I livet finns det tillfällen då vi måste lita på andra, men det finns också saker där det är bättre att lita på oss själva.

Handel är ett yrke som främjar självständighet och om du inte gillar att vara ensam med ditt sinne, lita på din intuition eller undvika andras åsikter och “annat ljud” – kommer du inte att lyckas som handlare.

Du måste bestämma om du är en beroende eller oberoende handlare genom att förstå vad som skiljer dessa två attityder. Om du tror att du är en handlare och att du tappat pengar på marknaden så kanske det är dags att ändra nåt…

Beroende-handel

Låt oss exempelvis säga att din handel var ganska bra nyligen; Du följde din metod och du gjorde nästa del av handelsplanen med disciplin. Du ser att marknaden är inställd enligt din metod och du är redo att spela den.

Men innan du sätter igång, fick något att tvinga dig att börja surfa på Internet för ytterligare “tips” eller “bekräftelse” för din transaktion. Du letar efter någon form av “försäkran”. Vad du tycker är inte alls uppmuntrande, det är faktiskt åsikter som strider mot din åsikt, vilket ger upphov till tvivel och förlägenhet i dig. Så du är övertygad om att inte sätta igång.

Du går tillbaka till diagrammen nästa morgon och det visar sig att din price action setup som du skulle spela innan du läste de andra recensionerna, skulle vara bra att göra och flytta aggressivt i den antagna riktningen. Men allt du kan göra nu är att titta på det i efterhand. Du är arg på dig själv och frustrerad eftersom du inte tog den här affären tidigare.

Låter bekant? Jag slår vad som helst att något sådant har hänt dig åtminstone en gång eller så händer det förmodligen mer ofta.

Detta är ett bra exempel på varför beroende-handel är dåligt och till och med läskigt för dina affärer.

Det finns inget värre än att avleda sig från sin egna handelsplan, förlita sig på andra människors åsikter för att sedan se att med hjälp av den egna metoden och disciplinen skulle den troliga transaktionen ha varit lönsam ändå.

Oberoende-handel

Att vara en oberoende handlare innebär att du litar på dig själv och förstår att du inte behöver lyssna på andra människor och deras “tips”.

I handelsvärlden har man sagt mycket om att “hålla sig till sin metod” och “ha disciplin”. Inte ha för många källor som förklarar vad allt betyder och hur man gör.

Oberoende handel innebär att du inte går bort från din egna metod, inte gör handelsplanen genom att lyssna på andras åsikter eller leta efter råd om dina transaktioner.

Jag skulle mycket hellre ha normala förlorande transaktioner som är en statistisk del av strategin än att förlora genom att följa andras råd eller någon nyhetssida.

Det spelar ingen roll hur erfaren eller intelligent någon är inom handelsämnet och du kan inte låta en konversation med en sådan person distrahera dig från kriterierna i din egna handelsplan.

Disciplinerad och oberoende handel handlar helt enkelt om att genomföra om och om med din strategi så snart installationen som överensstämmer med dess antaganden framträder på marknaden. Du är inte beroende av nyheterna eller andras åsikter, för du vet vilken strategi du har, du litar på den och du behärskar det väldigt bra.

Oberoende handel bör vara ditt mål; Du behöver fullt ut lita på din strategi, förmågan att hitta kontrakt och hantera dina transaktioner. Allt annat bör ses som yttre buller som distraherar och skadar din prestanda.

När det gäller handel så kan du inte lita på någon annan än dig själv; Ingen bryr sig om dina pengar förutom du själv.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here