warren-buffett-162Warren Buffett

1. Du behöver inte vara en expert för att uppnå tillfredsställande avkastning på investeringarna. Men förvänta dig inte några omöjliga avkastningar. Erkänn de begränsningarna som kommer med varje investering och komplicera inte “keep it simple”.

2. Fokusera inte på den framtida produktiviteten av tillgångar. Ingen kan exakt förutsäga avkastningen på investeringen. Förstå bara vilka åtgärder som måste vidtas i samband med investeringen.

3. Om du fortfarande fokuserar på pris-förändringar då spekulerar du. Det är viktigt att skilja mellan investeringar i produktiva tillgångar från investeringar av typen “Jag hoppas att priset kommer att stiga upp.”

4. Håll fokus på en långsiktig investeringshorisont. När det gäller investeringen tänker jag bara på vad företaget kommer att producera, vad man kan tjäna pengar på och inte på hur deras dagliga värderingar ändras. “Spelet vinns av spelare som är fokuserade på planen i stället för att stirra på ett bord med resultatet.” Om du kan njuta av dina helger utan att behöva tänka på aktiekurserna, prova då det även i veckan.

5. Att formulera makro-uppfattningar om marknaden eller lyssna på förutsägelser om detta är bara ett tidsslöseri. Detta kan även vara farligt eftersom det skymmer din syn på vad som verkligen är viktigt. Därför bör du stänga av dig från CNBC, Bloomberg TV, Fox Business. Ah, med kanske Warren Buffett som undantag om han kommer med.