Efter många år av mentor- och coachinghandlare har jag insett att de flesta nybörjare har den helt fela tanken under hela livslängden för en handel. Från början, mitten och efter slutet av en handel, har de flesta sitt sinne och fokus på de felaktiga sakerna.

Dagens lektion kommer att vara en mini-handledning om hur du ska tänka och vad du ska göra före, under och efter en handel. Förhoppningsvis rensar detta en del förvirring och frågor du kanske har haft om vad du ska göra på marknaden och vad din mentala och fysiska handelsrutin ska se ut …

Innan du går in i en handel …

Beräkna den mest logiska stoppförlustplacering – Placera aldrig din SL baserat på girighet. Lägg det inte för nära din order bara för att du vill handla en större positionsstorlek. Du måste placera din SL strategiskt så att handeln har rätt rum att andas.

Godkänn potentialen för förlust – Du måste mentalt acceptera att du kan förlora. Oavsett hur bra en handel-setup ser ut eller hur säker du är på den, kan det ändå bli en förlorare. Om du verkligen accepterar detta faktum riskerar du inte mer än du är bekväm med att förlora på någon handel och du kommer inte göra saker för att försöka “undvika” en förlust; som att flytta, stannar för att bryta för tidigt eller kanske till och med handla utan SL.
Acceptera att handeln behöver tid att spela ut – “Acceptera förlusten” mentalt innan du tar den, försök inte att undvika det hela tiden, du kommer inte att anpassa ditt Stopp eller på annat sätt störa din handel. Bara acceptera att marknaden kommer att fluktuera innan (om) det så småningom träffar ditt vinstmål. Om du försöker reagera på varje liten fluktuation på marknaden, kommer du att bli ett vrak och så kommer ditt handelskonto också. Du måste acceptera att din handel kommer att behöva tid att arbeta själv innan du anger det, så var beredd att inte göra någonting.

Under handeln …

Under handeln försöker de flesta människor skruva upp den hela. De sitter i timmar och stirrar på sina affärer, tittar på diagrammen, etc. Det här är ohälsosamt och det är inte en del av rätt handel eller rätt handelsinriktning.

Låt marknaden visa att du är fel – Ha en fördefinierad nivå eller plats på diagrammet som visar att din handelsidé var fel om priset rört sig förbi det.
Om du bara sitter och tittar, kommer du antagligen att reagera genom att stänga handeln för tidigt eller göra något annat dumt. När du väl har bestämt dig för en handelsuppsättning och har alla parametrar inställda, måste du låta det spelas ut och det betyder att du måste “sitta på händerna”. Det viktigaste du kan göra när din handel är upprättad, är ingenting.
Incheckning på dina affärer en eller två gånger om dagen är normalt och du bör göra en handelsrutin. Men du bör inte göra någonting för det mesta av tiden. Om du upptäcker att du ständigt vill justera vinstmål, stoppa förluster eller stänga eller lägga till positioner, övertänker du förmodligen och blir överintresserad.
Det viktigaste att komma ihåg under en handel är att om du låter tiden gå. Oavsett anledning du hade för handeln, låt den spela ut och lita på din “pre-trade” logik och få marknaden att visa att du är fel.

När handeln är över

Det första du kan göra efter en handel är att koppla av en stund. Glöm marknaden för ett tag, ta en paus.

När din sista handel slutar kan det vara väldigt svårt att komma tillbaka till var du behöver vara mentalt för att kunna vänta på nästa höga sannolikhetshandel utan överhandel. Jag diskuterar problemet med överförtroende efter att ha vunnit affärer i den här artikeln och det är verkligen ett stort problem för handlare. En vinnande handel är nästan värre än en förlorad handel på grund av det faktum att det kan göra oss övertygade och till och med “arroganta” om vår handel.

Efter att ha förlorat en handel är det även väldigt frestande att hoppa tillbaka till marknaden på en lågkvalitativ handelsuppställning eller utan uppställning, eftersom du känner uppmaningen att “få tillbaka” de pengar du hade förlorat. Detta är fel men det är inte rätt handelspsykologi. Du måste verkligen förstå och acceptera att varje handel är unik och du kan eventuellt förlora på någon handel. Om du accepterar det på förhand som jag diskuterade ovan kommer du inte att bli förvånad om resultatet av din senaste handel är en förlust. Det handlar om att eliminera känslan av att bli “förvånad” av ett affärsresultat eftersom det är den känslan av överraskning, antingen en dålig eller god överraskning, som kan göra oss känslomässiga om resultatet av en handel.

Den rätta saken att göra efter en vinst eller förlust är att vara disciplinerad, tålamodig och hålla fast vid din handelsplan. Vänta på nästa uppställning av en hög sannolik bra handel. För de flesta är det enklaste sättet att göra det här att avlägsna sig från diagrammen tills de “svalnar” och återvänder till sin “baslinje” mentala situation, det vill säga varken för övertygad/upphetsad av en vinst eller alltför arg/frustrerad med förlust.

Kom ihåg: om du bara tjänade pengar, tappa inte det – kapitalbevarande är avgörande för handelsframgång! Ta lite vinst vid månadens slut. Att ta ut en del av vinsten varje månad är ett bra sätt att belöna dig själv för rätt handelsbeteende och säkerställer också några av dina pengar så att du inte kan förlora dem. Att tjäna pengar är trots allt handel, så det är ingen mening att inte dra tillbaka det regelbundet.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here