Som jag tidigare sade i ett blogginlägg är jag alltid förvånad över hur få personer som faktiskt läser böcker och / eller matar in sin hjärna med andra saker som Netflix och kvällsnyheter.

Missförstå mig inte, jag tror inte att det räcker med att läsa vetenskapliga texter. Det handlar om balans, precis som när det gäller näring.

Jag studerade faktiskt filosofi vid Johann Wolfgang von Goethe-universitetet i Frankfurt och idag vill jag dela med mig en av de största tänkarna någonsin. Jag tänker inte bara på Goethe, som skrev tidlösa episka och lyriska poesier som Faust eller Young Werthers sorger, han var också finansminister i tyska domstolen och väldigt intresserad av allt liv och vad mänskligheten har att erbjuda.

Han är definitivt min förebild när det gäller att kombinera en framgångsrik karriär, livets glädje, kärlek och nyfikenhet för kunskap och filosofiska tankar. För mig är hans liv ett uttryck för vad en människa kan hoppas uppnå under sin tid på denna planet och jag kan bara uppmana dig att läsa allt han någonsin har producerat, samt de olika biografierna om honom. Han är en av de mest fascinerande personerna som har någonsin vandrat på denna planet.

Så, låt oss ta en titt på några av de citat som detta stora sinne hade att erbjuda oss. Alla dessa kan tillämpas på andra områden av ditt liv än bara handeln, såklart. Det finns mycket att lära från dessa ord.

1. “Tvivel kan bara tas bort genom åtgärd.”

När jag började spela poker brukade jag lägga större vikt på att förbättra de psykologiska aspekterna i mitt spel. Men idag vet jag att det var ett misstag. De flesta psykologiska problem försvinner med kunskap. Arbeta med din kompetens och det kommer att öka ditt förtroende med din handel och de flesta av dina problem kommer att försvinna. Detta är den enkla sanningen.

2. “Att veta är inte tillräckligt; vi måste göra. “

Detta är uppenbart. Jag vet en stor del av människor som faktiskt vet vad de ska göra men de gör inte det. Med andra ord är disciplin skillnaden mellan misslyckande och framgång.

3. “Det som betyder mest, får aldrig vara till nåd av saker som är minst viktiga.”

Det som betyder mest är att du blir lönsam. Det som betyder något är att du kopplar av på stranden. Jag ser att folk som inte har gjort det ännu går ut varje helg och festar, vad firar de?

4. “Vi måste alltid förändras, förnyas, föryngra oss själva; annars härdas vi. “

Ha djärva åsikter men var ännu djärvare när du måste ändra dem. Sluta aldrig lära dig, du kan aldrig vara okunnig. Varje tanke förtjänar en andra tanke. Jag spenderar minst en timme varje dag och läser något som jag inte förstår eller något som jag än inte vet om handel.

5. “Livet tillhör de levande och den som lever måste vara förberedd för förändringar.”

Så länge du är i detta spel kommer det aldrig att vara en punkt där du “lyckades”. Framgång är en oändlig process.

6. “Känner du dig själv? Om jag kände mig själv skulle jag springa iväg”

Den här är kanske min favorit. Självuppfattning är farligt underutvecklad i västkulturer och det verkar speciellt i den del av befolkningen som handlar. Om folk skulle vara bättre på att känna sitt egna sinne, skulle de sluta lura sig själva och slutligen göra vad som behöver göras? Förmodligen.

7. “Folk som tycker ärligt och djupt har en fientlig inställning till allmänheten.”

Det finns mycket information där ute men de flesta är blinda följare istället för kritiska tänkare. Varför? För det här är hur vi lyfts upp. En idiot i en kostym “är” en myndighet och allt han säger måste ju vara rätt?
Var aggressiv och fientlig mot kollektiv visdom. Den fungerar inte.

8. “Vi är våra egna djävlar; Vi kastar ut oss själva ur paradiset. “

Livet kunde vara så enkelt om jag bara kunde hålla mina inre demoner i kontroll. Men det här är en ständig kamp ​​och kommer alltid att vara tills jag hamnar i graven.

9. “Allt är svårt innan det blir lätt.”

Vissa glömmer helt enkelt hur det var när de var nybörjare. Människor är arroganta istället för ödmjuka. Även promenader var svårt när du var en bebis. Du var tvungen att lära dig först och du förstörde ditt vackra ansikte mer än en gång. Var alltid ödmjuk, glöm aldrig var du kommer ifrån.

