Veckodiagrammet visar att paret befinner sig i en nedåtgående trend, som varar sedan december 2008. Den senaste starka nedåtgående rörelsen (pågår sedan augusti 2013) avslutades med en korrigering i form av en rektangeln.

Priset oscillerade mellan nivåerna 0.6950-0.7475 och nådde den lägre gränsen (tre gånger), samt bildade en tredubbel-botten och utformade hausse-gapet, som ofta sker i slutet av en trend och orsakar en uppåtgående rörelse. Samma sak här. EURGBP sjönk för att på några dagar växa upp igen.

Den nedåtgående trendlinjen bröts (som bildades av topparna, sedan juli 2013) och även motståndet 0,7475 (konsolideringens övre gräns).

Tjurarna måste kriga med en annan nivån vid 0,7765 (tidigare stöd). Det starkare motståndet är 0,8004 – där räckvidden av rektangel-formation tar slut.

0120EG-1NÄR DET GÄLLER PRICE ACTION SÅ REKOMMENDERAR VI MÄKLAREN XM, SOM HAR 5 DAGLIGA CANDLE I VECKAN. DU FÅR ÄVEN 30USD GRATIS PÅ DITT KONTO UTAN INSÄTTNING. KLICKA HÄR FÖR ATT TESTA XM

Tidigare artikelIchimoku Kinko Hyo -EURUSD, GBPUSD, USDCAD – 20 januari
Nästa artikelEUR/GBP – i den uppåtgående trenden
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.