Nödvändiga indikatorer och olika sätt att förbereda ett diagram

För att kunna använda strategier som beskrivs nedan kommer vi att behöva:

  • Avancerad ADX
  • AFL Winner

Dessutom kan man använda en mall, där alla ljusen har samma färg.

Mall MT4 med Advanced ADX Korrelation

För att installera indikatorer gå vi till Fil -> Öppna data. Indikatorerna ska kopieras till MQL4 -> Indicators och mallen till Templates

Båda indikatorerna installerar vi med hjälp av standardinställningarna (du behöver inte ändra något). Dessutom kommer vi att använda standardverktygen för att kunna rita trendlinjer som finns i Meta Trader 4.

Diagrammet ska se ut så här:

szablon-adx-696x3482x

Vilka egenskaper ska vi använda?

För att strategin ska fungera bra som möjligt är det därför viktigt att du väntar 2-3 minuter (2-3 ljus). Strategin kan även användas med högre intervall och längre förfallotid (gäller M5 och M15-diagram).

I själva verket kan det visa sig att det avsedda ändamålet med transaktionen. Då använder vi roll-over.

Det bästa sätet är att handla på den europeiska och amerikanska marknaden , med ett valutapar som är bra att hanlda med– även majors (stora valutapar med USD).

Hur handlar vi?

Avancerad ADX Korrelation innebär en sökning när båda indikatorerna visar samma färg (röd eller grön) och när priset studsar eller avvisar trendlinjen. Strategin måste därfär tillämpas på ett korrekt –grunderna i teknisk analys är den viktigaste delen.

Både indikatorna Advanced ADC och AFL Winner ritar röda och gröna ljus. AFL Winner ändrar färg på priset – visar om aktie är översåld eller överköpt. När marknaden går från översålda till överköpt ändras ljuset fråntt till grönt.

Advanced ADX filtrerar signaler och bekräftar information som AFL Winner behöver.

Följande villkor gäller för CALL:

  • Avancerad AFX och AFL Winner visar ett grönt ljus
  • Signalljuset går åt samma riktning som indikeras av AFL Winner och som rör sig i det översålda området (uppåtgående riktning).
  • Rita en trendlinje som förbinder bottnar av de senaste två ljus – det är ditt ansvar att se till att dessa villkor är uppfyllda.

adx-adv-call-696x3482x

Följande villkor gäller för PUT:

  • Avancerad AFX och AFL Winner Show visar ett tt ljus
  • Signalljuset går åt samma riktning som indikeras av AFL Winneroch som i det överköpta området (nedåtgående riktning)
  • Rita enj trendlinje som förbinder toppar av de senaste två ljus – där ditt ansvar att se till att dessa villkor är uppfyllda.

adx-adv-put-696x3482x

Tidigare artikelEUR / GBP (H4) vid stödnivån
Nästa artikelEUR / GBP (H1): I hausse trend
Aktiv på Forex-marknader från 2010. Har tidigare sysslat med börsen och valutkunskaperna fick han genom arbetet på webb-växelkontor. Anhängare av rena prisdiagram, personlig utveckling, enkla strategier, samt gradvis eliminering av potentiella fel. Hans motto: söka efter den statistiska fördelen snarare än den så kallade heliga Graalen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here