experiment, sedan efter en månad, kontakta mig här och låt mig veta dina resultat. Jag tror verkligen att om du följer det här, kommer du inte bara att se dina handelsresultat förbättras, utan du kommer även att vakna till en helt annan ny tankesätt inom handel, något som jag hoppas kommer helt att förändra riktningen i din handelskarriär.

Nu kan du föreställa dig om du kombinerar den enkla handelsmetoden som jag visat dig här idag med möjligheten att hitta höga sannolikhetspriser för prisåtgärder, placera strategiska stoppförluster, vinstmål, hantera dina pengar ordentligt och håll dig lugn och samlad (som jag lär till mina elever). När du har läst hur du tar med allt detta borde du vara ostoppbar, mindre stressad, förhoppningsvis mer lönsam och mest av allt, leva en lyckligare och hälsosammare livsstil.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here