Xavier86 träffade eToro i början av 2013 och har konsekvent redovisat vinst i fyra år. Handlaren kommer från Kamerun och spelar huvudsakligen med aktier i teknikföretag, eller som Xavier kallar det – en marknad för framtiden. Denna populära trader är verkligen en av de långsiktiga investerarna som har positioner i månader och ibland år. Nedan hittar du den konversationen som eToro-teamet har haft med denna handlare.


Berätta lite om dig själv

Hej, jag heter Alain Xavier Kuetche Soh. Alla kallar mig Alain Xavier eller bara Xavier. Jag är en populär investerare på eToro och de senaste fyra åren har jag tjänat i genomsnitt 40 procent per år på marknaderna.

Jag har inte alltid varit en populär investerare och även nu när en expert patch har klungit på mig, har jag känt mig viktig. Men jag har mycket erfarenhet och jag kan säga att jag alltid kommer att vara villig att lära och uppskatta de lektionerna som marknaden ger mig. Innan jag fick veta om eToro gjorde jag många misstag som kostade mig mycket pengar. Men innan jag förklarar det, låt mig berätta lite om mig själv.

Jag är en nybörjar-nätverksadministratör. Under 2009 blev jag, förutom mitt arbete som datortekniker, intresserad av företag inom denna sektor. På så sätt fick jag veta mer om marknadsföring på internet och alla investeringsprogram relaterade till det. Det var en katastrof. Jag förlorade för mycket pengar med hjälp av dåliga metoder på dåliga plattformar.

Har du någon investeringserfarenhet innan du gick med i eToro?

Som jag nämnde var mina första investeringar inte särskilt framgångsrika. Efter ett tag var jag intresserad av binära optioner för att senare bara förlora alla de besparingar jag tjänat från mitt äventyr. Jag skämdes så mycket att jag inte ens erkände det för min egna fru.

Några månader senare försökte jag igen med binär handel bara för att förlora den första insättningen som då var ca 500 euro. Återigen bestämde jag mig för att sluta investera.

Men någonstans i bakhuvudet ville jag fortfarande göra en vinst. Jag bestämde mig för att noggrant analysera mina tidigare misstag för att se till att jag inte gr dem igen. Jag ville inte öppna och stänga flera positioner på en timme. Jag tänkte på att investera i värde.

Jag bestämde mig för att försöka igen men ville göra det på virtuella sätt. Så jag slog till med eToro, som annonserade ett gratis demokonto med en stor grupp av investerare. Möjligheten att testa sina färdigheter på virtuella sätt och lära av andra handlare på eToro övertygade mig om att skapa kontot.

Varför använder du eToro?

Först övertygade jag plattformens sociala karaktär, men efter en kort tid upptäckte jag social handel. Jag sade då till mig själv: Om jag fortfarande lär mig och finslipar min strategi, varför skulle jag då ge upp de vinster som kan erhållas av att kopiera från mer erfarna handlare än mig?

Redan 2013 betalade jag in min insättning och började kopiera andra eToro-användarnas transaktioner. Samtidigt handlade jag på ett demokonto och ägnade mig åt professionellt arbete.

Genom optimering och testning lyckades jag skapa en strategi som ger en avkastning på 30% per år. Dess enkelhet imponerar med stabil vinst.

Vad tycker du är de viktigaste fördelarna med eToro?

Det är utan tvekan sociala handeln. Möjligheten att kopiera transaktioner av bättre och mer erfarna investerare gör att vi kan boka in vinst även när vi är nybörjare.

En annan fördel för mig är enkelheten i hela plattformen. Allt från deponering av medel på kontot till transaktioner och stängning sker nästan på ett intuitivt sätt. I eToro känner jag att jag har kontroll över allt.

Beskriv din investeringsstrategi

Det här är den mest intressanta frågan. Många tror att de kommer att göra en förmögenhet på marknaden genom snabb inköp och ännu snabbare försäljning. För dem räknas antalet transaktioner dvs. mängden bestämmer vinsten. Naturligtvis har jag inget att göra med människor som använder sådana strategier och jag hoppas att de är bra på dem. Jag tror att investering borde vara en uppfyllelse av vår tid. Jag går fortfarande tillbaka till när jag var en författare (jag har publicerat flera böcker på Amazon). Jag vill inte tillbringa hela dagen på diagram.
Min strategi är inriktad på medel och långa intervaller. Jag väljer noga företag och analyserar dem noggrant.

Jag kan lista tre huvuddelar i min strategi:

1 Hitta ett bra företag

2. Undersök om företaget genererar intäkter (Ja, tidigare intäkter garanterar inte att vinsten kommer i framtiden, men jag har en fråga till alla som tvivlar – köper du aktier i ett slöseri och ber ändå om ett mirakel?)

3. Analysera dess diagram

I min handel fokuserar jag främst på teknikaktier. Jag tror att det här är det mest lovande företagen i vår tid och jag förutser det in på den framtida marknad. Naturligtvis lärde jag mig att inte lägga alla ägg i en korg i samband med investerarutbildning så jag försöker upprätthålla en hög diversifiering av min plånbok.

Du är en populär eToro-investerare. Vad är vinsten förknippad med denna titel och vad är dina planer som en populär investerare?

Först och främst är det bra att veta att tusentals människor drar nytta av mina marknadsbeslut. Jag har alltid gillat att dela kunskap och när jag lärde mig om det populära eToro Investor-programmet ville jag vara en del av det.

Naturligtvis är den uppenbara fördelen den extra kompensationen som populära investerare tycker om. Visionen om extra vinst genom investering är väldigt frestande och personligt motiverade mig att arbeta hårt för egen räkning.

Mitt långsiktiga mål är att bli en lika bra och erkänd investerare som Warren Buffett. Min fru skrattar varje gång jag säger till henne att jag kan bli en stor aktieägare i Google eller Amazon någon gång. Du kanske också skrattar under näsan, men även om det är ett ouppnåeligt mål är det fortfarande mitt mål.

Vad gör du om du inte investerar?

Först och främst skriver jag på min blogg, redigerar videor, skriver och samlar in material till min nästa bok. Även när jag inte investerar, tänker jag självklart på företag som jag skulle vilja investera i. Så mycket läste och analyserade jag kapitalmarknaderna.

Att arbeta hemifrån ger dig gott om möjligheter. Jag kan spendera mer tid med min fru och barn, vilket naturligtvis är väldigt trevligt. I slutet skulle jag vilja rekommendera detta sätt för någon som tänker på att börja sitt äventyr med finansiella marknaden att hitta någon annan som har varit lönsam i över två år och börja kopiera honom. Det här är den bästa formen av lärande som har lett mig till just det ögonblicket jag befinner mig i.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here