Det är den tredje delen av den 4-dels mini-serien, som kommer att prägla den korrigering som förekommer på marknaden. I en tidigare artikel beskrev jag den vanligaste samt den platta korrigeringen. Den här gången går vi igenom en löpande korrigering. Denna korrigering är mycket knepigt eftersom den orsakar en brytning av föregående topp / botten, vad som innebär för de handlare som leker med trenden att ta en position som motsvarar den primära trenden. Det verkar dock att efter den nya topp / hål följer ett tillbakadragande. Till exempel – en ny topp i en uppåtgående trend som skapats av denna korrigering är endast en otålighet av utbudssidan som tror på tillväxt och väntar på korrigerings avslutning.

Definitionen av en korrigering. Korrigeringen är prisutvecklingen mot den viktigaste trenden, varefter går priset tillbaka igen till den huvudsakliga trenden. Egenskaper av den löpande korrigeringen:

i en uppåtgående trend

  • maximum av linje B går över ett maximum av linje A
  • minimum av linje C inte går under ett minimum av linjen B och A
  • linje B är den längsta

i en nedåtgående trend

  • minimum av linje B går under ett minimum av linje A
  • maximum av linje C inte går över ett maximum av linje B och A
  • linjen B är den längsta

Löpande korrigering i en uppåtgående trend

2015-06-21_korekta_pedzaca_trend_wzrostowy-1024x546

 

 

Löpande korrigering i en nedåtgående trend

2015-06-21_korekta_pedzaca_trend_spadkowy-1024x546

 

 

Korrigeringen på diagrammet:

2015-06-21_przyklad_korekty_pedzacej_na-NIKKEI-1024x545

 

2015-06-21_przyklad_korekty_pedzacej_na-NASDAQ-1024x547

Tidigare artikelEn platt korrigering – egenskaper
Nästa artikelSicksack-korrigering – egenskaper
Webbkrönikör på worldtrader.pl ,anhängare av teknisk analys. Aktiv affärsman på medellång sikt. Använder klasssikt AT, price action, samt harmoniska formationer, Elliotvågor och volymanalys. I både handeln och analyserna försöker han alltid att ta hänsyn till två olika syndpunkter i enlighet med principen att varje transaktionspris är attraktivt för både efterfråge- och utbudsida.