Bakgrunden och inspirationen till dagens artikel kom fram efter att jag läste boken “The One Thing”. Kort sagt handlar det om hur de största människorna och företagen som har uppnått massiv framgång alltid brukar vara mästare i en specifik process eller sak; de gör det perfekta och fortsätter med processen. De håller helt enkelt den enda sak de är bra på och börjar därifrån.

“The One Thing” handlar om att minska rodnad och stress och uppnå bättre resultat på kortare tid. Det lär dig hur man bygger ett momentum mot ditt mål, vad den än är. Genom att behärska det som är viktigt för DIG, kommer den här boken att hjälpa dig öka produktiviteten och sänka ner din stress. Det är en bra bok som är värt att läsa eller lyssna på som ljudbok (kanske på din nästa semester) och det hjälper dig betydligt som en handlare och person.

Som handlare bör vi lära oss av den här boken och använda de begrepp som den lär ut genom att fokusera på en sak i taget och bemästra den. Det innebär att bemästra och fullända vår handelsstrategi och allt som omger genomförandet och hanteringen av den strategin effektivt, handelsprocessen och vår handelsplan.

Jag uppmuntrar dig också att hitta den handelsstrategi som passar dig bäst eller som du gillar (för mig skulle det vara pin bar trading) och hålla fast vid det exklusivt tills du har BEMÄSTRAT DEN och känner att du “ÄR DEN”.

Bemästring av “En sak” …
Det här är vad jag skulle göra om jag var i dina skor …

Jag skulle behärska min handelsstrategi genom att bli processchef. Allt från handelssignalen till entry, stop loss, target, pengar och mitt mentala tillstånd. Det enda du bemästrar här, är slutgiltigt hela processen. Du mästerar processen att handla med ingångssignalen efter eget val, i huvudsak.

Ditt mål är att fokusera på den här “saken” utan distraheringar och utan att byta förändringar, lägga till variabler och söka efter det “nästa bästa”. Det är nyckeln. Du måste tro på vad du gör, hålla fast vid det och upprepa. Så småningom blir det positivt förstärkta handelsvanor och biprodukten eller bieffekten av det är handelsframgång.

Många handlare tror att de först kommer att tjäna pengar för att sedan bli vanlig handlare som gör rätt saker. Det fungerar inte så enkelt. Du måste i princip tro på processen och följa den “blint” innan du börjar tjäna pengar. Det är verkligen en av nycklarna. Lita på strategin, lita på den signal du är engagerad i att behärska och lita på processen.

Exempel: Franchises som McDonalds är så framgångsrika eftersom de utvecklar och implementerar fokuserade processer och sedan utför dem felfritt om och om igen. De förbinder sig till en beprövad modell och håller fokus på det. De riktar sin fokus istället för att bredda den. De flesta handlare gör motsatsen! Det finns anledning till varför McDonalds inte erbjuder kycklinhinkar som KFC och varför KFC inte försöker sälja en Big Mac; de håller sig till vad de är bra på, till vad de ÄR MÄSTARE på.

Ett annat exempel: Kom ihåg vad som hände när den förmodligen bästa basketspelaren någonsin, Michael Jordan försökte prova professionell baseball? Faktum är att han inte var så bra på det. Han var och är den bästa basketspelaren någonsin för att han fokuserade så vasst på den ena sporten, dominerade bokstavligen det och ingen till denna dag har motsvarat hans prestationer eller förmågor. Faktum är att du verkligen inte kan vara superbra på många olika saker, som ordsägnen säger, “Jack of all trades, master of none”. Om du vill vara en “jack of all trades”, kan det vara bra, men du kommer inte göra mycket pengar, det lovar jag.

De människor som tjänar pengar i handel eller något annat yrke har en sak gemensamt: De är specialister. De specialiserar sig på ett smalt område eller fokus och de äger det så mycket som möjligt. Den specialiseringen resulterar i högre lön / mer pengar eftersom MEST människor inte har fokuserat på den där saken så mycket, så de vet inte hur man gör det också, de är inte lika bra på det. Samma sak i handel – de flesta handlare förlorar pengar eftersom de flesta inte har disciplin, tålamod, fokus och passion för att genomföra en sak.

