En av höjdpunkterna från den gångna veckan var ECB-beslut. Det blev precis lika bra som vi hade förväntat oss – Draghi sänkte räntan och ökade tillgångsköp med ytterligare 20 miljarder euro per månad. ECB:s chefen sade att han inte förväntar sig fler räntesänkningar – detta orsakade bestörtning och köparnas dominans.

Men vi lägger det bakom oss, den innevarande veckan kommer att präglas av ett viktigt räntebeslut från USA (den amerikanska FOMC). Marknaden förväntar sig en allt längre period med låg ränta och presskonferensen där Fed-chefen Janet Yellen väntas ge en ganska luddig bild av vad som står för dörren härnäst.

DAX på det dagliga diagrammet

2016-03-14_tygodniowa_analiza_DAX_D1-1

Den uppåtgående trenden fortsätter efter att ha brutit ut från den nedåtgående kanalen. 6 sessioner före ECB:s beslut var helt platta och endast torsdag utlöste en förändring – det här är vad köparna väntat på i flera veckor nu. Nivån på 9910 punkter bröts och en ny högre topp och högre botten dök upp. Indexet nådde den högsta nivån på två månader. Kortsiktigt kan uppgången därmed fortsätta. Det närmaste motståndet ligger på 10,130, och ett annat på 10,480. På torsdag kommer vi med stor sannolikhet att få se en stor volym vid det nedåtgående ljuset. Ta en titt på H1 – distributionsvolymen visar att den största delen ägde rum i närheten av ljusgapet.

S & P500 för det dagliga diagrammet

2016-03-14_tygodniowa_analiza_SP500_D1

Bulls vinner även den här gången. Fredagens session avslutades över motståndszonen, 2,000 – 2,020. Det närmaste motståndet ligger på 2,045. Om motståndet bryts, kommer det starka motståndet ligga vid 2,080 – 2100. Optimismen är tillbaka, men marknadens reaktion på FOMC beslut blir avgörande. På diagrammet D1 ser vi en mindre volym, på W1 ser vi klart högre volym som kan vara till hjälp för köparna.

Tidigare artikelAUD/JPY testar viktig nivå
Nästa artikelGBPUSD – under ett viktigt motstånd
Webbkrönikör på worldtrader.pl ,anhängare av teknisk analys. Aktiv affärsman på medellång sikt. Använder klasssikt AT, price action, samt harmoniska formationer, Elliotvågor och volymanalys. I både handeln och analyserna försöker han alltid att ta hänsyn till två olika syndpunkter i enlighet med principen att varje transaktionspris är attraktivt för både efterfråge- och utbudsida.