Wednesday, April 17, 2024

Rankning av kryptokurser

Rankning av kryptokurser är en officiell lista över alla digitala valutor på marknaden som möjliggör dess filtrering av flera kategorier. Varje rankning visar standard valutor i ordning från den största till den minsta och deras “storlek” bestäms av den totala kapitaliseringen.
Dessutom ger rankningen grundläggande information om alla digitala valutor. Dessa är:

  • Kryptovalutors namn
  • Symbolen och därmed namnet på myntet och citatförkortningen som används på analytiska/investeringsplattformar
  • Genomsnittspriset för en given valuta
  • Procentuell förändring under den senaste timmen, 24 timmar och vecka
  • Kapitalisering och därmed värdet av alla mynt som finns i omsättningen
  • Information om mängden mynt i omlopp
  • Volym och därmed omsättningen under de senaste 24 timmarna
# Name Coin Price % 1h % 24h % 7d Market Cap Circulating
supply
Volume(24h)

Kryptovalutors kurs

I motsats till traditionella valutamarknader har kryptovalutor kontinuerliga citat. Det innebär att du kan handla dem 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, inklusive helger.

Liksom i traditionella valutor utgör kryptovalutor även tvärpar. Det innebär att du kan köpa dem för EUR, USD och andra fiatvalutor samt för andra kryptovalutor. I praktiken ger det möjlighet att byta kryptovalutan för andra kryptovalutan utan att behöva ersätta dem tidigare.

Kryptovalutors pris

Av det faktum att kryptovalutorna handlas på många oreglerade börser kan deras värdering skilja sig från varandra. I praktiken betyder det att det inte finns något enda förutbestämda pris för Bitcoin eller någon annan digital valuta. Priserna skiljer sig från varandra på enskilda börser och beror till stor del på omsättningen på en given plattform.
Skillnader mellan utbyten kan vara så betydande att många människor använder dem för att göra skiljeförfarande och därför köper de vissa kryptovalutor på börsen på vilka värderingen är låg (billig) och återförsäljer de på marknaden, där värderingen är hög.

Priserna som presenteras i rankingen är genomsnittliga priser från olika börser. I början av 2018 meddelade coinmarektcap.com som är en av de mest populära webbplatser som övervakar priset och marknadsvärdet på digital valuta, att sidan tar bort från sin bas en del av de koreanska marknaderna. Huvudskälet till coinmarketcap.com-teamet för denna operation var de stora valutakursdifferenserna mellan koreanska börser och andra plattformar. Detta faktum medförde att de priser som presenterades i rangordningen var kraftigt uppblåst och inte speglade det faktiska läget.

Den stora fördelen med virtuella valutor är att de delas upp till den åttonde decimalen. Det betyder att vi inte behöver köpa 1 Bitcoin eller 1 Ethereum. Om vi ​​vill kan så kan vi köpa upp till 0.00000001 BTC.