Så, fråga dig själv just nu innan du läser vidare – är du fast besluten att göra vad som krävs för att bli en mästare inom handel eller kommer du att fortsätta slösa din tid, energi och pengar genom att krångla med massa handelsindikatorer över dina diagram och ett par hundra olika bloggprenumerationer inom handel som alla säger något helt annat?

Bränn in detta i ditt sinne, skriv ut det, älska det …
Här är den uppställning som jag skulle välja behärska först: pin bar price-action-mönstret. Obs! Målen är 1, 2R, 3, eller 4R beroende på vilken entry du tog. Om du anger ett gränsvärde nära nivån på 50% är riskpotentialen högre.

Här ser de perfekta pin bars (skriv ut den här bilden och lägg till den i din handelsplan eller skriv den på din kontorsvägg om du vill, det hjälper. 🙂

1. Nu vet du vad du letar efter när du träffar på de riktiga diagrammen. Du letar bars efter uppenbara pin bar-signaler, bullish eller bearish, med långa utskjutande skuggor. Skuggorna ska sticka ut från den närliggande prisåtgärden. Att öva med att ta bara de mest uppenbara, ger du dig själv den bästa chansen på en vinnande handel eftersom ju mer uppenbar pin bar är, desto bättre är chansen att lyckas.

2. Du kan välja att läsa några “handelsmantras” eller gå igenom några mentala handelsaffirmationer varje dag innan du börjar kolla diagrammen. Jag vet att det här låter lite lustigt, men lita på mig, det fungerar. Det handlar om att få dig in i rätt handelsattetyd innan du börjar leta efter affärer. Handelspsykologi är avgörande för en handelsframgång.

3. Jag föreslår att du har en utskriven handelsplan. Du kan även skriva ut diagrammen ovan och de riktiga diagrammen nedan, så du har exempel på vad du ska leta efter. Kom bara ihåg att varje uppställning är unik och de kommer alltid att vara lite annorlunda, men den grundläggande tanken är där: en pin bar har en lång utskjutande skugga och den ska normalt ha sammanflöde med antingen en nyckelnivå, den dominerande trenden eller båda. Överkomplicera inte det!

4. Kom ihåg, vi tittar främst på 4 timmars eller dagliga diagram här. 1 timmars diagram är ok, men jag rekommenderar dem inte förrän du har behärskat de högre tidsramarna som 4 timmars och dagliga. Du kommer att märka att affärerna tog lite mer tid att spelas ut och nå målen på 2R, 3 eller 4R ritad med hjälp av riskbelöningsverktyget, MEN vinsten skulle ha varit enorm. Vi tittar inte på dagshandel, för det är inte hållbart. Vi letar efter att bli skickliga, kunniga diagram-tekniker som “svinghandlar eller sätter positionen på marknaden för att hoppa på stora marknadsrörelser och gör det i en avslappnad “set and forget” och ett “end-of-day”-tillvägagångssätt.

Exempel på “real-life” pin bar uppställningar för att modellera din handelsplan:
Nedan ser vi två hausstarka pinbarköpssignaler som var “perfekta”. De hade sammanflöde med den tidigare underliggande stigande trenden och bildades också på en viktig stödnivå.

Lägg märke till den potentiella riskbelöningen för 4R på ​​den andra pin bar om du har skrivit in med mitt “trade entrytrick”, vilket är en modifierad entry där du kommer in nära halvvägs på pin bar efter en retrace ner på pins svans (skugga). Du kommer också märka att det tog lite tid, ungefär en månad, men om du gör 4 gånger dina pengar på en handel, kan du inte vänta en månad? Jag kan. Disciplin och tålamod är hur du tjänar pengar i detta spel, inte handel med hög frekvens.

