Sommaren är äntligen här och snart sätter de officiella semesterveckorna igång. Svenskarna kommer att lämna sina hem för att spendera tid ute på landet, sommarstugor eller på campingplatser runt om i landet. Detta tycks ske oavsett väderförhållandena.

Varför inte åka utomlands och njuta av den där ordentliga semesterkänslan och värmen? Ja, en orsak kan vara att man helt enkelt trivs i Sverige. En annan anledning kan vara att semestra inom Europa har blivit dyrare på grund av valuta förändringar.

Särskilt den här sommaren kommer utlandssemestern att bli dyrare än på många år på grund av en svag krona. I en artikel på svt.se uppges att den svenska kronan har tappat uppemot 20 % av sitt värde på bara fem år gentemot euron, vilket självklart inte kommer att gå obemärkt förbi i plånboken.

Under sommaren stiger dessutom priset på utlandsresorna, både på solsemestrar och weekendresor till Europas storstäder. När efterfrågan går upp men utbudet är detsamma så går som bekant även priset upp.

För den som väljer att vänta ut sommaren och semestra lokalt istället för att spara på semesterkassan, så kan ett alternativ vara att istället ta en weekend ut i Europa under hösten. För den som trots en sparad semesterkassa behöver ett extra tillskott i kassan inför hösten kan ett litet lån utan uc vara ett alternativ.

Genom ett snabblån kan du snabbt och enkelt få extra slantar som gör att du kan unna dig det där extra på semestern. Nedan listas några av Europas mest spännande storstäder som du kan göra ett klipp på i höst.

  1. London

Europas näststörsta stad, sett till både yta och befolkningsmängd efter Moskva, har en hel del spännande saker att bjuda på. Här finns massvis av museer, bland annat det kända Madame Tussauds där du kan nästan skrämmande lika vaxdockor av kändisar.

För den shoppinggalna finns i London allt mellan himmel och jord, till exempel de lite mer udda affärerna i Covent Garden till det världsberömda och superlyxiga Harrods. I London bor det människor från alla världens hörn vilket har bidragit till en mycket spännande mix av olika kulturer, en mix som inte minst märks på stadens alla restauranger och även klubbar.

  1. Barcelona

Barcelona är det ultimata resmålet för den som inte riktigt kan bestämma sig om det ska vara sol och bad eller enbart storstadsliv under semestern, i Barcelona får du både och i en nästintill unik kombination.

Staden ligger nordöstra Spanien och är huvudstad i regionen Katalonien. Då staden erbjuder sol och bad vill man såklart även att vädret ska leverera när man är där. Hela vägen in i september är där en medeltemperatur 24 grader i både luften och vattnet vilket i kan jämföras med en perfekt sommardag i Sverige.

Precis som i London finns även i Barcelona ett rikt restaurang- och nattliv, som till exempel Ecplise. En bar som ligger på den 26:e våningen, med en fantastisk utsikt över staden och medelhavet.

  1. Vingård i Italien

För den som kanske istället är ute efter en lite lugnare semester, långt från storstadslivet höga puls och aldrig sovande gator, är ett bra tips att checka in på en vingård på den italienska landsbygden. Vingårdar finns det gott om i hela landet, men de kanske mest populära finner man ett par timmar norrut från Rom, närmare bestämt distriktet Toscana, med Florens som det mest kända resmålet.

Vid en vistelse här rekommenderas även att hyra en bil och köra runt på landsbygden då den är enastående vacker. Även staden Florens är mycket fin och full av historia, inte minst den stora kyrkan Basilica di Santa Croce, där både Dante Alighieri och Galileo Galilei ligger begravda.

  1. Zürich

Zürich ligger i norra Schweiz och är landets största stad. Här finns framförallt en mycket vacker och spännande natur med snöklädda alptoppar, kristallklara floder från bergen och inte minst den vackra Zürichsjön.

Här finns även, för lyxprissen, shopping i världsklass på Bahnhofstrasse. Du kan köpa schweiziska klockor och kläder från internationella märken. Men även om priserna ligger över din budget så rekommenderas en promenad längs Bahnhofstrasse då bara det är en upplevelse i sig.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here