Är det följande handelsscenario bekant för dig? …

En trend har brutit sig upp genom en nivå och börjar röra sig aggressivt och öka med fart. Då ser du plötsligt marknaden rotera tillbaka till en bra solid nivå och det bildar en bra Price Action-signal på den nivån och i linje med trenden. Men snarare än att vidta snabba åtgärder och ställa in handeln, stirrar du bara blankt, som en “hjort fångad i strålkastarna”, oförmögen att vidta åtgärder. Du tänker då: “Jag ska låta marknaden löpa sin väg, för jag tror inte att den kan fortsätta med tanke på hur långt den redan kommit, kommer jag inte att kunna gå in” etc.

Inte långt efter detta ögonblick fortsätter marknaden på väg utan att ha dig ombord. Du känner ilska, frustration och vanligtvis som att du vill slå din datorskärm i tusen bitar.

Låt mig berätta att ovanstående scenario är något som många handlare upplever och idag vill jag prata om några liknande scenarier som du kan hitta dig i och ge dig lösningen att undvika dem i framtiden …

“Hjorten i strålkastar”-problemet …
Många – till och med vissa erfarna handlare – står ibland inför rädslan för att “dra avtryckaren” med en affär. Vad kan du göra för att övervinna denna rädsla och gå vidare med din handel?

Låt oss först diskutera vad som brukar hända med handlare som står inför detta problem …

Handel kan vara svår eftersom varje handels- och marknadsscenario kommer att vara unik. I själva verket, som den sena stora Mark Douglas sa i Trading in the Zone: “Inga två ögonblick på marknaden är någonsin exakt samma”. Som en följd hävdar handlarna ofta eller är förvirrade om huruvida “denna signal” är ett värt att handla på eller inte.

Vi brukar tänka rätt utav helt bra affärer ibland …

Hur ofta har du sett en död uppenbar handelssignal och du stirrade bara på den istället för att komma in i den och fortsätter att stirra i misstro att du inte tog den medans den fortsätte till din fördel.

Trendmarknader är ofta så uppenbart tydliga att vi inte kan tro att marknaden kommer att fortsätta. Faktum är att ett av de största problemen människor har är att de tycker något som “Åh denna marknad har fallit (eller uppstått) hittills inom denna korta tid och den kan inte gå längre”. I huvudsak presenteras vi med vackra bevis att den kan gå vidare, i form av en starkt handelsrörelse. Detta är klassiskt övertänkande / överanalys / analys-förlamning, kalla det vad du vill.

Jag har till och med nyligen märkt att aggressivt rörliga marknader tenderar att inte vara för djupa eller betydliga. När marknaden rör sig, måste vi hitta en entry för att dra nytta av de stora marknadsrörelserna, vi vill inte ständigt vänta på en återhämtning som aldrig kommer. Naturligtvis innebär detta att du utvecklar din handelsförmåga och känner att du kan veta när en marknad rör sig aggressivt och när det inte gör det.

Ett annat vanligt scenario av “hjorten i strålkastar-syndromet” är när vi ser en nivå som håller sig fast medans priset testas, men vi börjar tro att det inte kommer att hålla när vi ska handla. Vi tänker “åh, nu kommer det inte att hålla för min handel” etc. Vi sätter oss och då vänder marknaden till den nivån vi planerade att handla på, utan oss ombord, igen. Frustrerande, minst sagt.

Det är efter att vi har gått igenom dessa olika scenarier där handelsmentaliten tar över. Vi blir övertygade på grund av val från dessa affärer vi analyserat men inte tog och nästa gång tar vi en liknande handel, men det är en handel där vi förlorar och förstör oss mentalt. Du kan se hur detta blir en psykisk cirkel där du ser ett handel arbeta som du tvekade på för att sedan ta en liknande handel och misslyckas. Då börjar du bli arg.

Nyckeln här är att om vi hade bytt både uppställningar (den som vi tvekade på skulle ha varit en vinnare och den nästa som misslyckades) skulle vi nu ha mycket pengar om vi hade 2 till 1 vinster och då den ena förlusten.

Här är ett klassiskt exempel på ett rörelse som många handlare troligen tvekade på …

Ta en titt på det dagliga diagram nedan – marknaden hade varit i en stigande trend innan den gick tillbaka och drog nästan 300 pips i slutet av april. Folk ville inte tro att trenden hade vänt, de tänkte “åh den kan inte falla längre, det har fallit 300 pips på en ganska kort tid …”. Vad hände sen? Marknaden föll omedelbart ytterligare 300 pips med utan någon av dessa personer ombord…

Här är en annan handel på AUDUSD:

Efter nästan 600 pip nedåtsidan försökte de flesta att välja botten, de tänkte att den inte kan falla längre. Varför hade de fel? Nja, det är enkelt; Price Action-beviset på diagrammet var fortfarande väldigt baisse och det fanns gott om plats för priset att fortsätta falla. Det här är de typer av affärer som folk tittar på och tycker “den går inte längre”, men då gör den det …

Lösningar
Förstå handel är ett spel av sannolikheter – Du måste ta alla chanser av din “handels-edge” och inte tveka. Om du tvekar på en helt bra signal kommer det att kasta bort hela din affärsinriktning och rytm, för om du då tar en handel som förlorar kommer du att börja tvivla på dig själv och din metod. Du måste alltid komma ihåg att vi handlar om sannolikheter, inte några säkra kort och att varje enskild handel huvudsakligen är en slumpmässig väntan. Det är den övergripande strategin när det handlas konsekvent över tid som ger dig en hög “sannolikhets-edge”.

Nästa gång du ser något, agera på det – ganska enkelt. För att inte vara rå, men du måste vara stark om du vill vara en handlare. Om du ska tveka och vara rädd för att ta helt bra uppställningar, försök inte länge med handel. Att sänka din risk till ett dollarbelopp som du är okej med att förlora kommer också att hjälpa dig att ha mindre rädsla för att en handel förlorar, vilket bör hjälpa dig att eliminera tvekan / rädslafaktorn.

Marknaderna rör sig ofta längre än vad vi tror – Kom ihåg att marknaderna ofta rör sig längre än vad du tror att den kommer att göra. Så, överanalysera inte situationen; om du ser en stark trend antar jag att den kommer att fortsätta tills den visar dig något annat …. istället för att anta att det kommer att sluta utan något bevis. Övertyga dig inte om saker utan prisbaserade bevis.

Gör studie, du ska veta vad du ska leta efter – Om du inte har lärt dig hur man handlar ordentligt och du inte vet vad du handlar med, kommer du att tveka och vara rädd bara för att du inte vet vad du gör. ; Den enda lösningen är kunskap. Folk är rädda för vad de inte förstår.

Slutsats
När det gäller de två handelsexemplen ovan kan dessa typer av affärer ta några dagar eller ännu mer att träna. Sitta inte där och kolla inte dem hela dagen på jobbet eller skolan eller hemma eller var som helst. Låt marknaden köra och inte mikrohantera eller överhämta dina affärer genom att du tittar på lägre tidsramar, etc.

Denna mentalitet att vara disciplinerad i både när du ska handla och när du inte borde, liksom att ha disciplin för att inte styra dina affärer, är den exakta mentaliteten som ledde till att jag vann en handelskonkurrens. Jag såg signalerna, jag trodde på min metod och jag var aggressiv. Hade jag suttit som en “hjort i strålkastarna”, orolig för om “detta drag kommer att fortsätta eller inte”, skulle jag inte ha vunnit. Jag var helt enkelt tvungen att ha disciplin och lita på min “edge”.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here