10. “Om du inte känner det, kommer du aldrig få det.”

Om en strategi eller ett koncept inte klickar med dig är det troligt att du aldrig kommer att tjäna pengar på det. Hitta något som är meningsfullt för dig, något som bygger på principer som du tycker är rimliga. Du måste känna det. Detta är det enda sättet att fortsätta framåt i rimlig takt. Bli av med död vikt.

11. “Talang utvecklas i ensamhet, karaktär utvecklas i livets ström.”

Att bli en bättre handlare kommer bara att hända dig, ensam framför din skrivbord, som arbetar med dina problem med fokus och disciplin. Styrkan (karaktären) för att hålla fast vid din handelsplan.

12. “Svårigheter ökar ju närmare vi når målet.”

Bråkiga handelsmän ska inte avundas. Det är en hemsk plats att vara på och ju längre du befinner dig i detta området desto mer frustrerad kommer du att bli.

13. “Vi blir aldrig lurade; vi lurar oss själva. “

Om du förstår detta citat kommer du att göra det som en handlare. Om du tror att du förstod det, gjorde du det förmodligen inte. Tänk på det.

14. “Jag älskar de som längtar efter det omöjliga.”

Vi längtar efter det omöjliga och för att lyckas i en bransch som har en 99% felaktighet är nästan omöjlig. Ändå tror vi alla att vi ska göra det. Naturligtvis, så snart din tro dör, så görs din chans till guldkrukan. Sluta aldrig tro att det omöjliga är inom räckhåll.

15. “Vi vet exakt bara när vi vet lite; Tvivel växer med kunskap. “

Du kommer ihåg den tiden då du just börjat. Varje stor handlare som jag känner till glömmer aldrig att det finns hundratals miljoner bitar av information där ute som används mot honom och han vet inte ens om dem. Tvivel är namnet på spelet.

16. “Att tänka är lätt. Att agera är svårt. Men det svåraste i världen är att handla i enlighet med ditt tänkande. “

Vi känner inte alla de känslorna av enorm uppmaning när vi vill stänger en handel, men vår handelsplan säger något annat? Set & forget är ett mycket bättre tillvägagångssätt än aktiv hantering för de flesta handlare från detta perspektiv.

17. “I samband med engagemanget sammanfogar hela universum att hjälpa dig.”

Ja, det här är verkligen sant. “Lycka” är helt enkelt möjlighet + förmåga, inget annat.

18. “Det finns inget mer skrämmande än okunnighet i handling.”

19. “Så snart du litar på dig själv, kommer du att veta hur man ska leva.”

Så snart du litar på dig själv, kommer du också att veta hur man handlar. Det betyder inte att du är okunnig eller falskt säker på dina förmågor. Det betyder att du arbetar hårt och litar på din förmåga att komma till dina egna slutsatser. Handel är en resa, precis som livet. Välj vägen själv, lita på dig själv.

20. “Ingen är mer hopplöst förslavad än de som tror att de är fria.”

Detta gäller för 99% av befolkningen på denna planet, tyvärr. Att tro att sanningen de har som implanterats från barndomen är den enda verkligheten. Det här är så svårt att titta på. Kritiskt tänkande på negativa nivåer.

21. “Vi behöver inte besöka ett mentalsjukhus för att finna oordnade sinnen. Vår planet är universums mentalsjukhus. “

Den här talar för sig själv ?.

22. “Man borde åtminstone lyssna på lite sång, läsa en bra dikt, kolla på en fin bild och om det är möjligt, tala några rimliga ord.”

Människor som inte läser och varken är intresserade av konst eller musik har ingen plats i mitt liv.

23. Rutin

Ja, jag hatar rutin. Rutin är dock viktigt för att göra det som en handlare. Men jag vill inte leva som en maskin. Det är trots allt en av de främsta anledningarna till varför jag slutade mitt 9-17-jobb. Så här blandar jag till det ibland; Jag gör galna saker som att äta Pizza till frukost eller joggar på morgonen istället för på kvällen. Lita på mig, dessa små saker gör en stor skillnad i produktivitetsnivåer.

Låt inte ditt liv bli en följd av rutiner, det är värst.

24. “Kom ihåg att leva.”

… och glöm inte att arbeta ?. Det handlar om en hälsosam mix, det är det jag alltid predikar för alla. Att jobba hårt är skit. Detta är ditt liv, du har bara en chans.

Jag hoppas att jag kunde inspirera några av er att läsa mer av den här stora mannen som heter Goethe.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here