Jag är säker på att du har undrat flera gånger om vad de professionella handlarna gör för att lyckas över det långa loppet. Det är lätt att träffa några vinnare, men hur gör du det till en mer konsekvent och långsiktig handelsframgång som du kan omvandla till heltidsinkomst? Vad gör professionella handlare som du inte gör?

Den typiska dagen för ett proffs är förmodligen väldigt annorlunda än din. Från vad de tycker och vad de gör så finns det mycket du kan lära dig av deras dagliga vanor. Nybörjare tror att handel handlar om att titta på diagrammen, desperat hitta en handel, medans proffsen är lugna och håller sig till sin rutin eftersom de vet att det inte finns någon brådska. Nybörjarna tänker hela tiden på de livsverksamheter de har, medans proffsen litar på processen och handelsplanen så att de inte behöver bekymra sig.

Proffs-sinnet och hur de tänker
Professionella handlare förstår sina egna sinnen och hur deras egna personligheter kan störa deras handelsframgång. De har identifierat och arbetat med att lösa dessa psykiska problem och blir därmed en bättre handlare och person. Några av dessa frågor är överhandel / spel på marknaden, att vara rädd för att gå in i en handel, vara girig, till exempel. Att utveckla en lönsam affärsidé är ett krav för att bli en professionell handlare. Det är något du måste jobba med, det händer inte bara så här”. Det börjar med utbildning, med att lära sig gemensamma vanliga fallgropar och förstå varför du gör dem, sedan utveckla en handlingsplan för att bekämpa dem och förhoppningsvis att besegra dem för alltid.

Professionella handlare vet att de inte alltid kan vara i handeln
Huvuddelen av att vara proffshandlare är inte dagshandel, för uppriktigt sagt är dagshandel extremt svårt att lyckas med. De flesta proffshandlare är tålmodiga och tänker inte på marknaden som en vilja att vara i en handel. De tänker på det mycket mer objektivt; “Är min “handels-edge” närvarande? Jag genomför min handelsplan, om inte, då handlar jag inte, inga problem”. Den främsta skillnaden i tankesättet mellan en amatör och en professionell handlare är att proffset inte har bråttom i sin handelsstrategi. Man spelar helt enkelt spelet eftersom man vill vinna på det, inte för att man försöker tjäna pengar. Att tjäna pengar är en biprodukt av den ansträngning man lagt ner för att vinna.

Proffs handlar när de flesta människor är för rädda för att handla
Kanske mer än något annat är kännetecknet av en professionell handlare att de handlar när andra inte vill göra det. Kanske mer specifikt kommer en professionell handlare att vara på motsatt sida av en handel än en amatör.

Som ett exempel kan en trend tyckas vara väldigt gammal, som att det borde sluta någon dag nu, men proffset vet att marknaderna kan gå mycket längre än vad folk tror, även när det ser ut som att vara “för” högt eller lågt, kan marknaderna fortsätta att förlängas. Således kommer den professionella handlaren inte att ha något problem att köpa sig till en “väldigt hög” trend eller sälja till en “väldigt låg” fallande trend, medans amatören kommer att försöka välja topp eller botten och ständigt bli stoppad av förluster där trenden fortsätter oundvikligen.

Strategin för en professionell handlare
Proffsen väntar tålmodigt på deras handels-edge. Det kan inte alltid vara så svart och vitt som bara ett prismönster eller en EMA crossover; vissa yrkesverksamma vet bara när marknadsförhållandena är mogna för en entry. Detta kan vara en kombination av teknisk och grundläggande kunskap. Poängen här är att proffsen vet vad de letar efter och slösar inte energi och pengar efter något som inte är precis vad de letar efter. De har utvecklat sin handels-edge genom år av lärdommar, massa försök och misstag, vilket har utvecklat en stark känsla för att komplimentera kartläsningen och marknadsanalysen.

De har förtroende för sin handelsstrategi och de tvivlar inte på om det fungerar eller om de borde fortsätta använda det. Om du inte handlar med din strategi med 100% förtroende, måste du tänka om den strategin och kanske lära dig en ny.

Krokodil och sniper-metaforen
Jag kan självklart inte prata för varje professionell handlare där ute, men jag vet en gemensam tråd som alla våra strategier har gemensamt. Vi tar alla ett sniperliknande sätt för vår handel, vilket i grund och botten bara innebär att vi bara handlar om vår edge är närvarande. En annan bra metafor för att förklara strategin och mentaliteten hos en professionell handlare är hur en krokodil beter sig. En krokodil är en finjusterad dödsmaskin. Den har utvecklat sin jaktstrategi genom miljontals år av evolution, till den punkt där det har blivit en vana. De tvekar inte. De väntar tålmodigt.

Kapitalförvaltning och hantering av risker
Professionella har en risk- och penninghanteringsplan. Du, sannolikt har inte det om du fortfarande förlorar pengar. Förstår du varför riskhantering är så viktig? Förstår du kapitalbehov? Förstår du vikten av att ha en riktig exitstrategi på plats för varje handel du tar? Proffsen förstår dessa saker och de har planer för dem.

Att vara medveten om att inte handla korrelerade marknader
En professionell handlare är medveten om att handelskorrelerade marknader och inte på ett korrekt sätt minskar risken, kommer leda till mer risk än vad de är bekanta med. Du måste förstå marknadskorrelationer i viss mån och se till att du inte fördubblar en position genom att handla två marknader samtidigt som är högt korrelerade, till exempel EURUSD och GBPUSD till exempel.

Att vara medveten om den nuvarande volatiliteten på marknaden, stoppa distansförändringen
Professionella handlare har en stark medvetenhet om volatiliteten på marknaden. De förstår att volatiliteten förändras ofta och de vet att de behöver justera sin inställning i enlighet därmed. Till exempel skulle du inte kunna använda samma Stop loss-avstånd eller profit targets på en marknad som har väldigt låg eller väldigt hög volatilitet.

Handelsplan
En professionell handlare har byggt sin handelsplan på en solid grund bestående av de tre huvudpunkterna som diskuteras ovan: “Mindset, Metod och Money”. Jag hänvisar till detta som “3m handel”. Utan en fast förståelse, behärskning och utveckling av alla dem tre M: kommer du inte att lyckas. Du måste bygga din handel på de 3 M. Om din pengahantering är avstängd, kommer du att misslyckas, även om din strategi och mentala tillstånd är på plats. Detsamma gäller för de andra delarna, om en av de tre är av, kommer du inte att lyckas.

Proffsen fortsätter att lära och studera
Professionella lär sig av andra, mer erfarna än dem. Var inte rädd för att erkänna att du inte känner till allt och ta instruktioner och insikter från andra som känner till mer än dig. Kännetecknet för en intelligent och framgångsrik person är inte att de vet mycket, det är att de erkänner att de inte vet allt och att de lär sig ständigt mer.

En fattig person är den som tror att han vet allt det finns att veta och inte fortsätter att öka sin kunskap. Den rika personen är ödmjuk och vet att för att tjäna sin förmögenhet måste hen fortsätta att studera och törsten av kunskap och personlig tillväxt är omättlig. Så om du verkligen vill börja tjäna pengar, börja med att lära dig hur man handlar, fortsätt lära dig och sluta aldrig.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here