Här är ett exempel på en säljsignal. Den här var också ett stopp väldigt nära det “perfekta”. Den bildades på en viktig motståndsnivå och hade en stor utskjutande svans (large protruding tail), vilket är vad vi behöver se om vi tar en handel mot trenden. Det fanns till och med en andra chans för entry en och halv vecka senare, för alla som saknade den första stången. Obs! Även om jag vanligtvis inte rekommenderar detta för nybörjare, försök mot trendhandel kan göras på det dagliga diagrammet om en signal kan bildas på en nyckelnivå – om det är korrekt kan det leda till stora drag och även hela trendändringar …

Här är den potentiella riskbelöningen om du hade skrivit in en “standard” -entry på pin bars låga och en top loss ovanför pin bars höga; notera att 4R var möjligt att skriva in på detta sätt. Hade du kommit in på en 50% retrace modiefierad entry som diskuterats tidigare, kunde du ha fått 8R eller mer!

Viktiga insikter för dig att komma ihåg:

Byggnadsfokus – för många signaler, strategier, marknader, nyheter. – för att fokusera på en signal och skapa fokus, måste du bli en mästare. För att bli bra på allt måste du fokusera på det och bara det. Oavsett om du skriver en artikel som den här, läser en bok, lär dig att måla, spelar en sport eller någonting annat – kommer du aldrig bli bra på det genom att ha spridd och bruten fokus. På samma sätt kan du fokusera på en sak så att du blir snabbare, uppenbar, eller hur? Men de flesta handlare ser bort från detta faktum i deras strävan efter snabba pengar. Fokus på endast en uppställning hjälper dig att tjäna pengar snabbare än om du skulle försöka lära dig 20 olika handelssignaler och strategier på en gång, det låter självklart, men det verkar vara mänsklig natur att försöka göra och lära sig för mycket på en gång, vilket resulterar i utmattning och att du till slut ger upp.
Bruce Lee var sin egna mästare i hans domän. Var din herres mästare. Var Bruce Lee bra på allt? Nej, men han var BÄST på kampsporten som han tränade på för att han var starkt fokuserad på den. Om du vill tjäna pengar, måste du begränsa ditt fokus och bli besatt av det ämnet.
Tvivla inte på dig själv eller låt inte ångesten förstöra dig – människor tänker sig ofta själva ut ur framgång och de gör ofta saker mycket hårdare än vad de verkligen är. Ofta är den svåraste delen av framgång, vare sig det handlar om handel eller affärsverksamhet i allmänhet eller till och med att få en bra kroppsform.

Hur blir du en mästare? Bryt ner saker i mindre bitar / mål, överväldiga inte dig själv genom att försöka nå det höga målet först. Du kommer att bli distraherad och förlora fokus om du gör det.

En övning i disciplin. Att fokusera på en sak skapar disciplin. Du måste utföra med säkerhet när din uppställning bildas och systemiserar detta till viss del. Detta görs genom att skapa en handelsplan med skärmbilder av ett “perfekt” exempel på din valda uppställning och hur du ska handla med den: stop loss, exitstrategi, riskbelöning, positionsstorlek, pengahantering, psykologi – det är de huvudämnen att täcka i en handelsplan.
Specialister tjänar mest pengar. Bli en “pin bar-specialist” eller en “fakey-specialist” eller vilken uppställning du gillar mest, välj en, behärska den, upprepa.

Slutsats
Om du vill vända din handel eller bara börja på rätt väg behöver du verkligen begränsa ditt fokus. För det mesta blir handlare bara överflödda med massor av handelsinformation som virvlar runt nätet. Jag säger till dig, från 16+ års handelserfarenhet, det mesta är bara skräp och kommer att skada dig om du låter det.

Du kan verkligen välja en av de två vägarna: Vara seriös just nu och börja bemästra en prissättningsangivelse åt gången, tills du bokstavligen är på “Bruce Lee’s nivå av den signalen, eller fortsätta göra vad du än gör. Men om det du har gjort inte fungerar, rekommenderar jag starkt att du försöker vad jag har föreläst i dagens artikel, för det här är i princip hur jag handlar och det är vad jag vet fungerar för mig och har fungerat för många av mina elever.

Jag föreslår att du väljer det prisaktionsmönster du gillar mest, att du har det bästa greppet, studerar och förbinder dig att bemästra det tills du drömmer om det i sömnen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here