Välkommen in på handledning av Metatrader 4. Det är för närvarande den mest populära plattformen som används på marknaden. och de flesta mäklare med konton för nybörjare har denna plattform i sitt anbud. Mestadels är plattformar ”märkesvaror” med logotyp och namn på mäklaren.

För att ladda ner Metatrader måste du i de flesta fall öppna ett konto på webbplatsen för valda mäklare. När du gör detta bör du få e-post med ditt användarnamn, lösenord och en länk till nedladdningssidan.

Efter nedladdning och installation av plattformen loggar du in på ditt handelskonto. Du måste klicka på “File” -> “Logga in” och ange ditt användarnamn och lösenord du fick med din e-post. Du bör även välja rätt server, oavsett om det är demo eller Live-konto.

Efter inloggning bör du byta lösenord till ditt egna valfria. Du kan göra det genom att klicka på “Verktyg” -> “Alternativ” -> “Server”. Vi klickar på knappen Ändra och skriver in vårt gamla lösenord och det nya två gånger. Vi kan även välja vilket lösenord vi vill förändra. Med huvudlösenordet kan du logga in på ditt konto och ge dig full kontroll. Lösenordet ger dig endast tillgång till förhandsgranskning: faktiska transaktioner och historia. Så om vi vill visa någon en förhandsgranskning av vårt konto, kan vi ge ut vårt Investor-konto så att personen kan följa våra framsteg.

14

Huvudskärm

Det första vi ser på den nyinstallerade plattformen kommer att vara huvudskärmen som innehåller diagram, terminal och verktygsfält.

21-1024x377

På huvudskärmen ser vi de flesta av de verktyg som behövs för att börja med handel. Jag kommer att förklara de viktigaste av dem.

Diagram

Det första vi får syn på när vi öppnat plattformen är diagrammet. Det är ett grafiskt sätt att visa priset i tid och det finns många sätt att göra det. Priset i det exakta ögonblicket kan bara vara 1, till exempel 1,50 USD för en GBP. Men vad händer om priset under dagen är i intervallet mellan 1,50 och 1,51? Eller vad händer om den startade i 1,50-området på dagen, och sedan vid middagstid steg till 1,51 och föll sedan till 1,48 och slutade dagen på 1,49?

Ett normalt linjediagram som endast visar när-pris på tidsramen är inte tillräckligt. Vi kan även använda streck och ljusdiagram, som visar oss 5 saker:

Tid – varje ljus är ansvarig för någon tidsram, t ex en minut, en timme, en dag osv

Öppning – prisnivå i ögonblicket av tidsramens början

Hög – den högsta prisnivån nådd i denna tidsram

Låg – den lägsta prisnivån nådd i denna tidsram

Stängning – prisnivå i slutet av tidsramen

På så sätt skapas ljus,den har en kropp – avståndet mellan öppna och nära, färg- ljus som stängs ovanför öppning har olika färger. De flesta av ljusen har vekar men ibland är öppningen eller stängningen lika med hög eller låg – i det här fallet kommer ljuset inte att ha en eller ens två vekar.

31-1024x345

Var och en av dessa typer har vissa fördelar och nackdelar. Linjediagram är väldigt enkelt att tolka, men det har inte tillräckligt med information som handlare behöver. Bar- och ljus diagrammet ger samma information, men de ser lite annorlunda ut. Stapeldiagram visar bättre “prissvängningar”, vågor, övre och nedre mönster. Med ljus-diagram kan du bättre analysera öppnings- och avslutningsuppställningar. Stapel-diagram är teoretiskt tydligare medans med ljus diagram så kan du enklare använda ljus mönster.

Enligt min mening är varje typ användbar vid något tillfälle. Banker använder ofta diagram med små zoom som påminner linjediagram.

bofa-USDJPY

Många handlare använder ljusdiagram, särskilt dem som använder price-action i handeln.

Windows

Viktiga fönster som vi ska ta en titt på, är “Navigator” och “Market Watch”. Det första har referenser till våra konton som vi har sparat under vår inloggning på plattformen.

“Market Watch” låter oss följa alla tillgängliga instrument. Här kan vi enkelt öppna diagram med alla instrument vi vill.

Om vi inte kan hitta några instrument som ska vara i mäklarens erbjudande, bör vi högerklicka på området här i fönstret och klicka på alternativet “Visa alla”. Tack vare det kan alla instrument uppdateras.

42

Det andra fönstret vi kommer att behöva är terminal. Där kommer vi att hitta öppna positioner eller avvaktande ordrar. Varje order har en massa parametrar.

5-1024x70

Order – varje beställning har sitt individuella nummer – den kan identifieras i historien och mäklarens databas.

Tid – den tidpunkt på läget enligt plattformens tid.

Typ – typ av order

Storlek

Symbol – namn instrument

Pris – priset som transaktionen öppnades i. Enligt detta pris kan vi beräkna vår vinst eller förlust.

S / L – stop loss-order

T / P – take profit order. Det liknar Stop Loss och låter oss stänga transaktionen när priset når den valda nivån

När vi nu redan har ett konto med någon insättning, kommer vi att välja instrument och sätter storlek och transaktionens riktning – vi väljer alternativet “New Order” ovanpå skärmen. Sedan väljer vi instrument i orderfönstret och storlek.

6-1024x376

One Click Trading

Vi kan även öppna en ny order med andra inställningar. Vi klickar på ALT + T eller högerklickar på diagrammet och väljer “One Click Trading”.

7-1024x347

OCT låter oss ställa order med bara ett klick. På det övre vänstra hörnet har vi en OCT-panel med storlek, pris bid / ask och knapparna “köp” och “sälj”. Genom att högerklicka på diagrammet kommer vi att se alternativ “limit” och “stopp”.

Det är mycket intressant verktyg för snabb öppning av transaktioner och att redigera sina parametrar direkt i diagrammet.

Egenskaper

8-1024x345

Du kan (och bör) ändra diagrammet så det blir väl utrustat till dina önskemål. MT4 låter dig ändra färger av element som syns på skärmen och du kan använda färdiga mallar eller skapa sina egna.

Genom att klicka på General kan du hitta grundinställningar, som visar bud / säljkurs, volym, etc.

MT4 erbjuder en hel del grundläggande verktyg som är användbara i tekniska analyser. I verktygsfältet hittar vi bara några av dem, mer hittar vi i “Infoga” -fliken. Om du vill rita linje eller form på diagrammet måste du ställa in en eller två punkter där din teckning kommer att fastställas. Diagonal linje kommer att behöva två punkter som visar två nivåer i en tid.

9-1024x347

10-1024x346

I egenskapsfönstret kan du ändra t.ex. färg eller stil.

Genom att klicka på “Parametrar” kan du ställa siffervärden, nivåer och tid (X och Y-axeln) av särskilda punkter.

“Visualiation” -fliken låter oss sätta vilka tidsramar vi kommer att se på vår linje. Det är mycket användbart när vi använder både små och höga tidsramar eftersom trendlinjen på M1 eller M5 TF kommer att vara värdelös på H4 eller D1 diagram.

När vi högerklickar på diagrammet kan vi hitta alternativet “objekt”. Där kan vi hitta en lista över alla objekt på skärmen, det är ett enkelt sätt att redigera dem.

11-1024x346

Indikatorer

121

Tidigare artikelAUDNZD – under föregående hål
Nästa artikelDAX daglig uppdateringen – 29 december – No Volume Session
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.