När det gäller att tänka och göra rätt på börsen kommer en lång placeringshorisont högt upp på listan.

forex comparic

För att skog ska löna sig behöver dem omvårdnad. Man sätter plantor, tillför näring och rensar för att träden ska få ljus, och möjlighet att växa till sig i fred – träden går att sälja när det finns efterfrågan på marknaden. Att kalhugga en skog som kanske lönar sig på kort sikt, men med ett långsiktigt kvalitetesskogsbruk får man en skog som ger vinst i generationer. Då och då drabbas skogen av skadedjur, storm eller skogsbrand. Då gäller det att vara försäkrad, ha tålamod och låta skogen växa till sig igen.

Warren Buffett ser också investeringar som ett slag skogsbruk. Jag har också tänkt på ekonomiprofessor Micael Dahléns bok Nextopia – livet, lyckan  och pengar, som behandlar förväntningssamhället vi lever i. Våra förväntningar om framtiden har gjort att i morgon är viktigare än i dag. I en tid när alt ät tillgängligt är vi mer intresserade av vad som väntar bakom hörnet. Micael Dahlén skriver:

Aktiemarknaden är ett perfekt exempel på att prenumerera på framtiden – människor köper aktier i ett företag för att de förväntar sig att det ska löna sig i framtiden.

Och det är i framtiden det händer. Glöm drömmen om att göra snabba klipp på börsen. Även om det finns lika många vägar till framgång på börsen som personer, vill vi avslutningsvis ge dig tillgång till 10 nycklar till framgång.

  1. Ta makten över dina pengar och investera ditt överskott på den svenska aktiemarknaden
  2. Tänk som de rika och ha kontroll på din totalekonomi
  3. Månadsspara i en eller flera aktivt förvaltade aktiefonder som slår index eller i en indexfond med låg avgift
  4. Skaffa dig grundläggande kunskap om aktier, räntor, avkastning och risk
  5. Tänk långsiktigt och investera regelbundet
  6. Gå din egen väg, kom fram till en investeringsmetod och håll fast vid den
  7. Investera direkt i aktier och bygg en egen aktieportfölj
  8. Köp aktier i svenska kvalitetsföretag som uthålligt levererar ökad vinst och omsättningstillväxt
  9. Ha tålamod, hantera de psykologiska utmaningar och var försiktig, så att du undviker de största och mest kostsamma misstagen
  10. Lev livet och dela med dig till andra

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here