George Soros: Mannen, Myten Legenden. Om du inte hört talas om honom och du är en handlare så saknar du väldigt värdefull insikt och visdom. I dagens lektion kommer vi att diskutera Herr Soros, lära dig lite om varför han är en av de största handlarna någonsin och viktigast av allt, upptäcka vad han kan lära oss om handel.

George Soros är berömd känd som “The Man Who Broke Bank of England”. Han tjänade denna titel 1992, då han gjorde mer än en miljard dollar på att sälja sterling pund. Han är medgrundare och chef för Quantum Endowment Fund, en internationell hedgefond med över 27 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Soros började sitt liv under de svåraste förhållandena; bodde som en ung judisk pojke i Nazi-ockuperade Ungern 1944. Han immigrerade sedan till England för att delta i London School of Economics och flyttade till USA 1956 för att arbeta som börsmäklare. Idag är Soros en passionerad investerare, filantrop och demokratisk idealist som kan lära oss mycket om investeringar, handel och filosofi.

Så vad kan vi lära av den här mästarehandlaren som vi direkt kan tillämpa på vår egen handel? Låt oss diskutera…

Soros handelsfilosofi
George Soros är huvudsakligen en kortsiktig spekulant. Hans berömda hedgefond är känd för sin globala makrostrategi, en filosofi som koncentreras kring att göra massiva envägssatser på rörelser av valutakurser, råvarupriser, aktier, obligationer, derivat och andra tillgångar baserade på makroekonomisk analys.

Även om detta skiljer sig något från min egen personliga handelsmetod som bygger mer på teknisk analys och mer specifikt prisanalysanalys finns det fortfarande många paralleller mellan George Soros handelsfilosofi och min …

Vad kan vi lära av George Soros?

Det handlar inte om du har rätt eller fel, men hur mycket pengar du gör när du har rätt och hur mycket du förlorar när du har fel.

Denna första citat från Herr Soros handlar verkligen om det jag gjorde i min artikel om varför vinstprocenten spelar ingen roll. Meningen är att du kan tjäna pengar, även om du inte vinner majoriteten av dina affärer. Hur? Genom korrekt riskbelöning. Det är verkligen lika enkelt som det låter.

Om du inte vet hur du ställer upp dina affärer så att du gör cirka 2 gånger din risk eller mer på dina vinnande affärer, kommer du att ha en väldigt svår tid att vara lönsam under ett år. Jag har diskuterat i flera artiklar hur du kan tjäna pengar, även om du bara vinner 40% av dina affärer, så betyder det att du förlorar 60% av tiden!

Nyckeln ligger i att veta hur man väljer rätt affärer och inte överhandlar, vilket är lättare sagt än gjort, särskilt om du inte har rätt utbildning.

Jag är främst en trend-handlare och jag använder prisåtgärder för att hitta höga sannolikhetsuppgifter i branschen. Men trenderna slutar och flödar som ebb och flod och det är på nyckeldiagramnivåer eller stora inflexionspunkter som trender kan vända dramatiskt. Så jag ser också ut att handla från dessa stora diagramnivåer, antingen genom att titta på rena prisåtgärder eller genom att komma in på nivån på en blind entry.

Hela mitt tillvägagångssätt går ut på att händelserna är obestämda.

I överensstämmelse med läran av den sena stora Mark Douglas, säger Soros i ovanstående citat att vi aldrig säkert kan veta säkert vad som kommer att hända på marknaden. Vi måste handla i linje med detta faktum, annars kommer vi att bli alltför emotionella om våra affärer och vi kommer att börja tänka att vi har en speciell gåva för att förutsäga marknaden.

Sanningen är att genom att läsa prisåtgärder och veta hur man handlar med det kan du utveckla en effektiv handelsstrategi som kan ge dig väldigt höga sannolikhetssignaler både för att komma in och ut ur marknaden. Men det finns så många variabler som påverkar ett marknadspris varje dag, att det verkligen är ett element av slumpmässighet till en viss handel, som vi inte kan kontrollera. Således måste vi kontrollera vad vi kan: vårt inträdespris, vår risk, vår stoppförlust och målplacering och de pengar vi använder för att handla med, såväl som vårt eget beteende och tänkande. Något utanför dessa saker är helt ur händerna på marknaden och ju mer du försöker styra marknaden desto mer kommer du att förlora.

Att vara så kritisk är jag ofta ansedd som en kontrarisk. Men jag är väldigt försiktig om att gå mot flocken; Jag kan bli nedtrampad … För det mesta är jag en trendföljare, men hela tiden är jag medveten om att jag är medlem i flocken och är ute efter böjpunkter.

Detta liknar en tidigare punkt ovan, men nyckelpunkten här är ordet contrarian (spekulant). Jag har alltid ansett mig en spekulant och jag har även skrivit en artikel om den kontrariska handelsstrategin. Men först och främst är jag en kartläsare, så jag förstår alltid vad den dominerande trenden är, liksom den övergripande historiken på diagrammet. Som Soros sa, är jag ansvarig för att bli nedtrampad om jag bekämpar en stark trend. Så att vara kontrarian betyder inte alltid handel mot trenden, det betyder att du tycker annorlunda än flocken. Jag väntar på att dra tillbaka i trenden, istället för att komma in när trenden förlängs och om att dra tillbaka (som de flesta handlare gör). Att vara contrarian mot mig betyder att jag följer prisåtgärden och tänker som en professionell, och försöker alltid att göra motsatsen till vad amatören gör.

