I förhållande till mitt senaste inlägg vill jag idag ge dig några anledningar till varför handel inte är dålig och hoppas kunna ge dig några idéer för att lösa dina inre konflikter.

Offentlig uppfattning säger att spel (läs:handel) är dåligt. Dina föräldrar säger att spel är dåligt. Din partner / make säger att spel är dåligt. Nja, gissa vad, de har fel.

Under mina år på jorden har jag sett många ambitiösa spelare smula pressade av sina kamrater och av samhället. Att tjäna pengar som professionell spelare är enligt de lika dålig som att säga att man kommer att bli underjordens drogkingpin eller förmodligen ännu värre! Åtminstone tjänar drogkingpins pengar istället för att förlora dem.

Hyckleri kommer att hyfsas

Samma hyckleri som driver spel till evig fördömelse kommer även att spela en stor roll när man tänker på alkohol och andra droger. Alkohol är “ok” eftersom den är djupt rotad i vårt samhälle, Marijuana är “dålig” eftersom det är ett läkemedel. Överraskning! Alkohol är mycket värre än de flesta andra droger: “Överdriven alkoholanvändning ledde till att cirka 88 000 dödsfall och 2,5 miljoner år av potentiellt borttappad livslängd (YPLL) varje år i USA.

Dödsfall efter marijuana? Noll. Jag ville bara klargöra en punkt här: bara för att alla säger att marijuana är dålig, betyder det inte att de har rätt.

Tanken som de flesta människor når i sitt liv är helt enkelt att lyssna på andra och ta det för givet. Det enda som ändras är deras källa till information. Först trodde du att dina föräldrar hade rätt, sedan trodde du även på Fox News – att USA:s frihet måste försvaras genom att bomba civila på en annan kontinent.

Det är förresten skönheten i yttrandefriheten – om alla kan säga vad de vill, är det väldigt enkelt att få propagandamaskinen att springa eftersom människor är överväldigade av information och helt enkelt förlitar sig på den största och välkända informationskanalen.

Om du någonsin vill göra dig till en professionell spelare, måste du titta långt, långt, långt bortom den gemensamma horisonten. Du måste fråga om allt och alla hela tiden. Var självständig.

Om du inte förstår det, får du inte döma. Varför säger jag att folk som säger att spel är dåligt är hycklare? Av två anledningar: en, de förstår inte professionellt spelande och kan inte särskilja det från andra aktiviteter. Två, de är spelare själva. Ja, alla är det!

När det gäller anledning nummer ett, är det ett riktigt enkelt koncept. Ingen kan ha en giltig åsikt om något som han inte förstår, ingen diskussion.

För anledning nummer två ska jag ge dig några exempel: Du undertecknar ett försäkringsavtal. Du kommer på en annan plan. Du lämnar ditt hus och köper nytt. Du skaffar nytt jobb. Varje gång du byter ut något för något, spelar du. Du bedömer värdet på den sak du får i utbyte mot vad du ger och mäter om risken är värt belöningen. Det kommer alltid att finnas en osäkerhetsfaktor eftersom du inte vet 100% vad du får.

Vad de flesta människor förmodligen inte vet är att de spelar med sina liv varje minut. När du byter ut din tid, den mest värdefulla varan i världen, för pengar på ett normalt 9-5 jobb, spelar du – risken (förlorad tid) är värt belöningen (pengar), vilket oftast är inte är.

Men det är precis hur människor väljer sina jobb. “Hur mycket kan jag tjäna?” Du satsar faktiskt ditt liv på en “dröm” som inte ens är din. Jag kan garantera att belöningen blir löjligt liten jämfört med din risk.

Självklart säger jag inte att du inte borde jobba hårt. Att arbeta hårt gör dig lycklig.

Så där har du det. Varje enskilt beslut du någonsin gör i ditt liv är ett spel. Att satsa pengar på ett resultat du tror på är bara en annan form av värdeutbyte. Vissa är bra på det, andra inte.

Spel är betraktat som skadligt i de flesta samhällen över hela världen eftersom det i stor utsträckning inte förstås och eftersom det lockar “färgstarka” människor. Men det lockar också många av de ljusaste och smartaste sinnen som jag någonsin haft äran att lära känna.

Spel är min passion, mitt liv. Jag andas med det, jag äter med det, jag drömmer om det. Livet är ett spel. Du kanske bara vill försöka bli bra på det! Eller fortsätt att lyssna på andra. Det är upp till dig, verkligen. Och om du vill bidra med något värde till samhället, donera en bit av dina vinster till välgörenhet, som jag har gjort i åratal. Var passionerad om vad du gör med pengarna du tjänar och gör det bra.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here