Detta är den exakta motsatsen till vad vi alla har lärt oss av våra liv: “Gör det du älskar, så kommer du vara lycklig” och vi brukar inte tycka om när våra grundläggande övertygelser utmanas.

Men jag har aldrig hört ett dummare och mer vilseledande råd och i en värld där 52% av amerikanerna är olyckliga på jobbet [1], bara 33% av dem sa att de var väldigt lyckliga i livet [2], 16 miljoner vuxna (nästan 7%) i USA har drabbats av depression [3], skiljer sig – mellan 53% (US) och 70% (Belgien) [4] och 35% av befolkningen är överviktig [5], vi borde börja ifrågasätta vårt egna “status quo”.

“Att göra vad du älskar” låter som ett bra råd i början, men det hjälper oss inte att leda ett lyckligt eller framgångsrikt liv. Faktum är att det ofta blir motsatsen.

Att känna sig glad är mycket mer än bara att göra saker du tycker om. Vi njuter av att äta skräpmat eller mat som inte är precis det bästa, istället för att titta på vår diet, föredrar vi att titta på en film eller spela videospel istället för att ta itu med det tuffa matematiska problemet inför vår tenta; vi sitter och titta på YouTube-videor, spendera tid på sociala medier eller har några (för många) drinkar med våra vänner som är i allmänhet mer roligt än ett hårt träningspass.

Men det finns säkert en plats för fritiden och vi behöver inte bara gå igenom våra liv som robotar som går från prestation till prestation. Men om du har stora drömmar och mål och du klagar för ofta, är den här artikeln för dig.

Entreprenörskap är inte “coolt”
Folk vill numera kalla sig entreprenörer och “vara egna chefer” samtidigt som de har “friheten att göra vad de vill”.

Men att vara företagare är något mycket mer. Att sälja dina egna kläder och skapa ett varumärke, koda en ny programvara eller en app eller starta en blogg för att leva låter bra och spännande men …

… de “entreprenörerna” måste snart inse att genom att göra en snyggare skjorta, koda en bättre programvara eller vara en bra författare, betalar inte alla räkningarna.

Redovisning, försäljning, marknadsföring, kundsupport, webbplats och social media management är aktiviteter som är mindre “sexiga” men bidrar mycket mer till övergripande affärssuccè än att kunna använda Photoshop eller koda en ny programvara.

80% av de nya företagen misslyckas inom de första 12 månaderna! [6] och det är inte för att människor inte är entusiastiska, har dåliga produkter eller inte arbetar tillräckligt hårt. Det är ofta för att dessa entreprenörer fokuserar på fel saker och fokuserar bara på vad de älskar och vad som är lätt för dem. Den bästa produkten hjälper dig inte om ingen vet om det eller om dina böcker är felaktiga. Sluta romantisera saker och börja göra det verkliga jobbet, oavsett om du tycker om det eller inte.

Den svältande artisten
Många vill göra något “konstnärligt” och följa deras passion eftersom de inte är “bra med siffror” och tycker inte om att arbeta på ett kontor.

Du måste vara bra på marknadsföring för att göra människor medvetna om ditt arbete, du måste bli en säljare så att du inte säljer under värde och du måste bli en revisor för att behålla dina böcker och inte hamna i trubbel med de lokala myndigheterna.

Det är alla saker som inte är konstnärliga, men de kommer att bidra mer till din framgång som konstnär än att måla snygga bilder.

Lebron James och Michael Jordan
Tycker du att Lebron eller Jordan bara hämtade bollen när de mådde bra? Självklart inte! Jordan var alltid den första som började träna och den sista som lämnade idrottplatsen. De var tvungna att offra mycket, hoppa över födelsedagar, missa viktiga händelser och fokusera på sig själva.

Inspiration är för amatörer – resten av oss vaknar upp och går till jobbet. – Chuck Close

Jag kan starkt rekommendera självbiografi av Schwarzenegger eftersom hans besatthet och arbetsetik är verkligen inspirerande. Han gjorde massor av uppoffringar, var tvungen att övervinna hinder och gjorde vad som helst för att komma till toppen.

Om du verkligen tror att idrottsmännen på toppen bara gjorde vad gjorde dem lyckliga, så är du helt vilse. Du måste jobba när alla andra sover eller vilar, du måste gå till den 5: e träningen, hoppa över festen med dina vänner, sakna den julmiddagen och följa istället ditt regement om du vill utarbeta din tävling.

Handel
Människor har en felaktig tro på att handel är ett drömjobb eftersom du bara kan sitta hemma, titta på en skärm och klicka med musen för att göra absurt mycket pengar …

Om det finns en sak som handel inte är, då är det ett “spännande” och enkelt sätt att tjäna mycket pengar.

Verkligheten med handel är väldigt annorlunda. Att vara en handlare innebär att göra en hel del forskning, förbereda kartor, analysera uppställningar, arbeta timmar med journaler, arbeta ensam och isolerad, utöva tålamod, vara okej med att inte ha någon handel på några dagar eller någon vecka, förbli mentalt stark under uttagsperioder och inte hoppa in när marknaden lurar dig om och om igen.

Som handlare kommer du att göra massa tråkiga och irriterande uppgifter. Om detta inte är fallet just nu är jag säker på att dina resultat inte är där du vill att de ska vara.

Sluta läsa igenom olika handelsforum, sluta hänga på Twitter, försök inte nya EAs (algos), en annan indikator eller en ny prissignal. Gör det hårda arbetet och gör mer av vad du inte tycker om.

Tillväxt genom smärta!
Ett träd växer bara tjockare eller starkare när vinden nästan förstör den. Annars är det inte nödvändigt att växa och slösa bort energi som behövs för tillväxt.

En muskel växer bara när vi överbelastar det och jobbar hårdare än vad den brukar. Stora muskler är inte effektiva om vi inte behöver dem.

I livet, affärer eller i sport kan vi bara växa genom motgång och arbeta hårdare än vad vi är vana vid. Om du fortsätter att göra vad du alltid har gjort, får du samma resultat. För att få olika resultat måste du gräva djupt och göra saker som ingen gillar att göra.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here