Marknaden är en matematisk hypotes. De bästa lösningarna på nästan allt i livet är enkla, inklusive handel.

Därför älskar jag prisåtgärder så mycket och varför jag blev kär i det till att börja med; det är enkelt, men ändå effektivt. Trött på alla förvirrande handelsindikatorer? Nja, gissa vad? Du behöver dem inte och de skadar dig. Fråga mig inte hur jag vet det här, men låt oss bara säga att jag har varit här i 16 år och de tidiga dagarna var fyllda med indikatorer och övertänkande, överkomplicerade och förlorade pengar.

Risken är smärtsam. Antingen är du villig att bära smärtan själv eller du försöker vidarebefordra den till andra. Vem som helst som är i riskhantering men inte kan drabbas av konsekvenserna är inte bra. Det finns inget som fara för att fokusera sinnet och jag behöver spänningen i samband med att ta risker för att tänka klart. Det är en viktig del av min tänkande förmåga. Risk är en viktig ingrediens i att tänka klart.

Jag älskar det här citatet. För mig säger han att om du inte gillar att ta risker, speciellt ekonomiska risker, kommer du inte att överleva som en handlare. Risken hjälper till att fokusera sinnet som han säger, jag är på samma sätt; Jag känner att jag är mer angelägen och medveten om marknaden när jag har pengar i fara. Men det finns en fin linje mellan att vara fokuserad och överintegrerad och överhandel. Risk kan göra dig fokuserad, men du vill inte spendera hela tiden på att titta på diagrammen, det kan leda till handelsmissbruk.

Den viktigaste punkten är att du verkligen måste älska detta “spel” för att trivas på det. Vissa människor är inte mentalt avskurna för att ta finansiella risker och kunna fungera effektivt på marknaden med sina pengar på linjen.

Om investeringar är underhållande och om du har kul, gör du förmodligen inga pengar. Bra investeringar är tråkiga.

Att handla för att tjäna pengar är relativt rutinmässigt och förutsägbart. Det betyder att det inte borde vara stora förändringar i din handelsrutin. Du bör gå igenom en förutsägbar handlingsplan varje dag när du analyserar diagrammen och det borde inte vara en stor varians i ditt handelsbeteende från dag till dag.

Om du överhandlar och riskerar för mycket (spelande) upplever du hög highs och låga lows, emotionellt sett (och ekonomiskt). Det här kan vara roligt och till och med spännande, men du kommer att bli fattig. Du vill inte sluta helt bankrutt så försök att göra din handel så “tråkig” som möjligt. Med “tråkig” behöver det inte vara tråkigt – det behöver bara vara icke-emotionellt laddad. Lär dig att älska rutinens “smärta” och rutinen kommer på sitt sätt skapa lönsamma handelsvanor. Någon som är mer klokare än jag sa en gång, “Känn smärtan av disciplin eller lida smärtan av ånger”, låt det genomsyra genom ditt sinne ett tag.

Kortfristig volatilitet är störst vid vändpunkter och minskar när en trend etableras. När alla deltagare har justerat kommer spelets regler att förändras igen.

Vad Soros säger här är att volatiliteten är störst när investerare utan övertygelse inte kan hålla sin position då trenden börjar förändras. Tidigare adoptörer av en trend är de mest kunniga och har den största tidshorisonten, så de kan hålla sig igenom de normala upp- och nedgångar som uppträder på marknaderna.

Den höga volatiliteten är verkligen ett talande tecken på vändpunkter (både upp och ner) på marknaderna. För en prishandlare är volatiliteten en vän och om du vet hur du läser det ordentligt kan det vara mycket lönsamt.

Jag är bara rik eftersom jag vet när jag har fel … Jag har i princip överlevt genom att känna igen mina misstag.

Slutligen, precis som Soros, har jag också överlevt det här länge på marknaden genom att erkänna mina misstag, medge att jag hade fel och åtgärda problemet. Det betyder också att jag känner igen när en handel jag gick in inte är rätt och gå ut.

Handel är inte för den personen som inte kan erkänna att de inte är perfekta eller när de har fel. Du kommer att ha fel i handeln, speciellt i dina tidiga / inlärande dagar.

Slutsats
George Soros gjorde sin första förmögenhet genom att ta en kontrarisk position; han satsade på att det brittiska pundet skulle sälja när det var högt och verkade starkt och de flesta var långa. Soros kunde göra detta genom att vara en smart lärljunge på marknaderna och diagrammen. Hur som helst var han en kontrarian i hjärtat och därför känner jag en så stark koppling till hans inställning.

När du lär dig att läsa och handla från den naturliga prisåtgärden på diagrammen börjar du oundvikligen tänka mer kontrariskt och mindre som en flockledare. Du slutar vara rädd och diagrammet börjar ge dig större mening. Rädsla kommer från bristande kunskap, från att inte förstå det som vi är rädda för och du kan verkligen inte vara bra på något om du fruktar det. Du kan eliminera din rädsla för handel genom att få mer kunskap och lära sig att prissätta handel. Om det finns en sak vi kan säga för att sammanfatta George Soros handelssucces, är det att han utvecklat sin handelsförmåga så akut att han inte hade rädsla för att ta någon handel och vi kan nu se resultatet av en sådan förmåga i hans berömda miljarder dollar short-vinsten av det brittiska pundet.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here